| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-05-10 09:37:18
Temat: Odp: Sos bulgarski
> Lutenica na 99%.
Juz wiem. To Lutenica na 100%!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-05-10 11:09:43
Temat: Re: Sos bulgarski
Użytkownik "Magi" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:c7nin0$m6q$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Polecam te restauracje a miesci sie ona na Mazowieckiej 12 w Warszawie.
> Smacznego.
Dzięki za relację, myślę, że się wybiorę, jak podreperuję finanse ;)
Uwielbiam kuchnię bułgarską.
A jeśli chodzi o frytki... Tak trochę zbaczajac z tematu,a le mi sie
przypomniało. W Bułgarii w restauracji jadłam najlepsze frytki na świecie.
Bo robione ze świeżych ziemniaków, tak jak domowe. A do tego była taka
pyszna przyprawa "szarena sol". Przywiozłam sobie wór.
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-11 12:50:29
Temat: Re: Sos bulgarski
> > cebula czosnkowa (? pewnie czosnek)
>
> cebula czosnkowa to cebula czosnkowa - taka biala, bardziej delikatna
> (delikatniejsza ?? :) )
A nie sa to przypadkiem szalotki?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-11 12:59:49
Temat: Re: Sos bulgarski (OT)
Użytkownik Adam <"adamski jaroslaw"@wp.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:4...@w...pl...
>
>
>
> > > cebula czosnkowa (? pewnie czosnek)
> >
> > cebula czosnkowa to cebula czosnkowa - taka biala, bardziej delikatna
> > (delikatniejsza ?? :) )
>
> A nie sa to przypadkiem szalotki?
uwaga :
cebula zlota to ta klasyczna
cebula czerwona to ta fioletowa
cebula czosnkowa to ta biala (duza)
szalotki sa malutkie i kolorem zblizone do zlotej klasycznej (ciemniejsze
ciut)
agataw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |