Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ryba w sosie jogurtowym

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ryba w sosie jogurtowym

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-01-16 06:53:46

Temat: Ryba w sosie jogurtowym
Od: c...@p...interia.pl (Marychna) szukaj wiadomości tego autora

Podzielę sie z wami moim ulubiomym przepisem na rybkę.

20 dkg ryby morskiej (może być filet),
10 dkg jogurtu naturalnego,
1 strąk papryki,
1 słodka cebula (czerwona lub biała),
2 ząbki czosnku,
sól, pieprz, natka pietruszki.

Zmiksować jogurt z cebulą, papryką, czosnkiem i przyprawami.
Rybę ułożyć w naczyiu żaroodpornym, polać sosem jogurtowym i piec ok.
15 min w temp. 200st. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Kiedy robię taką własnie rybkę tylko dla siebie to ułatwiam sobie
życie nie wrzucając jej do piekarnika tylko na patelnie teflonawą,
polewam sosem i duszę na małym gazie.
Do tego można dodać ruż lub bagietkę.

Pozdrawiam Marychna

----------------------------------------------------
------------------
Wywiady z gwiazdami ekranu, wywiady z ludzmi filmu...
http://film.interia.pl/id/wywiad/arch/www/wywiad/go

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

hodowla natki, koperku, kielkow pszenicy w zimie
tarta-do Kaliope
ciasteczka z dzemem
Wloska bigutta
2 sałatki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »