Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Smażony ryż - jak to zrobić bez bólu ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Smażony ryż - jak to zrobić bez bólu ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-04-22 07:46:48

Temat: Re: Smażony ryż - jak to zrobić bez bólu ?
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Metis" <m...@y...com> napisał w wiadomości
news:a9ounm$esb$1@absinth.dialog.net.pl...
> Witam,
>
> To moj debiut tutaj, ale cos mi sie wydaje ze sie zadomowie.
Jestescie
> bardzo "smaczni" :)
> Na poczatek mam pytanie.
>
> Jak usmazyc ryz?
>
> Jadlem super ryz smazony z czosnkiem i probowalem to zrobic w
domu. Niestety
> mocno sie przykleja do patelni i jest bardzo tlusty (wciaga
kazda ilosc
> oliwy).
>
> Pozdrawiam
> Alex
>
>
>
No cóż Aleksie smażony ryż tak naprawdę to rzadko bywa smażony.
Ja żeby uzyskać efekt "smażonego" dodaję trochę oleju sezamowego.
Przepis : 1kg ryżu ugotowanego na sypko, duża garść posiekanego
"na pyłek",
pora, takaż garść posiekanych grzybów mun i marchewki (ważne coby
jej nie trzeć
bo ma lekko chrupać), 2-3 roztrzepane jaja usmażone "na sztywno" i
posiekane dość
drobno. Wymieszaćw misce wszystkie składniki z gorącym ryżem,
dodać 30ml oleju sezamowego, łyżkę glutaminianu i zamieszać
jeszcze raz. Aha miska powinna być dość duża.
pozdr.Alex

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Bakłażan z patelni?
Cytryna do makaronu
Chleb i bułki
a moze by tak......
Re: Dlaczego nie lubimy szpinaku?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »