Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Szparagi!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Szparagi!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »


1. Data: 2017-06-03 16:23:01

Temat: Szparagi!
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Szparagi z szynką - w cieście piwnym.

Szparagi podgotować na parze - połowę zalecanego czasu, czyli 5 minut.
Ostudzić, zawinąć w szynkę zwykłą lub parmeńską, maczać w cieście piwnym
(gęstość budyniu) i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Ciasto piwne - jak na naleśniki, lecz jajo/jaja ubite na biało przed
dodaniem maki, no i jest gęściejsze, przy czym mokrym składnikiem jest
dowolne piwo (ja biorę ciemne, np. Kozel cerny).


Penne z łososiem i szparagami.

Szparagi i łososia pokroić na cząstki, serki topione śmietankowe lub
ementalskie na małe kawałki, makaron podgotować 2 minuty (ma być wyraźnie
twardawy) i odcedzić lub potraktować parą razem ze szparagami.
Składniki ułożyć w naczyniu do zapiekania z pokrywą, doprawić czosnkiem i
białym pieprzem. Zalać śmietanką tortową pół cm powyżej, przykryć, zapiekać
w 160-180 st. 15-20 minut.

--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także

2. Data: 2017-06-09 10:38:40

Temat: Re: Szparagi!
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Szparagi z szynką - w cieście piwnym.
>
> Szparagi podgotować na parze - połowę zalecanego czasu, czyli 5 minut.
> Ostudzić, zawinąć w szynkę zwykłą lub parmeńską, maczać w cieście piwnym
> (gęstość budyniu) i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
> Ciasto piwne - jak na naleśniki, lecz jajo/jaja ubite na biało przed
> dodaniem maki, no i jest gęściejsze, przy czym mokrym składnikiem jest
> dowolne piwo (ja biorę ciemne, np. Kozel cerny).
>
>
> Penne z łososiem i szparagami.
>
> Szparagi i łososia pokroić na cząstki, serki topione śmietankowe lub
> ementalskie na małe kawałki, makaron podgotować 2 minuty (ma być wyraźnie
> twardawy) i odcedzić lub potraktować parą razem ze szparagami.
> Składniki ułożyć w naczyniu do zapiekania z pokrywą, doprawić czosnkiem i
> białym pieprzem. Zalać śmietanką tortową pół cm powyżej, przykryć, zapiekać
> w 160-180 st. 15-20 minut.
>

Lepiej zapiekać 30 minut.

--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Humusy i brody.
Zakłady MLECZARSKIE???
Humus
Healthy French Bulldog Puppies for sale Call or text me at 203-842-8267
Czy jeszcze mamy wybór?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Dobija mnie reklama
Świnka Grażynka
nie jedzcie mięsa
żywność a charakter
Re: FREE CLASSIFIEDS

zobacz wszyskie »



  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X