Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Swieze buleczki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Swieze buleczki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-03-01 14:46:43

Temat: Swieze buleczki - buleczki brydzowe
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

Buleczki brydzowe

ciasto:
680g maki pszennej
15 g soli
400 ml mleka zimnego
4 lyzeczki cukru
60 g masla schlodzonego pokrojonego w kawalki
1 jajko

wyrobic ciasto i zostawic na ok. 2 h do wyrosniecia, bedzie powoli roslo bo
uzylismy zimnego mleka, zagniesc podzielic na male porcje, uformowac kulki ,
lekko splaszczyc , ulozyc na blaszce i zostawic do wyrosniecia, posmarowac
mlekiem i piec ok. 10 min w 200C

Przemyslaw Koziarski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-03-01 14:46:44

Temat: Re: Swieze buleczki - bapsy
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

Bapsy

ciasto:
680g maki pszennej
15 g soli
15g drozdzy
1 lyzeczka cukru
430 mleka z woda
60 g smalcu

wyrobic ciasto, zostawic do wyrosniecia, uformowac plaskie placki,
posmarowac mlekiem i posypac maka, zostawic do wyrosniecia, piec 10-15 min
200C

Przemyslaw Koziarski



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-01 17:22:27

Temat: Re: Swieze buleczki - buleczki brydzowe
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Przemyslaw Koziarski wrote:

> Buleczki brydzowe
>
> ciasto:
> 680g maki pszennej
> 15 g soli
> 400 ml mleka zimnego
> 4 lyzeczki cukru
> 60 g masla schlodzonego pokrojonego w kawalki
> 1 jajko
>
> wyrobic ciasto i zostawic na ok. 2 h do wyrosniecia, bedzie powoli roslo bo
> uzylismy zimnego mleka, zagniesc podzielic na male porcje, uformowac kulki ,
> lekko splaszczyc , ulozyc na blaszce i zostawic do wyrosniecia, posmarowac
> mlekiem i piec ok. 10 min w 200C
>
> Przemyslaw Koziarski

A z czego one beda rosly?
-=M=-

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-01 19:32:27

Temat: Odp: Swieze buleczki - buleczki brydzowe
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

> A z czego one beda rosly?
> -=M=-
>

z 15 g drozdzy :)))) tak sie spieszylem .....

Przemyslaw Koziarski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-01 19:48:00

Temat: Re: Odp: Swieze buleczki - buleczki brydzowe
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Przemyslaw Koziarski wrote:

> > A z czego one beda rosly?
> > -=M=-
> >
>
> z 15 g drozdzy :)))) tak sie spieszylem .....
>
> Przemyslaw Koziarski

He, he. Kiedys, gdy moi chlopcy byli mali, jeden z nich chcial upiec
ciastka. Dalam mu przepis, i zrobil. Po upieczeniu byl jeden wielki
cienki "ciastek" na blasze, musielismy to wylupywac nozem, ale bylo i
tak pyszne. Przedyskutowalismy przepis i okazalo sie, ze dodal 2 lyzki
maki zamiast 2 szklanek. Od tego czasu zwracam uwage na szczegoly. A moj
syn nie tyka sie juz kuchni. Szkoda.
Magdalena

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-01 19:59:56

Temat: Odp: Odp: Swieze buleczki - buleczki brydzowe
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> He, he. Kiedys, gdy moi chlopcy byli mali, jeden z nich chcial upiec
> ciastka. Dalam mu przepis, i zrobil. Po upieczeniu byl jeden wielki
> cienki "ciastek" na blasze, musielismy to wylupywac nozem, ale bylo i
> tak pyszne. Przedyskutowalismy przepis i okazalo sie, ze dodal 2 lyzki
> maki zamiast 2 szklanek. Od tego czasu zwracam uwage na szczegoly. A moj
> syn nie tyka sie juz kuchni. Szkoda.
> Magdalena
>

A ja dzisiaj w piekarni widzialem sernik wiedenski o wysokosci ~1.5 cm. Nie
wiem czego nie dali piekarze, ale ja bym czegos takiego nie wystawil w
sklepie :))

Przemyslaw Koziarski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-02 00:13:37

Temat: Odp: Swieze buleczki
Od: "Jola Backiel" <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> > Nie ma sprawy. Jakie chcesz? delikatne-maslene, tradycyjne bulki czy
moze na
> > slodko np. z budyniem?
> Jedno i drugie, jesli mozna.

I trzecie, i trzecie!!!

--
Jola
i...@p...onet.pl - http://www.republika.pl/ilanka/
http://www.republika.pl/ilanka/bookmark/ - Bookmark Joli

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-02 01:37:45

Temat: Odp: Swieze buleczki
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


> I trzecie, i trzecie!!!
>
Wszystkie trzy przepisy poslalem wczoraj po poludniu. jak nie widzisz to
zmien serwer, bo ja niestety musialem zmienic wczoraj na tpnet. Kochany
news.icm.edu.pl poczestowal mnie komunikatem, ze uzytkownicy ppp.tpsa
proszeni sa o korzystanie z serwera tpnet.
To juz sa szczyty wszystkiego, niedlugo pozakladaja hasla i kaza sobie
placic za korzystanie z newsow.:(((

Przemyslaw Koziarski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-02 10:27:03

Temat: Re: Swieze buleczki - bapsy
Od: Joanna Sereinig <j...@j...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora



Przemyslaw Koziarski napisał(a):

> Bapsy
>
> <i jeszcze dwa inne przepisy w osobnych postach>
>
> Przemyslaw Koziarski

Przemku, dziękuję serdecznie!
Jestem wyjątkowym łakomczuchem na takie wypieki i na pewno wszystko
wypróbuję.

Joanna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-02 21:57:43

Temat: Re: Odp: Swieze buleczki - buleczki brydzowe
Od: g...@h...mimuw.edu.pl (Renata Gruszka) szukaj wiadomości tego autora

Mnie z kolei przytrafilo sie cos innego: dawno dawno temu robiac ciasto
drozdzowe zapomnialam dodac jajek.
Ale i tak bylo w porzadku.

Renata

On Wed, 1 Mar 2000, Magdalena Bassett wrote:

>
>
> Przemyslaw Koziarski wrote:
>
> > > A z czego one beda rosly?
> > > -=M=-
> > >
> >
> > z 15 g drozdzy :)))) tak sie spieszylem .....
> >
> > Przemyslaw Koziarski
>
> He, he. Kiedys, gdy moi chlopcy byli mali, jeden z nich chcial upiec
> ciastka. Dalam mu przepis, i zrobil. Po upieczeniu byl jeden wielki
> cienki "ciastek" na blasze, musielismy to wylupywac nozem, ale bylo i
> tak pyszne. Przedyskutowalismy przepis i okazalo sie, ze dodal 2 lyzki
> maki zamiast 2 szklanek. Od tego czasu zwracam uwage na szczegoly. A moj
> syn nie tyka sie juz kuchni. Szkoda.
> Magdalena
>
>

--
Internetowe Forum Dyskusyjne - http://www.newsgate.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

"KULASZKA", potrawa naszych przodków
Rurki z borowikami na http://www.makaron.pl/
cos dobrego z Morza Srodziemnego
Sos do soli ( na czuja )
A propo's surówek itp.....

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »