Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sfioletowić Curacao

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sfioletowić Curacao

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-03-21 00:10:23

Temat: Sfioletowić Curacao
Od: Mme Kitzmoor <s...@m...nie> szukaj wiadomości tego autora

Witam!

I pytam, z jakim alkoholem zmieszać Curacao, by było fioletowe (nie
purpurowe, jakie prawie za każdym razem mi wychodzi)?

Bo chodzi mi o taki drink:
W smaku diabelnie słodki, ale z lekkim kwaskiem, koniecznie bardzo zimny.

W kolorze i konsystencji: na dole głęboki fiolet (fiolet, nie taka ciemna
purpura), gęsty i słodki, a na górze lekki i rzadszy róż (jakieś różowe
słodkie wino albo cuś).

I to wszystko do wysokiej, smukłej szklanicy :)

Jakby komuś przyszło do głowy szastać przy mnie drinkowym żargonem, to
uprzedzam, że moja znajomość drinków krąży wokół poziomu przeciętnego
bywalca nocnych przybytków ;)

Pozdrawiam
Iff

--
"Jestem szczęśliwą kobietą, bo do wszystkiego używam Linuksa"
GG# 6107476 | tlen# cuoca_cuola | http://laleczkachuckie.biz
M.A.D.A.M.E.: Mechanical Android Designed for Assassination and
Mandatory Exploration

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-03-21 09:19:21

Temat: Re: Sfioletowić Curacao
Od: "Gocha" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

A może spróbuj wymieszać z sokiem z ananasa i malinowym.
Moja mama ostatnio zrobiła taki niby kompot, był tam syrop z puszki z
brzoskwiń i ananasa i maliny. wszystko miało kolor po prostu denaturatu :)
ale było bardzo dobre. Myślę, że to ananas ma takie właściwości
przebarwiające, ale to może tylko moja filozofia.

Pozdrawiam Gośka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-03-21 14:53:24

Temat: Re: Sfioletowić Curacao
Od: Mme Kitzmoor <s...@m...nie> szukaj wiadomości tego autora

W nie 21. marca 2004 10:19 zgasiłam światło w kiblu i nagle słyszę jak Gocha
krzyczy:

> A może spróbuj wymieszać z sokiem z ananasa i malinowym.
> Moja mama ostatnio zrobiła taki niby kompot, był tam syrop z puszki z
> brzoskwiń i ananasa i maliny. wszystko miało kolor po prostu denaturatu :)

Dzięki. Ale wolałabym, żeby to było raz, że ciemniejsze i mniej
przezroczyste niż denaturat, a dwa, żeby to był alkohol. To ma raczej
ścinać z nóg niż relaksować ;)

Pozdrawiam
Iff

--
"Jestem szczęśliwą kobietą, bo do wszystkiego używam Linuksa"
GG# 6107476 | tlen# cuoca_cuola | http://laleczkachuckie.biz
M.A.D.A.M.E.: Mechanical Android Designed for Assassination and
Mandatory Exploration

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-03-22 14:53:37

Temat: Re: Sfioletowić Curacao
Od: z...@o...pl (Monika Zarczuk) szukaj wiadomości tego autora

Proszę, napiszcie mi z czym w ogóle można pić curra-cao. Mam właśnie butelkę
tego trunku z Słowacji i nie wiem co z nim zrobić
M
Pozdrawiam gorąco

Monika Zarczuk
----- Original Message -----
From: "Mme Kitzmoor" <s...@m...nie>
To: <p...@n...pl>
Sent: Sunday, March 21, 2004 1:10 AM
Subject: Sfioletowić Curacao


> Witam!
>
> I pytam, z jakim alkoholem zmieszać Curacao, by było fioletowe (nie
> purpurowe, jakie prawie za każdym razem mi wychodzi)?
>
> Bo chodzi mi o taki drink:
> W smaku diabelnie słodki, ale z lekkim kwaskiem, koniecznie bardzo zimny.
>
> W kolorze i konsystencji: na dole głęboki fiolet (fiolet, nie taka ciemna
> purpura), gęsty i słodki, a na górze lekki i rzadszy róż (jakieś różowe
> słodkie wino albo cuś).
>
> I to wszystko do wysokiej, smukłej szklanicy :)
>
> Jakby komuś przyszło do głowy szastać przy mnie drinkowym żargonem, to
> uprzedzam, że moja znajomość drinków krąży wokół poziomu przeciętnego
> bywalca nocnych przybytków ;)
>
> Pozdrawiam
> Iff
>
> --
> "Jestem szczęśliwą kobietą, bo do wszystkiego używam Linuksa"
> GG# 6107476 | tlen# cuoca_cuola | http://laleczkachuckie.biz
> M.A.D.A.M.E.: Mechanical Android Designed for Assassination and
> Mandatory Exploration
>


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

poszukuję sprawdzonego i prostego przepisu na mazurek
jak przyspieszyć skruszenie ciasta??
szybkie krojenie...
cykoria:)
grzybki , rybki, skorupiaki?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »