Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.man.poznan.pl!news.super
media.pl!news.webcorp.com.pl!not-for-mail
From: Mme Kitzmoor <s...@m...nie>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Sfioletowić Curacao
Date: Sun, 21 Mar 2004 01:10:23 +0100
Organization: HYDRA
Lines: 26
Message-ID: <1...@l...biz>
Reply-To: s...@m...nie
NNTP-Posting-Host: 213.199.221.2
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: taurus.webcorp.pl 1079827835 17225 213.199.221.2 (21 Mar 2004 00:10:35 GMT)
X-Complaints-To: a...@w...com.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 21 Mar 2004 00:10:35 +0000 (UTC)
User-Agent: KNode/0.7.2
X-Kindness: none
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:195763
Ukryj nagłówki
Witam!
I pytam, z jakim alkoholem zmieszać Curacao, by było fioletowe (nie
purpurowe, jakie prawie za każdym razem mi wychodzi)?
Bo chodzi mi o taki drink:
W smaku diabelnie słodki, ale z lekkim kwaskiem, koniecznie bardzo zimny.
W kolorze i konsystencji: na dole głęboki fiolet (fiolet, nie taka ciemna
purpura), gęsty i słodki, a na górze lekki i rzadszy róż (jakieś różowe
słodkie wino albo cuś).
I to wszystko do wysokiej, smukłej szklanicy :)
Jakby komuś przyszło do głowy szastać przy mnie drinkowym żargonem, to
uprzedzam, że moja znajomość drinków krąży wokół poziomu przeciętnego
bywalca nocnych przybytków ;)
Pozdrawiam
Iff
--
"Jestem szczęśliwą kobietą, bo do wszystkiego używam Linuksa"
GG# 6107476 | tlen# cuoca_cuola | http://laleczkachuckie.biz
M.A.D.A.M.E.: Mechanical Android Designed for Assassination and
Mandatory Exploration
|