Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sos do pizzy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sos do pizzy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-09-27 11:40:23

Temat: Sos do pizzy
Od: "Michał Demczuk" <M...@n...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam wszystkich

Jak zrobic sos do pizzy (nie ten do smarowania ciasta pod skladniki -
chociaz o tym tez chetnie uslysze), podobny do tego ktory w prawdziwych
pizzeriach podaja do polewania po wierzchu (niektorzy uzywaja ketchupu ale
to tandeta:). Gluwnie chodzi mi o przyprawy, jakie? pewnie oliwa? jak zrobic
zeby niebyl zbyt wodnisty, a jednoczesnie nie 100% koncentrat pomidorowy?

Pozdrawiam,

Michal


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-09-27 11:55:59

Temat: Re: Sos do pizzy
Od: "kakulka" <k...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Michał Demczuk <M...@n...com.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:3...@n...vogel.pl...
> Witam wszystkich
>
> Jak zrobic sos do pizzy (nie ten do smarowania ciasta pod skladniki -
> chociaz o tym tez chetnie uslysze), podobny do tego ktory w prawdziwych
> pizzeriach podaja do polewania po wierzchu (niektorzy uzywaja ketchupu ale
> to tandeta:). Gluwnie chodzi mi o przyprawy, jakie? pewnie oliwa? jak
zrobic
> zeby niebyl zbyt wodnisty, a jednoczesnie nie 100% koncentrat pomidorowy?
>
> Pozdrawiam,
>
> Michal
>
Na 100% duzo oregano i bazylia, pieprz, ostra papryka, sol. Co jeszcze nie
wiem ja zawsze to dodaje i wszystkim smakuje.
--
Pozdrawiam Kasia.
ICQ UIN 64486363
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-27 12:01:56

Temat: Re: Sos do pizzy
Od: Mdana <m...@n...chrobot.krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 27 Sep 2000, Michał Demczuk wrote:
> Jak zrobic sos do pizzy

Ja robie tak: troche oliwy z oliwek, przecier pomidorowy- taki w
kartonikach - sok/pasta z pomidorow o bardziej wodnistej konsystencji niz
ten klasyczny w puszkach/slojach;
do tego: tabasco, papryka, pieprz, sol,
czosnek (granulowany lub jeszcze lepiej swiezy podsmazony na oliwie -
mocno rozdrobniony), bazylia i oregano, szczypta cukru i odrobina miety -
suszonej lub kilka listkow swiezej.

Mdana


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-27 12:39:27

Temat: Re: Sos do pizzy
Od: j...@m...com.pl (justy) szukaj wiadomości tego autora

----- Original Message -----
From: Michał Demczuk <M...@n...com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, September 27, 2000 1:40 PM
Subject: Sos do pizzy


Witam wszystkich

"Gluwnie" urzywa siem oliwy, czosnku, oregano, morzna taksze cebuli,
pjepszu, peperonczino, trohe wegety, i jeszcze passata di pomodoro - polecam
VALFRUTTA. Tak jak sos do klósek, pogotować razem, wystódzić. APSOLÓTNJE nje
urzywać koncentratuf pomidorowyh ani keczópuf.

Pozdrawiam,
Justy

--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-27 13:59:45

Temat: Re: Sos do pizzy
Od: ":::wojmat:::" <w...@g...NOSPAM.pl> szukaj wiadomości tego autora


Michał Demczuk <M...@n...com.pl> w wiadomości
news:39d1dc8d@news.vogel.pl napisał(a):
> Witam wszystkich
>
> Jak zrobic sos do pizzy

sos pomidorowy do wszystkiego, gęstość regulowana

selera zuchelek drobniusieńko posiekany, czosnku ząbek lub dwa, cebulkę dużę
drobniutko posiekaną smażymy na oliwie delikatnie aż do zeszklenia i
leciutkiego zabrązowienia brzegów cebuli. miękkie pomidory w ilości koło pół
kilograma, sparzamy, łobieramy ze skórki, siekamy drobno wcześniej i
dorzucamy do selero-cebulo-czosnków, dusimy aż sie pomidory rozgotują,
dosalamy i dalej albo przez w miare rzadkie sito przecieramy albo (to moja
wersja) miksujemy tylko żeby ujednolicić sosik i dla usunięcia pestek możemy
przetrzeć przez sito i pestki wywalić. pogotować jeszcze chwilkę i jeśli
jest za rzadki to zagęścić mąką razową z wodą. dosypać bazylii, papryki
ostrej i oregano i już.

wojmat

--
----------------------------------------------------
-
"weź kęsa bez mięsa ;-)" http://puszkkka.spinacz.pl
wegetariańska baza przepisów i informacji kulinarnych
----------------------------------------------------
-

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-27 14:59:26

Temat: Re: Sos do pizzy
Od: "Witold Szczechura" <w...@n...net> szukaj wiadomości tego autora


:::wojmat::: <w...@g...NOSPAM.pl> wrote in message
news:39d1fcca$1@news.vogel.pl...
>
> Michał Demczuk <M...@n...com.pl> w wiadomości
> news:39d1dc8d@news.vogel.pl napisał(a):
> > Witam wszystkich
> >
> > Jak zrobic sos do pizzy
>
> sos pomidorowy do wszystkiego, gęstość regulowana
>
> selera zuchelek drobniusieńko posiekany...


Co to jest "zuchelek"???

Beata


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-27 17:55:21

Temat: Re: Sos do pizzy
Od: "Michal Andruszkiewicz" <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


"justy" <j...@m...com.pl> wrote in message
news:002701c0287f$f95aa9c0$8b8d808b@zakupy...

> "Gluwnie" urzywa siem oliwy, czosnku, oregano, morzna taksze cebuli,
> pjepszu, peperonczino, trohe wegety, i jeszcze passata di pomodoro -
polecam
> VALFRUTTA. Tak jak sos do klósek, pogotować razem, wystódzić. APSOLÓTNJE
nje
> urzywać koncentratuf pomidorowyh ani keczópuf.


no rewelacja :-(

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-28 08:09:19

Temat: Re: Sos do pizzy
Od: ":::wojmat:::" <w...@g...NOSPAM.pl> szukaj wiadomości tego autora


Witold Szczechura <w...@n...net> w wiadomości
news:8qt26p$9vf$1@news.nuri.net napisał(a):
(...)
> Co to jest "zuchelek"???

wielkość mniej więcej małego palca

--
====================================================
===============
lubisz dobre rzeczy? zajrzyj do bazy wege-przepisów z wyszukiwarką
Puszatkowa Książka Kucharska Kazały: http://gotuj.wege.spinacz.pl
Puszatkowo - oficjalna strona grupy dyskusyjnej ircx.pl.polskavege
i kanału #polskavege: http://www.polskavege.ircx.pl
====================================================
===============




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-28 16:35:21

Temat: Re: Sos do pizzy
Od: "monizda&glizda" <m...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

eh! zauwazylam w kilku pizzeriach, ze ten super sos do pizzy smakuje miz
upelnie jak zimny sos knorra z torebki pod nazwa napoli......

Michal Andruszkiewicz napisał(a) w wiadomości: <8qtc6s$c9f$1@news.tpi.pl>...
>
>"justy" <j...@m...com.pl> wrote in message
>news:002701c0287f$f95aa9c0$8b8d808b@zakupy...
>
>> "Gluwnie" urzywa siem oliwy, czosnku, oregano, morzna taksze cebuli,
>> pjepszu, peperonczino, trohe wegety, i jeszcze passata di pomodoro -
>polecam
>> VALFRUTTA. Tak jak sos do klósek, pogotować razem, wystódzić. APSOLÓTNJE
>nje
>> urzywać koncentratuf pomidorowyh ani keczópuf.
>
>
>no rewelacja :-(
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

PROPOZYCJA: pl.rec.dom
reminescencje pocynamonowe
Sprzedam kuchenkę elektryczną
Mak niemielony
Konina, czyli jak ugryzc psa w tylek.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »