Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Śliwowica

Grupy

Szukaj w grupach

 

Śliwowica

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-09-18 07:31:06

Temat: Śliwowica
Od: "Czarek Gmyz" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Temat juz pare razy goscil na grupie. Ale mam watpliwosci co do niektorych
rad zawartych w poprzednich watkach na ten temat. Slusznie wydawało, że nie
dodaje się cukru. Mam jednak podejrzenie, że nie wszystkie te przepisy są
prawdziwe. Na przykład ten co mówi, że najważniejsze aby muszki octówki
obsiadały zacier to czysty sabotaż. Otóż wiadomo, że drozofilki przyczyniają
się do fermentacji octowej (są to tak zwane muszki octówki). Również nie
wierzę w 2 tygodniowy okres fermentacji. Drożdże tego typu (naturalne) są
powolne i w moim przekonaniu to powinno
chodzić przynajmniej 1,5 m-ca.Z drugiej strony jak patrzę na tą masę
rozgniecionych śliwek to wydaj mi
się, że woda by się przydała. To na razie wygląda jak smar do łożysk typu
Towot. Mam 60 kg rozgniecionych śliwek wraz z pestkami, szkoda aby się
zmarnowały...
Pozdrawiam.
Czarek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Potrawa Izuli :-)
ostra papryka + grzyby w occie
sałatki smaczne, tanie, kolorowe, sprawdzone
sałatki smaczne, tanie, kolorowe, sprawdzone
Zielona szparagowa

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »