| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-30 12:45:35
Temat: Re: Sos do gołąbkówUzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:gsi9htklbfoc2nophlbdocg70q4kns58uc@4ax.com...
>
> >> Swoja droga, ciekawa jestem waszych obyczajow, jezeli chodzi o dodatki
do
> >> golabkow. Jecie je same, z ziemniakami, z chlebem...?
> >>
> >
> >U mnie w domu same lub z chlebem (rzadko)
> >Asia
> >
> najchetniej same. A jeszcze do tego jak mi sie uda nie przypalic
> lisci luzem, ktorymi wyscielam sagan to jestem w niebie...
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
Mi sie liscie zawsze przypalaja, ale i tak wyjadamy co sie da. Lubimy same
golabki, byle duuuuuzo.
Nie wiem jak Wy, ale ja gotuje zawsze z dwóch glówek kapusty od razu -
wychodza dwa wielkie gary i znikaja w dwa dni. Bo my wtedy: na sniadanie -
golabki, na drugie sniadanie - golabki, na obiad - golabki, na
podwieczorek - golabki, a na kolacje dla odmiany - golabki. I jeszcze sie
pilnujemy zeby kto nie zjadl wiecej od drugiego ....
Pozdrawiam golabkowo (mniam)
AniaK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-30 12:48:54
Temat: Re: Sos do gołąbkówUżytkownik "Monika Mężyńska" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:3B14C5B3.77E1640D@kki.net.pl...
> Swoja droga, ciekawa jestem waszych obyczajow, jezeli chodzi o dodatki do
> golabkow. Jecie je same, z ziemniakami, z chlebem...?
Tylko z ziemniaczkami (i to takimi lekko rozpadajacymi sie, macznymi)!!! (za to ryz
jest
dodany do wewnatrz do mieska mielonego).
Alescie mi narobili/ly smaku, nie jadlam golabkow chyba od roku.... Zaraz zamowie u
Mamy
bo ja do takich rzeczy to jestem leniwa (tzn do robienia, nie jedzenia) :-)))
:-) Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 14:08:55
Temat: Re: Sos do gołąbków
Użytkownik <z...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:7...@n...onet.pl...
> Mam pytanie jak w tytule - jak otrzymać dobry sos do gołąbków. Szczerze
> Rafal
Dla mnie istnieja tylko golabki w sosie wlasnym, zadne inne. Po zawinieciu
farszu w liscie obsmazam je partiami na patelni na rozgrzanym oleju na mocno
zrumieniony kolor i przekladam do garnka. Na dno ukladam marchewke (1 szt) w
dlugich paskach ( o grubosci plasterkow tylko wzdluz), na to porwany jeden
lisc kapusciany , potem obsmazone golabki, zalewam to woda ktora nalalam do
patelni po smazeniu i podgrzalam, skrupulatnie zeskrobujac wszelkie
zrumienienia- to da kolor sosu , vegeta...i to wszystko. Po uduszeniu ( ja
to robie w szybkowarze- to chwila) zageszczam sos maka...i to tyle.
Aha, miesko tradycyjnie bez ryzu...
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 14:43:43
Temat: Re: Sos do gołąbków
Golabki to koniecznie z ryzem, samo miesko to kapusta faszerowana
Pozdrawiam
golabkolubna Daga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 14:47:55
Temat: Re: Sos do gołąbków
Użytkownik brimpke <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9f30te$eii$...@s...icm.edu.pl...
>
> Golabki to koniecznie z ryzem, samo miesko to kapusta faszerowana
> Pozdrawiam
> golabkolubna Daga
Niekoniecznie.
Golabki z ryzem pamietam z czasow studenckich w barze....obiecalam swoim
golabkom ze nigdy ryzu nie zobacza:))), tak jak kotlety mielone nie zobacza
bulki...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 14:51:24
Temat: Re: Sos do gołąbkówto co dajesz zamias bulki? a golabki maja wlasnie to do siebie ze sa z ryzem
lub inna kasza
Aga
--
_______________________________________________
a...@a...com.pl
http://nasze-dzieci.dobrestrony.pl/dzieci/julia_litw
in/index.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 14:53:03
Temat: Re: Sos do gołąbków
Koniecznie, ja nie wyobrazam sobie golabkow bez ryzu
Daga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 15:19:23
Temat: Re: Sos do gołąbków
Użytkownik Agnieszka Litwin <a...@a...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9f31ml$cio$...@n...tpi.pl...
> to co dajesz zamias bulki?
do kotletow mielonych?
Nic. Tylko mieso, jajko, sol i pieprz. i cebulke.. i nie panieruje.Bulki
uzywam do nadzienia do kaczki....ale to zupelnie inny przepis:))
>a golabki maja
>wlasnie to do siebie ze sa z ryzem
> lub inna kasza
> Aga....
Golabki maja to do siebie ze maja byc smaczne:)))
Ty lubisz ryz w miesie, mozna wtedy zaoszczedzic na miesku, ja dodaje
zrumieniona cebule, sol, pieprz - mieso najlepiej karkowka wieprzowa- jest
soczysta, ale niekoniecznie.W zaleznosci od tego co dodajesz : nazywaja sie
: golabki z ryzem, golabki z kasza a to sa po prostu golabki. Tak samo jak
sa zwolennicy golabkow w sosie pomidorowym, grzybowym a ja tylko w sosie
wlasnym.
Pozdrawiam Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 16:08:22
Temat: Re: Sos do gołąbkówQrcze, to tak jak ja z moja ogorkowa!
Dobrze wiedziec, ze wariatow jest wiecej, zawsze milej w
towarzystwie
Krysia
>>
>> >> Swoja droga, ciekawa jestem waszych obyczajow, jezeli chodzi o dodatki
>do
>> >> golabkow. Jecie je same, z ziemniakami, z chlebem...?
>> >>
>> >
>> >U mnie w domu same lub z chlebem (rzadko)
>> >Asia
>> >
>> najchetniej same. A jeszcze do tego jak mi sie uda nie przypalic
>> lisci luzem, ktorymi wyscielam sagan to jestem w niebie...
>>
>> Krysia
>> K.T. - starannie opakowana
>
>Mi sie liscie zawsze przypalaja, ale i tak wyjadamy co sie da. Lubimy same
>golabki, byle duuuuuzo.
>Nie wiem jak Wy, ale ja gotuje zawsze z dwóch glówek kapusty od razu -
>wychodza dwa wielkie gary i znikaja w dwa dni. Bo my wtedy: na sniadanie -
>golabki, na drugie sniadanie - golabki, na obiad - golabki, na
>podwieczorek - golabki, a na kolacje dla odmiany - golabki. I jeszcze sie
>pilnujemy zeby kto nie zjadl wiecej od drugiego ....
>Pozdrawiam golabkowo (mniam)
>AniaK
>
>
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 18:18:56
Temat: Re: Sos do gołąbkówA ja lubie bez ryzu ale za to w sosie pomidorowym i tak sie u nas w domu
robi, widac "co kraj to obyczaj".
pozdrawiam,
Slav
Jola L-L <j...@i...pl> wrote in message
news:9f334s$m88$1@news.tpi.pl...
>
> Golabki maja to do siebie ze maja byc smaczne:)))
> Ty lubisz ryz w miesie, mozna wtedy zaoszczedzic na miesku, ja dodaje
> zrumieniona cebule, sol, pieprz - mieso najlepiej karkowka wieprzowa- jest
> soczysta, ale niekoniecznie.W zaleznosci od tego co dodajesz : nazywaja
sie
> : golabki z ryzem, golabki z kasza a to sa po prostu golabki. Tak samo jak
> sa zwolennicy golabkow w sosie pomidorowym, grzybowym a ja tylko w sosie
> wlasnym.
>
> Pozdrawiam Jola L-L
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |