| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-11 14:44:20
Temat: Ryba w waflach - ogolne wskazowki.> Bożenka, a jak Kochanie robisz rybe w waflach...? ;)
>
> (Wiem, wiem pewnie po świętach w domu Nam powiesz...)
>
> AgataW.
Agatko,
Na poczatku to byl przepis na mieso mielone, ale nam nie smakowalo, wiec
mama zrobila rybe. Wafle kroisz na takie kawalki jakie chcesz miec
"kotlety" - forma zalezy od fantazji, wazne aby kazdy kawalek mial pare.
Jeden kawalek smarujesz rybnym farszem (szczegoly jeszcze u mamy), tak ok.
0,5 cm do 1 cm grubosci i przykrywasz innym. Od razu, dopoki wafle nie
rozmiekly, do rozbeltanego jajka i do bulki tartej (mozna czynnosc
powtorzyc). Od razu smazyc - wersja z miekkimi waflami mi bardzo nie
smakowala. Do tego koniecznie potrzebny jakis sos, moim zdaniem beda
pasowaly rozne kwasno-slodkie sosy. W domu akurat byla rewelacyjna domowa
salatka "Kabaczek a la brzoskwinia".
Zastanawiam sie rowniez nad drobiowym farszem, a takze nad wersja na slodko
z twarogiem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-13 20:03:13
Temat: Re: Ryba w waflach - ogolne wskazowki."Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> wrote:
>> Bożenka, a jak Kochanie robisz rybe w waflach...? ;)
>>
>> (Wiem, wiem pewnie po świętach w domu Nam powiesz...)
>>
>> AgataW.
>
>Agatko,
>
>Na poczatku to byl przepis na mieso mielone, ale nam nie smakowalo, wiec
>mama zrobila rybe.
..Uffff i co ? Nie mozna było tak od razu...?
Dziękuję pięknie....dopiero dziś...:))
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |