« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-19 08:32:16
Temat: Cytryna do makaronuCzy ktos moze z was gotujac makaron al dente dodaje do
gotowania skorke cytrynowa? Kolezanka mnie zaczela
uswiadamiac za tak robia wlosi w regionie Asyzu. A ja mam
watpliwosci. Co o tym sadzicie?
Marychna
----------------------------------------------------
------------------
Rzeczy, ktorych nie zobaczysz w TV. Reality show bez cenzury.
>>> http://link.interia.pl/f158a
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-19 08:51:55
Temat: Re: Cytryna do makaronu
Użytkownik Marychna <c...@i...pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:3CBFC1BB.18183.BBE65@localhost...
> Czy ktos moze z was gotujac makaron al dente dodaje do
> gotowania skorke cytrynowa? Kolezanka mnie zaczela
> uswiadamiac za tak robia wlosi w regionie Asyzu. A ja mam
> watpliwosci. Co o tym sadzicie?
>
moze byc dobre, jako ze ja robie salatke makaronowa na zimno ze skórkami
cytrynowa i pomaranczowa +feta, oliwki i przyprawy. I wlasnie dzieki tym
skórkom jest fajna.
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-19 18:31:35
Temat: Re: Cytryna do makaronu> moze byc dobre, jako ze ja robie salatke makaronowa na zimno ze skórkami
> cytrynowa i pomaranczowa +feta, oliwki i przyprawy. I wlasnie dzieki tym
> skórkom jest fajna.
A czy przypadkiem nie chodzi o plasterek cytryny?
Wówczas makaron bedzie al dente.
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Remember that ignorance is expensive. Own a good set of encyclopedia."
http://www.wiw.pl/biblioteka/encyklopedia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-19 19:15:48
Temat: Re: Cytryna do makaronu
Użytkownik Jerzy <0...@m...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a9pnq1$2hg$...@s...icm.edu.pl...
> > moze byc dobre, jako ze ja robie salatke makaronowa na zimno ze skórkami
> > cytrynowa i pomaranczowa +feta, oliwki i przyprawy. I wlasnie dzieki tym
> > skórkom jest fajna.
>
> A czy przypadkiem nie chodzi o plasterek cytryny?
> Wówczas makaron bedzie al dente.
> --
a może, ja co prawda nie używam, staram się wyrwać ze sklepu jakieś włoskie
albo greckie albo chociaż podobne makarony i one się bardzo ładnie gotują, a
nie jak Malma, mamałyga a nie malma :(
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-21 05:12:32
Temat: Re: Cytryna do makaronuUzytkownik Wkn Napisala:
moze byc dobre, jako ze ja robie salatke makaronowa na zimno ze
skórkami
cytrynowa i pomaranczowa +feta, oliwki i przyprawy. I wlasnie
dzieki tym
skórkom jest fajna.
Wkn
A moze jakies szczegoly tej salatki.
A tak wogoole i w szczegole to kupuje tylko wloski makaron bo
polski jest niestety okropny - mamalyga po ugotowaniu lub i w
trakcie mimo, ze czasu pilnuje i sprawdzam jego twardosc al dente.
Pozdrawiam Marychna
----------------------------------------------------
------------------
Hop-Bec 18 do wziecia! Kto pierwszy, ten lepszy!
>>> http://link.interia.pl/f15a6
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-21 17:03:33
Temat: Re: Cytryna do makaronu
>
>ja robie salatke makaronowa na zimno ze skórkami
> cytrynowa i pomaranczowa
A nadaje sie skorka z "pryskanej" cytryny/pomaranczy? Mozna wyparzyc,
ale wtedy smak nie ten. A niepryskana ciezko (chyba,do tej pory nie
szukalem) dostac.
Pozdrawiam
Lukasz "Mikie" Madeksza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-21 18:43:32
Temat: Re: Cytryna do makaronu
>> >
>> >ja robie salatke makaronowa na zimno ze skórkami
>> > cytrynowa i pomaranczowa
>>
>> A nadaje sie skorka z "pryskanej" cytryny/pomaranczy? Mozna wyparzyc,
>> ale wtedy smak nie ten. A niepryskana ciezko (chyba,do tej pory nie
>> szukalem) dostac.
>>
>ja mam ten sam problem, w domu sobie nie wyhoduję, więc porządnie sparzam
>pewnikiem pryskaną i konsumuję. Jak dotąd żyję :)
>
>Wkn
>
A DLACZEGO nie wyhodujesz? pare lat podlewania i mizdrzenia sie
do rosliny i masz niepryskane roslinki
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-21 19:45:29
Temat: Re: Cytryna do makaronu
Użytkownik Marychna <c...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3CC266E2.9686.FF38A@localhost...
> A moze jakies szczegoly tej salatki.
>
a prosiem Cię bardzo :)
trochę mniej niż pół paczki makaronu świderki
pół kartonika fety
około 15 czarnych oliwek
cytryna i skórka starta z niej
skórka z pomarańczy
oliwa
sól, pieprz
bazylia
Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli i oleju, żeby się nie posklejał.
Przelać zimną wodą, przerzucić do miski, polać łyżką oleju, wymieszać z solą
i pieprzem.
Fetę wymieszać z łyżką soku z cytryny, startą skórką ze sparzonych wrzątkiem
cytrusów i odstawić na kilka minut.
Ser połaczyć z makaronem, polać kilkoma łyżkami oliwy, wcisnąć sok z cytryny
do smaku, doprawić solą, pieprzem i bazylią.
osobiście bardzo ją lubię, myślę, że zielone oliwki też będą nie od rzeczy,
są takie fajnie słone i pasują do fety. Nie wiem czemu ktoś mi napisał w
komentarzu, że 2 deko tej fety... :-O Ale mniejsza z tym
pozdrówka
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-21 19:46:29
Temat: Re: Cytryna do makaronu
Użytkownik Lukasz Madeksza <m...@g...de> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@g...de...
>
> >
> >ja robie salatke makaronowa na zimno ze skórkami
> > cytrynowa i pomaranczowa
>
> A nadaje sie skorka z "pryskanej" cytryny/pomaranczy? Mozna wyparzyc,
> ale wtedy smak nie ten. A niepryskana ciezko (chyba,do tej pory nie
> szukalem) dostac.
>
ja mam ten sam problem, w domu sobie nie wyhoduję, więc porządnie sparzam
pewnikiem pryskaną i konsumuję. Jak dotąd żyję :)
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |