« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-06-02 21:18:30
Temat: Ryba po grecku????
Hej, czy zna ktoś przepis na rybę po grecku....? Proszę podajcie mi go...
Pozdrawiam,
Daghan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-06-03 07:13:08
Temat: Re: Ryba po grecku????Cebula w talarki, marchewke gotujesz i scierasz na kużych okach:), i dusisz
na masełku, przecier pomidorowy + przyprawy wg gustu, rybę smażysz na
patelni, do miski układasz warstwami ryba - farsz- ryba...
i niech się jakiś czas maceruje.
(ryba oczywiscie filetowana).
--
Maciek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-06-03 09:31:58
Temat: Re: Ryba po grecku????
Użytkownik "maciej" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:d7p04o$60g$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Cebula w talarki, marchewke gotujesz i scierasz na kużych okach:), i
dusisz
> na masełku, przecier pomidorowy + przyprawy wg gustu, rybę smażysz na
> patelni, do miski układasz warstwami ryba - farsz- ryba...
> i niech się jakiś czas maceruje.
> (ryba oczywiscie filetowana).
>
Ja oprócz marchewki daję jeszcze pietruszkę i selera.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-06-03 20:55:14
Temat: Re: Ryba po grecku????Dnia Fri, 3 Jun 2005 11:31:58 +0200, Beata napisał(a):
> Użytkownik "maciej" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:d7p04o$60g$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Cebula w talarki, marchewke gotujesz i scierasz na kużych okach:), i
> dusisz
>> na masełku, przecier pomidorowy + przyprawy wg gustu, rybę smażysz na
>> patelni, do miski układasz warstwami ryba - farsz- ryba...
>> i niech się jakiś czas maceruje.
>> (ryba oczywiscie filetowana).
>>
>
>
> Ja oprócz marchewki daję jeszcze pietruszkę i selera.
To koniecznie. ;)
A u mnie najpierw się ściera, potem dusi. Ale to w sumie nie ma chyba
znaczenia.
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-06-03 21:32:10
Temat: Re: Ryba po grecku????Ola napisał(a):
> A u mnie najpierw się ściera, potem dusi. Ale to w sumie nie ma chyba
> znaczenia.
Chyba jednak ma, bo takie ugotowane warzywa nie mają juz smaku, tym
bardziej jak są gotowane w dużej ilości wody. Ja zwykle podsmażam
warzywa do ryby po grecku i potem duszę z dodatkiem niewielkiej ilości wody.
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-06-04 01:19:49
Temat: Re: Ryba po grecku????Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:d7qi8i$b7o$1@proxy.provider.pl...
> Ola napisał(a):
>
>> A u mnie najpierw się ściera, potem dusi. Ale to w sumie nie ma chyba
>> znaczenia.
>
> Chyba jednak ma, bo takie ugotowane warzywa nie mają juz smaku, tym
> bardziej jak są gotowane w dużej ilości wody. Ja zwykle podsmażam warzywa
> do ryby po grecku i potem duszę z dodatkiem niewielkiej ilości wody.
O tak, dokladnie!. Oprocz tego u mnie obowiazkowym jest dodatnie niewielkiej
ilosci musztardy (1 lyzeczka, na duza patelnie warzyw), co zadzwiajaco
swietnie podkresla smak. Przyznaje sie bez bicia, robie najlepsza rybe po
grecku, jaka jadlam i jaka jedli moi znajomi:).
almadka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-06-04 09:55:53
Temat: Re: Ryba po grecku????
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:d7qi8i$b7o$1@proxy.provider.pl...
> Ola napisał(a):
>
> > A u mnie najpierw się ściera, potem dusi. Ale to w sumie nie ma chyba
> > znaczenia.
>
> Chyba jednak ma, bo takie ugotowane warzywa nie mają juz smaku, tym
> bardziej jak są gotowane w dużej ilości wody. Ja zwykle podsmażam
> warzywa do ryby po grecku i potem duszę z dodatkiem niewielkiej ilości
wody.
to tak jak ja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-06-04 10:02:43
Temat: Re: Ryba po grecku????Alko <N...@X...pl> napisał(a):
> to tak jak ja
I ja, tylko prócz przecieru i musztardy jeszcze obowiązkowo odrobina cukru,
sól, szczypta kwasku cytrynowego i pół łyżeczki papryki w proszku /chyba że
bardzi wściekła to szczyptę/
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-06-04 10:04:53
Temat: Re: Ryba po grecku????Acha - i jeszcze listek laurowy koniecznie i pieprz.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-06-04 11:05:22
Temat: Re: Ryba po grecku????
Użytkownik " Zora" <z...@g...pl> napisał w wiadomości
news:d7ruc5$o$1@inews.gazeta.pl...
> Acha - i jeszcze listek laurowy koniecznie i pieprz.
znaczy przyprawy oczywiście też ale musztardy nigdy nie dawałem musze
spróbować pozatym to te same tylko więcej papryki bo ja lubię jak mi pali
przełyk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |