« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2011-09-05 18:38:49
Temat: SurimiMiał ktoś okazję próbować _prawdziwego_ surimi i porównać go z tym dostępnym np. w
Lidlu?
Te lidlowskie oznaczone są jako ,,Paluszki Z surimi o smaku krabów" więc podejrzewam
że jest to wyrób
surimi-podobny, choć nie wiem czy słusznie.
Dopiero dziś zacząłem się nad tym zastanawiać choć kupuję ten wyrób już od długiego
czasu bo to
świetny dodatek do sałatek, za surimi innych producentów na razie się nie
rozglądałem, może jednak
warto?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2011-09-05 18:42:36
Temat: Re: SurimiW dniu 2011-09-05 20:38, vcore pisze:
> Miał ktoś okazję próbować _prawdziwego_ surimi i porównać go z tym
> dostępnym np. w Lidlu?
> Te lidlowskie oznaczone są jako ,,Paluszki Z surimi o smaku krabów" więc
> podejrzewam że jest to wyrób surimi-podobny, choć nie wiem czy słusznie.
Hehe.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Surimi
Smacznego ;)
--
Pozdrawiam - Aicha
http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2011-09-05 18:45:15
Temat: Re: SurimiW dniu 2011-09-05 20:42, Aicha pisze:
>> Te lidlowskie oznaczone są jako ,,Paluszki Z surimi o smaku krabów" więc
>> podejrzewam że jest to wyrób surimi-podobny, choć nie wiem czy słusznie.
>
> Hehe.
> http://pl.wikipedia.org/wiki/Surimi
> Smacznego ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Surimi
A tu więcej pikantnych szczegółów.
--
Pozdrawiam - Aicha
http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2011-09-05 20:29:39
Temat: Re: SurimiW dniu 2011-09-05 20:45, Aicha pisze:
> http://en.wikipedia.org/wiki/Surimi
> A tu więcej pikantnych szczegółów.
>
No tutaj faktycznie sporo szczegółów, to na naszej wiki czytałem już dawno temu ale
raczej nie
oświeciło mnie to zbytnio :)
Morał z tego taki że produkcja surimi to żadna filozofia, ale bez glutaminianu sodu
to byłaby raczej
breja bez smaku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2011-09-06 08:58:40
Temat: Re: SurimiW dniu 2011-09-05 22:29, vcore pisze:
> W dniu 2011-09-05 20:45, Aicha pisze:
>> http://en.wikipedia.org/wiki/Surimi
>> A tu więcej pikantnych szczegółów.
>>
>
> No tutaj faktycznie sporo szczegółów, to na naszej wiki czytałem już
> dawno temu ale raczej nie oświeciło mnie to zbytnio :)
>
> Morał z tego taki że produkcja surimi to żadna filozofia, ale bez
> glutaminianu sodu to byłaby raczej breja bez smaku
To co jest w supamaket to chemiczna zmiksowana breja nie jedz tego.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2011-09-06 13:05:03
Temat: Re: SurimiW dniu 2011-09-06 10:58, Jerzy Dombczak pisze:
> To co jest w supamaket to chemiczna zmiksowana breja nie jedz tego.
Generalnie to oprócz guanylanu disodowego to nie ma w składzie nic nadzwyczajnego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2011-09-06 13:15:35
Temat: Re: SurimiW dniu 2011-09-06 15:05, vcore pisze:
> W dniu 2011-09-06 10:58, Jerzy Dombczak pisze:
>> To co jest w supamaket to chemiczna zmiksowana breja nie jedz tego.
>
> Generalnie to oprócz guanylanu disodowego to nie ma w składzie nic
> nadzwyczajnego
>
Odpady poprodukcyjne i soja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2011-09-06 16:19:46
Temat: Re: SurimiW dniu 2011-09-06 15:15, Jerzy Dombczak pisze:
> Odpady poprodukcyjne i soja
Jak i pasztet, paprykarz, parówki. A soja to raczej nie chemia :) lepsze to niż
polimerowe
syntetyczne wypełniacze
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |