| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-12-13 02:51:17
Temat: Smieszna sprawaRodzina moja zazyczyla sobie kaczke nadziewana miesem na swiwteczny obiad.
Kiedys, dawno temu robilam taka kaczke ale dzis juz nie pamietam
w jaki sposob wyjelam z niej kosci, zeby jej nie rozpruwac na pol.
Czy moze ktos z grupowiczow wie i moze mi pomoc jak to zrobic.
Czy trzeba ja nicowac odcinajac stopniowo kosci od miesa ???
Czy co ?? :-)))))))
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-12-13 09:12:23
Temat: Re: Smieszna sprawaUżytkownik "Ania Derejska" <a...@v...ca> napisał w wiadomości
news:StBZ5.9170$V84.325560@weber.videotron.net...
> Rodzina moja zazyczyla sobie kaczke nadziewana miesem na swiwteczny obiad.
> Kiedys, dawno temu robilam taka kaczke ale dzis juz nie pamietam
> w jaki sposob wyjelam z niej kosci, zeby jej nie rozpruwac na pol.
> Czy moze ktos z grupowiczow wie i moze mi pomoc jak to zrobic.
> Czy trzeba ja nicowac odcinajac stopniowo kosci od miesa ???
> Czy co ?? :-)))))))
> Ania
>
Trzeba niestety nicować...
są dwie szkoły. Ja zaczynam od kupra, ale wiem że niektórym wychodzi lepiej
od szyi. Bardzo ostrym nożem o długim ostrzu delikatnie trzeba oddzielać
mięsko od kości.
Ja robiłam tak nadziewanego kurczaka - kiedyś podawałam przepis na grupie.
Pozdrawiam
Ania K.
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |