Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sledzie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sledzie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-03-29 12:41:32

Temat: Sledzie
Od: "TreStan" <t...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!
Myslalem.ze o sledziach wiem wszystko jakiem Kaszub z nad morza.
ale.....
Nigdy nie interesowalem sie jak odpowiednio zasolic i przechowac swieze
sledzie.Co dodac oprocz soli.W jakim naczyniu to zrobic i ile czasu musza
polezec.Jezeli ktos ma jakes dobre porady lub wie gdzi je szukac to poprosze
o informacje.

Stanislaw z Gdanska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-03-29 13:50:03

Temat: Re: Sledzie
Od: m...@y...com szukaj wiadomości tego autora

On Mar 29, 2:41 pm, "TreStan" <t...@n...pl> wrote:
> Witam!
> Myslalem.ze o sledziach wiem wszystko jakiem Kaszub z nad morza.
> ale.....
> Nigdy nie interesowalem sie jak odpowiednio zasolic i przechowac swieze
> sledzie.Co dodac oprocz soli.W jakim naczyniu to zrobic i ile czasu musza
> polezec.Jezeli ktos ma jakes dobre porady lub wie gdzi je szukac to poprosze
> o informacje.
>
> Stanislaw z Gdanska

Masz tutaj:
http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=527 /ryby do wędzenia
Gdzieś jednak w starej książce czytałam, że ryby solone "na
przechowanie" należy układać warstwami, w naczyniu kamionkowym,
zasypywać obficie solą kamienną, uprzednio wyprażoną w piekarniku. Na
dno i na wierzch warstwa soli - gruba. Ubijać lekko warstwy podczas
ich układania i solenia. Szczelnie zamknąć. Przechowywać w zimnym
miejscu.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

czy feta zawsze jest taka słona
Proste pytanie.
Rympalinska !!!
kurczak i mleczko kokosowe
fasolka wyszła troche gorzkawa jakby cierpka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »