Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Serce truskawkowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Serce truskawkowe

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-26 11:58:15

Temat: Serce truskawkowe
Od: w...@p...gazeta.pl (Agnieszka Wostal) szukaj wiadomości tego autora

składniki dla 8 osób
ciasto
3,5 kostki margaryny
3\4 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
3 jajka
2 łyżki likieru pomarańczowego
1 szklanka mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 dkg mielonych migdałów
1 łyżka tłuszczu do wysmarowania formy
masa
6 dkg żelatyny
1 małe opakowanie jogurtu
10 dkg białego sera
2 łyżki miodu
1\2 cytryny
do dekoracji
30 dkg truskawek
1 łyżeczka cukru pudru
3\4 szklanki śmietany kremówki
orzechy
1 opakowanie przeżroczystej polewy do tortów

PRZYŻĄDZENiE
margaryne utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym
na pulchną mase
mąke wymieszać z mąką ziemniaczaną proszkiem do pieczenia oraz
migdałami
do masy powoli dodawać jajka i likier a następnie po łyżce mąke z
dodatkami
forme w kształcje serca wysmarować tłuszczem poczym przelać ciasto
wierzch wyrównać i piec ok 30-35 min w temp 200 st
biały ser zetrzeć na tarce wymieszać z jogurtem i miodem wycisnąć sok
z cytryny utrzeć na gładką mase
żelatyne namoczyć w zimnej wodzie
poczym rozgrzać do rospuszczenia
wymieszać z 2-3 łyżkami kremu serowo jogurtowego poczym dokładnie
wyrobić z pozostałą masą
wystudzone ciasto przekrojć na 2 części spód posmarować kremem
przykryć drugą częściom i wstawić na 30 min do lodówki śmietane ubić z
dodatkiem cukru pudru
około 1\3 śmietany nałożyć do szprycy natomiast pozostałą posmarować
wierzch i boki torta
truskawki umyć przekroić na połówki
ułożyć na zakładkę na wierzchu tortu i polać polewą wcześniej
przygotowaną
brzeg ozdobić sztuczkami z bitej śmietany boki posypać siekanymi
orzechami
To taki przepisik dla romantyków i zakochanych wienc bierzcie sie do
roboty zapraszajcie gości i jedzcie a potem sie podzielcie efektami
Agnieszka z
Wiktorią 13.01.2000
i Jakubem 30.07.2001

--
Wyslano z portalu Gazeta.pl - http://www.gazeta.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Chałeczka
C.K.Kuchnia
Herbatka w zimie :)
poledwiczki wieprzowe
Kurczak wędzony

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »