| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-26 05:42:50
Temat: Sznycle cielęce z pomarańczami (P)Moj odiadek na dzie wyglada tak na dwie osoby:
30 dkg sznycli cielecych
2 pomarancze
2 lyzeczki syropu pomaranczowego
lyzeczak oliwy z oliwek
lyzeczak tymianku
lyzeczka musztardy
sol, pieprz, cukier
10 dkg ryzu naturalnego i dzikiego.
Pomarancze dokladnie wyszorowac: z jednej wycisnac sok a
druga po obraniu ze skorki pokroic w czastki.Jak ktos lubi zabawe
to moze obrac kazda czaste pomaranczy z blonki. Sznycle
posolic i popieprzyc.Usmazyc na oliwie, zdjac z patelni i trzymac
w cieple. Na patelnie na ktroej smazylo sie miesowlac sok
pomaranczowy,dodac tymianek,syrop pomaranczowy, musztarde i
czastki pomaranczy. Zredukowac ilosc plyny o polowe i doprawic.
Ugotowany ryz rozlozyc na talerze, dodac miesko i polac to
sosem z patelni.
W ten sam sposob mozna robic cycki indyka i kurczaka. Ale w
tych obu wariantach mieso posypuje dodatkowo przyprawa o
pieciu smakach.
Jeski ktos przyrzadzi to jedzonko niech da znak jak smakowalo.
Zycze smacznego Marychna
----------------------------------------------------
------------------
INTERIA.PL: Portal pelen informacji >>> http://link.interia.pl/f15b7
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |