« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-21 12:03:55
Temat: Sezon grilowyWitam,
Jako że pogoda coraz ładniejsza czas pogrilować. I mam do Was pytanko: Czy
robiliście kiedyś rybkę na grilku? Jeśli tak to poproszę o sprawdzone rady,
jak i z czym :-))
Pozdrawiam
Beata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-21 13:20:05
Temat: Re: Sezon grilowy
Użytkownik "Beata" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c65nht$4jl$1@213.17.228.182...
> Witam,
>
> Jako że pogoda coraz ładniejsza czas pogrilować. I mam do Was pytanko: Czy
> robiliście kiedyś rybkę na grilku? Jeśli tak to poproszę o sprawdzone
rady,
> jak i z czym :-))
Czesc,
zwykle robie tak lososia:
porcje dwonka, dobrane tak na jedna osobe
marynato-glazurke robie z miodu koniecznie lejacego
i czosnku wycisnietego przez praske (proprcje wg uznania)
wczesniej sole. Takie lososia w glazurke na godzinke do lodowki
potem na ruszcik srednio goracy i przekladajac polewam resztkami marynaty
pstrag:
caly wypatroszony z glowa moze byc, w srodek wrzycam zmrozone maselko
od grilujacych zalezy w jakim smaku.
polecam z koperkiem, albo czosnkiem dobry jest tes z maslem z orzechami.
jak masz taki specjalny ruszt do ryb do w niego, jak nie to owijam w folie
alum.
wszucajac do srodka jeszcze troche maselka i jakies ziola (co masz pod reka
swierzego)
smacznego
Martti
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-21 17:41:10
Temat: Re: Sezon grilowyDokladam trzy moje rybki na grillu:
Filety pstraga w ziolach
http://www.mrgrill.pl/r-101.php
Steki lososia w zaprawie sezamowej
http://www.mrgrill.pl/r-113-lse.php
Losos na desce
http://www.mrgrill.pl/r-104.php
Pozdr., Zbyszek
--
http://MrGrill.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-22 09:51:35
Temat: Re: Sezon grilowyTo ja chce swoje trzy grosze.
NIe bardzo wiem co robie zle ale nijak mi kielbaska na grilu nie wychodzi
jest zawsze wysuszona przypalona podomnie jest z skrzydelkami czy kaszanka.
Kaszanka dodatkowo mi sie rozwala.
Ja bym prosil o porady jak poprawnie sie griluje.
Nie uzywam wegla drzewnego, samemu klade kawalki drzewa sliwkowego i
wisniowego przepalam na zar i na tym griluje.
Prosze o porady jak poprawnie grilowac by bylo smacznie i nie smieczone za
bardzo
AJA
Użytkownik "Beata" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c65nht$4jl$1@213.17.228.182...
> Witam,
>
> Jako że pogoda coraz ładniejsza czas pogrilować. I mam do Was pytanko: Czy
> robiliście kiedyś rybkę na grilku? Jeśli tak to poproszę o sprawdzone
rady,
> jak i z czym :-))
>
>
> Pozdrawiam
>
> Beata
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-22 10:57:51
Temat: Re: Sezon grilowy> NIe bardzo wiem co robie zle ale nijak mi kielbaska na grilu nie wychodzi
> jest zawsze wysuszona przypalona podomnie jest z skrzydelkami czy
kaszanka.
> Kaszanka dodatkowo mi sie rozwala.
> Ja bym prosil o porady jak poprawnie sie griluje.
Kaszanka ma to do siebie ze sie rozwala, to normalny objaw.
Najlepiej ja robic tak przekroic wzdluż i włożyc do środka pokrojona w
kostke mloda cebulke. Kazdą kaszanke owijam folią i griluje.
Może ten żar jest za goracy i dlatego ci sie wszsytko przypala. Podnies
grilowanie na najwyzszy poziom grilla.
A najlepszym rozwiazaniem jest kupienie tacek do grilowania, izoluja troszke
zar. Krocej griluj.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |