Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Ryba w waflach - ogolne wskazowki.
Date: Mon, 11 Feb 2002 15:44:20 +0100
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 24
Message-ID: <a48lc0$16t$1@sunsite.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: inferno.mikrus.pw.edu.pl
X-Trace: sunsite.icm.edu.pl 1013438656 1245 148.81.93.2 (11 Feb 2002 14:44:16 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 11 Feb 2002 14:44:16 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:95598
Ukryj nagłówki
> Bożenka, a jak Kochanie robisz rybe w waflach...? ;)
>
> (Wiem, wiem pewnie po świętach w domu Nam powiesz...)
>
> AgataW.
Agatko,
Na poczatku to byl przepis na mieso mielone, ale nam nie smakowalo, wiec
mama zrobila rybe. Wafle kroisz na takie kawalki jakie chcesz miec
"kotlety" - forma zalezy od fantazji, wazne aby kazdy kawalek mial pare.
Jeden kawalek smarujesz rybnym farszem (szczegoly jeszcze u mamy), tak ok.
0,5 cm do 1 cm grubosci i przykrywasz innym. Od razu, dopoki wafle nie
rozmiekly, do rozbeltanego jajka i do bulki tartej (mozna czynnosc
powtorzyc). Od razu smazyc - wersja z miekkimi waflami mi bardzo nie
smakowala. Do tego koniecznie potrzebny jakis sos, moim zdaniem beda
pasowaly rozne kwasno-slodkie sosy. W domu akurat byla rewelacyjna domowa
salatka "Kabaczek a la brzoskwinia".
Zastanawiam sie rowniez nad drobiowym farszem, a takze nad wersja na slodko
z twarogiem.
|