Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia SOrbet?

Grupy

Szukaj w grupach

 

SOrbet?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-07-08 08:21:15

Temat: SOrbet?
Od: "peterb" <p...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam Wszystkich

Czy ktos moze polecic jakis przepisik na sorbet?

Bede wdzieczny
Peter


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-07-08 09:03:45

Temat: Re: SOrbet?
Od: "Tomek W." <p...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Czy ktos moze polecic jakis przepisik na sorbet?

Rany, znam mnóstwo, więc może taki co go sobie przedwczoraj robiłem:
- bierzesz tak na oko kopiatą szklanke malin, wrzucasz do tego cukier,
miksujesz z jogurtem (sorry, to wszystko robię na oko) albo jogurtem
ze śmietaną (lepsze), do tego troszkę soku z cytryny. Mniej więcej
łyżeczkę żelartyny rozpuszczasz w gorącej wodzie (wcześniej trzeba ją
namoczyć)i wmiksowujesz ją powoli w masę owocową (powoli, bo musi sie
idealnie równomiernie rozmieszać). Na koniec ubijasz piane z jednego
białak, łaczysz jedno z drugim ostrożnie (coby piana nie opadła) i do
zamrażarki. Teraz tylko trzeba poczekac aż sorbet stężeje (ale nie
zamarznie!), wyjąc go, wymieszać dokładnie i znowu do zamrażarki.
można tę czynność powtórzyć. Gotowy, jak bedzie miał ziarnistą, niemal
sypką strukturę.
Zamiast bawić się z żelatyną można zastosować ze dwa surowe żółtka,
ale wtedy mieszania jest więcej.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-08 12:45:23

Temat: Re: SOrbet?
Od: "Firestarter" <n...@a...org> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "peterb" <p...@p...pl> napisał:

> Czy ktos moze polecic jakis przepisik na sorbet?
>
kilka sprawdzonych i prostych
z grup i z www
http://www.ice-cream-recipes.com/
http://www.MakeIceCream.com

* Lemon Sorbet
1 cup water
1 cup sugar
3/4 cup lemon juice
5 tablespoons lemon zest
In a medium saucepan, Heat the water and sugar in a saucepan until dissolved.
Bring to a boil, simmer 2 minutes and leave to cool. Add the lemon juice and
lemon zest to the sugar syrup. Chill the mixture.
Freeze the mixture in a ice cream machine, according to the manufacturer's
instructions.

* Kiwi Sorbet
1 cup sugar
1/2 cup water
9 large kiwis, peeled, diced
Combine water and sugar in a saucepan and bring to a boil over medium heat
stirring constantly until the sugar has dissolves. Cool.
Purée the kiwis in a food processor. Set aside 1 cup of purée. Strain the
remaining purée through a fine sieve. Combine both purées and the syrup in a
ice cream maker and freeze according to manufacturer's instructions.

* Orange Sorbet
2 cups fresh orange juice
juice of 1 lemon
1 cup water
1 cup sugar
Heat 1 cup of water and the sugar in a saucepan until dissolved. Bring to a
boil, simmer 2 minutes and leave to cool. Stir the orange juice and lemon
juice into the sugar syrup. Chill the mixture. Freeze the mixture in an ice
cream machine using it according to manufacturer's instruction.

* Peach Sorbet
4 cups peaches, peeled pitted and sliced
2 1/4 cups sugar
2/3 cup orange juice
1/3 cup lemon juice
In a blender or a food processor, purée the peaches. In large saucepan,
combine the sugar, orange juice and lemon juice. Over medium heat, cook and
stir until the sugar dissolves; remove from heat. Stir in pured peaches.
Refrigerate until cold. Freeze the mixture in an ice cream machine using it
according to manufacturer's instruction.

******

* Apple Sorbet Recipe
Ingredients:
1 and 3/4 pints (1 ltr) apple juice, 14 oz (410g) can of apple purée, 2 egg
whites
Take the apple purée and mix with the apple juice.
Pour into a baking tray (metal) and freeze. When frozen transfer to a food
blender or processor and blend until smooth. Whisk the egg whites and when
stiff 'fold' them into the blended apple mixture. Transfer the complete
mixture into an ice cream maker and follow the manufacturer's instructions.

* Orange Sorbet Recipe
Ingredients:
8oz (250g) sugar, 1/2 pint (250ml) fresh orange juice, 3/4 pint (450ml) water,
zest of 2 oranges, juice from a whole lemon
In a saucepan mix together the sugar, water and orange zest. Heat gently,
stirring all the time until the sugar has dissolved. Bring to the boil then
actually boil the mixture for approx 5 to 8 minutes - until you have a syrup.
This process to make a syrup mixture is common to many ice cream sorbet
recipes.
Remove from the heat and leave to cool. When cool, stir in the orange and
lemon juices then transfer the complete mixture into an ice cream maker and
follow the manufacturer's instructions.

* Strawberry Sorbet Recipe
Ingredients:
4oz (100g) sugar, 1/2 pint (250ml) water, 1lb (500g) fresh strawberries,
juice of 1/2 lemon, 1/2 packet of gelatine powder
With the sugar and water make a syrup (as per Orange Sorbet recipe above).
Whilst it's cooling mash or purée the strawberries and strain them to remove
the seeds. Melt the gelatine by mixing it with 2 tablespoons of water over a
boiling pan, then stir it, the purée and the lemon juice into the syrup
mixture. When cool, transfer the complete mixture into an ice cream maker and
follow the manufacturer's instructions.

* Pear Sorbet Recipe
Ingredients:
2 tins of pears in syrup (16oz/500g size), 4 tablespoons lemon juice, 3/4 cup
of simple syrup,
Drain the pears from the syrup in the tins and purée them in a blender or food
processor. Put into a mixing bowl and stir in the lemon juice and syrup.
Transfer the complete mixture into an ice cream maker and follow the
manufacturer's instructions.

* Lemon Sorbet Recipe
Ingredients:
1 cup lemon juice, 2 teaspoons lemon zest (grated), 2 cups simple syrup
Simply stir the ingredients together in a mixing bowl, transfer the mixture
into an ice cream maker and follow the manufacturer's instructions.

* Tropical Sorbet Recipe
Ingredients:
5oz (150g) sugar, 1/2 pint (250ml) water, flesh of 2 large, ripe mangoes
puréed, 1 egg white, juice of a lime
With the sugar and water make a syrup (as per Orange Sorbet recipe). When
cool, stir in the puréed mangoes and lime juice then transfer the complete
mixture into an ice cream maker and follow the manufacturer's instructions.
NB. Approx 10 minutes before the end of the freezing/mixing time, add the egg
white.

:)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-10 06:24:24

Temat: Re: SOrbet?
Od: "Shivman" <s...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Firestarter" <n...@a...org> napisał w wiadomości
> kilka sprawdzonych i prostych
> z grup i z www
> http://www.ice-cream-recipes.com/
> http://www.MakeIceCream.com
>
> * Lemon Sorbet
> 1 cup water
> 1 cup sugar......
>
I po co to cytujesz tą chińszczyznę????
Nie wystarczy że podałeś linki?
--
Shivman
s...@p...pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-10 11:01:33

Temat: Re: SOrbet?
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

peterb wrote:
> Witam Wszystkich
>
> Czy ktos moze polecic jakis przepisik na sorbet?
>
> Bede wdzieczny
> Peter

Niedawno podawalam bardzo duzo przepisow na lody i sorrbety - poszukaj w
archiwum.

--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sałatkę z bobem i tyńczykiem polecam
kaleto
wafelki
zeliwne naczynie
Mrozenie.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »