| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-11 14:02:43
Temat: Re: Tiramisu tylko z MascarponeFrom: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:b9ljm4$4n6$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Jasne,że zależy od przygotowania jednak wydaje mi się, że
> ciężkości tego serka nie da się dla mnie wyeliminować.
Tzn inaczej, on jest bardzo delikatny.. cala masa jest delikatna .. to ze
tlusty, tego nie da sie zaprzeczyc ;) sprobowalam samego, bez dodatkow - byl
wstretny, jakbym na lyzke nalozyla sobie margaryne jaka ;))
Sa dwa problemy... jeden to taki, ze dosc trudno sie go przewozi, ze wzgledu
na swa "chybotliwosc" ;)
a drugi ... jakos szybko znika... chyba myszy jakies :))
Marta
>>>>>>>>>>>>
No to ja mam problem, bo nie wydaje pieniedzy na nowe wynalazki.
Skoro on, czyli ten serek, jest chybotliwy, jak piszesz Marto, to co on zawiera w
sobie??
Bo sam z siebie nie powoinien byc 'chybotliwy'...
ciekawska Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.478 / Virus Database: 275 - Release Date: 2003.05.06
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-11 14:15:22
Temat: Re: Tiramisu tylko z Mascarpone
Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:016c01c317c6$11c2fa20$a992573e@home68z1dftw81..
.
> No to ja mam problem, bo nie wydaje pieniedzy na nowe wynalazki.
> Skoro on, czyli ten serek, jest chybotliwy, jak piszesz Marto, to co on
zawiera w sobie??
> Bo sam z siebie nie powoinien byc 'chybotliwy'...
Nie, nie sam serek jest chybotliwy, bo ma konsystencje margarynowata
jako do masy, dodaje sie jeszcze jajka i cukier
biszkopty maczane sa w kawie i rumie
przewozony w calosci w odpowiednim naczyniu jest ok
ale jak kazde ciasto/placek czy jakkolwiek nazwac z duza iloscia kremu, moze
sie rozwalic (tymbardziej ze teraz jest cieplo na dodatek). Raczej nie
nadaje sie do owiniecia w papier czy folie. Choc walkie ma juz doswiadczenie
w wyjadaniu placka, goracego jeszzce, lyzka, z blaszki .. dlatego tez moze
to czy sie rozwali, czy nie, nie powinno miec znaczenia ;)))
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-11 16:39:46
Temat: Re: Tiramisu tylko z MascarponeUżytkownik "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> napisał w wiadomości
news:b9llmg$7ut$1@atlantis.news.tpi.pl...
> biszkopty maczane sa w kawie i rumie
> Marta
>
Wg mnie nie w rumie, ale w likierze Amaretto.
Chalek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-11 16:52:17
Temat: Re: Tiramisu tylko z Mascarpone
Użytkownik "Chalek" <c...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b9lu94$o34$1@news.onet.pl...
> Wg mnie nie w rumie, ale w likierze Amaretto.
Mniemam ze mowisz o tym so sam/sama jadles/las ;) Nie o moich ;)
Ja napisalm o tych, ktore wystepuja w moim/mamy tiramisu;)
Jadlam i takie z amaretto, aczkolwiek zbyt slodkie toto bylo, jak dla mła.
;)
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-11 17:04:32
Temat: Re: Tiramisu tylko z Mascarpone
Użytkownik "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> napisał w wiadomości
news:b9luso$qf6$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Chalek" <c...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:b9lu94$o34$1@news.onet.pl...
> > Wg mnie nie w rumie, ale w likierze Amaretto.
>
> Mniemam ze mowisz o tym so sam/sama jadles/las ;) Nie o moich ;)
> Ja napisalm o tych, ktore wystepuja w moim/mamy tiramisu;)
> Jadlam i takie z amaretto, aczkolwiek zbyt slodkie toto bylo, jak dla mła.
> ;)
>
> Marta
>
A, no jesli tak to ok :)
Ja robie z amaretto, pol na pol z bardzo mocna kawa z ekspresu. Nie nasaczam
biszoptow bardzo mocno, tylko zraszam je trohe zeby nie byly suche. Nie
wychodzi to na pewno za slodkie w ten sposob.
Chalek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-11 17:27:32
Temat: Re: Tiramisu tylko z Mascarpone
Użytkownik "Chalek" <c...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b9lvnh$rbu$1@news.onet.pl...
> A, no jesli tak to ok :)
> Ja robie z amaretto, pol na pol z bardzo mocna kawa z ekspresu. Nie
nasaczam
> biszoptow bardzo mocno, tylko zraszam je trohe zeby nie byly suche. Nie
> wychodzi to na pewno za slodkie w ten sposob.
Ja tez, nie mozna za mocno bo zrobi sie z biszkoptow ciapa, a nie o to
chodzi.
Dla mnie jest slodkie, bo amaretto samo w sobie jest slodkie :) Dlatego tez,
wole z rumem :)
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-11 18:46:40
Temat: Re: Tiramisu tylko z MascarponeUżytkownik Marta Trzaska napisał:
Choc walkie ma juz doswiadczenie
> w wyjadaniu placka, goracego jeszzce, lyzka, z blaszki .. dlatego tez moze
> to czy sie rozwali, czy nie, nie powinno miec znaczenia ;)))
>
> Marta
>
>
No wlasnie ;P mowilas to mowic tu, nie moja wina ze ten
placek byl taki dobry...;p a poza tym przeciez nie bylo
talerzykow, chyba nie? ;-)
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-11 18:47:27
Temat: Re: Tiramisu tylko z MascarponeUżytkownik Marta Trzaska napisał:
Choc walkie ma juz doswiadczenie
> w wyjadaniu placka, goracego jeszzce, lyzka, z blaszki .. dlatego tez moze
> to czy sie rozwali, czy nie, nie powinno miec znaczenia ;)))
>
> Marta
>
>
Mo i oczywiscie bez znaczenia :-) I tak sie w brzuchu
wymiesza ;) Chodzi tu o smak "Waszego" Mascarpone :)
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-11 18:50:44
Temat: Re: Tiramisu tylko z MascarponeUżytkownik Barbara Czaplicka napisał:
> Wiesz Justnko, co ja mysle?
> Ano mysle, ze Tobie w zadnej postaci tluszcz nie moze smakowa [gastroentero...
etc.]... reszte juz sobie chyba dospiewalas???
> Jak znam zycie i przypadlosc, to mleko tez trzeba bylo dla Ciebi ekiedy s
rozcienczac woda...
> bo w przypadku mojego Zbyszka tak wlasnie musialam robic.
> Pozdrowka :-)
> barbara
>
Owszem, wiem o co Ci Basiu chodzi :)
Mleko pije odtluszczone albo 0.5 procenta. Nie lubie po
prostu tluszczu, z tego samego powodu malo jem rzeczy
smazonych. A to co musi byc smazone robie na teflonie bez
uzycia tluszczu i to chyba w tym momencie smazenie nie jest
ale moge sie mylic.
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-11 21:22:56
Temat: Re: Tiramisu tylko z Mascarpone
Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:b9m5h6$bjf$1@nemesis.news.tpi.pl...
> No wlasnie ;P mowilas to mowic tu, nie moja wina ze ten
> placek byl taki dobry...;p a poza tym przeciez nie bylo
> talerzykow, chyba nie? ;-)
Mial byc jeden duzy ;) Ale po co brudzic ...;))))
A jak sobie mysle.. ze juz niedlugo .. niedlugo, zaczna sie truskawki, takie
prawdziwe, nie pedzone na chemii ... ojej!! placek na kruchym spodzie z
pianka bezowa na wierzchu , truskawki w nim....chyba ide spac ;))))
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |