| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-25 17:13:05
Temat: Sparzenie maku?Pytanie zapewne dla niektórych banalne ale ja nie wiem jak się do tego
zabrać.
Jak sparzyć mak?
Co to znaczy?
Czy gotowac go w garnku, czy zalać go wrzatkiem?
Jak dlugo ma lezec w tym wrzatku, godzine?
To samo pytanko dotyczace rodzynek jak je sparzyć
--
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Trendy? www.superkoszulki.pl
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-25 17:29:11
Temat: Re: Sparzenie maku?Witam!
Ja wieczorem zalewam mak wrzątkiem, mieszam i zostawiam do rana. Rano odcedzam
i mielę 2 razy, a jeżeli mam dobry humor, to 3 razy... /obłęd, ale tak powinno
sie robić/
Rodzynek nie parzę.
Hej!
Franka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-26 09:06:11
Temat: Re: Sparzenie maku?Użytkownik "speeder" <y...@t...pl> napisał w wiadomości
news:MPG.1af6100b2250efea989680@news.tpi.pl...
> To samo pytanko dotyczace rodzynek jak je sparzyć
Witam!
Mak zalewam wrzątkiem i gotuję.
Natomiast rodzynki wsypuję na sitko i przelewam wrzątkiem (opłukuję). Można też
wsypać do miski, zalać wrzątkiem i dopiero odcedzić na sitku. Ja sparzam rodzynki,
bo zawsze wydają mi się trochę brudne i są potem bardziej miękkie.
Pozdrawiam.
Agnieszka i Złota Rybka
--
____________________________
Radio - to cudowny wynalazek!
Jeden ruch ręki - i nic nie słychać.
J. Tuwim
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-28 07:25:03
Temat: Re: Sparzenie maku?25 Apr 2004 19:29:11 +0200, na pl.rec.kuchnia, Franka napisał(a):
> i mielę 2 razy, a jeżeli mam dobry humor, to 3 razy... /obłęd, ale tak powinno
> sie robić/
Niekoniecznie. Kup sobie sitko do maku i wtedy wystarczy mak zmielić jeden
raz :)
--
Eva Sheers
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-28 07:31:09
Temat: Re: Sparzenie maku?Hej!
Mielę przez sitko do maku, więc chyba jestem nadgorliwa... chyba jednak mak jest
lepszy, gdy robię to 2-3 razy...
Franka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-28 07:57:30
Temat: Re: Sparzenie maku?28 Apr 2004 09:31:09 +0200, na pl.rec.kuchnia, Franka napisał(a):
> Mielę przez sitko do maku, więc chyba jestem nadgorliwa... chyba jednak mak jest
> lepszy, gdy robię to 2-3 razy...
Skoro tak wolisz, to tak rób, oczywiście :) Dla mnie mak raz zmielony przez
to makowe sitko jest OK :)
--
Eva Sheers
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-28 08:53:43
Temat: Re: Sparzenie maku?Franka wrote:
> Hej!
> Mielę przez sitko do maku, więc chyba jestem nadgorliwa... chyba jednak mak jest
> lepszy, gdy robię to 2-3 razy...
Ja też mielę trzy razy przez sitko do maku :) Robię to "na oko" - gdy aż
mak zbieleje. Może i nadgorliwość to jest, kto wie, ale maszynka sama
mieli, a ja tylko wrzucam mak po łyżce i sobie marzę... ;) Też mi się
wydaje, że im lepiej zmielony mak, tym bardziej smakuje.
Nessie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |