| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-10-08 13:01:57
Temat: Temperatura w piekarnikuWitam,
mam pewien problem z piekarnikiem. Piekarnik jest elektryczny, piecze
dobrze, wręcz często muszę ustawiać T niższą niż podana.
Dziś chciałam zrobić faszerowaną paprykę. Zgodnie z przepisem
ułożyłam papryki, zalałam na kilka cm wodą, przykryłam folią alu
i wstawiłam na 200 st. Po 30 min., kiedy termometr od ok. 25 min.
wskazywał 200 st., woda się nawet nie zagotowała! Jak to możliwe?
Przecież naczynie żaroodporne nie może być izolatorem, nie mówiąc
o nieszczelnej folii alu?!
Pozdrawiam,
Pokonewka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-10-08 14:06:17
Temat: Re: Temperatura w piekarniku
"Pokonewka" <p...@g...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:1160312517.167477.301790@k70g2000cwa.googlegrou
ps.com...
Witam,
mam pewien problem z piekarnikiem. Piekarnik jest elektryczny, piecze
dobrze, wręcz często muszę ustawiać T niższą niż podana.
Dziś chciałam zrobić faszerowaną paprykę. Zgodnie z przepisem
ułożyłam papryki, zalałam na kilka cm wodą, przykryłam folią alu
i wstawiłam na 200 st. Po 30 min., kiedy termometr od ok. 25 min.
wskazywał 200 st., woda się nawet nie zagotowała! Jak to możliwe?
Przecież naczynie żaroodporne nie może być izolatorem, nie mówiąc
o nieszczelnej folii alu?!
Pozdrawiam,
Pokonewka
Masz racje cos jest nie tak.
Kup, albo pozycz od kogos termometr do piekarnika i sprawdz, czy temp.
pokazywana w piekarniku, a na termometrze jest ta sama.
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |