« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-06 21:21:26
Temat: Re: Pajacyk2 - nakarmij emigrantke/ Re: Trufle czekoladoweUżytkownik Akolada napisał:
> Użytkownik "walkie!" <walkie_wywal_to@to_tez_wywal_wroclaw.net.pl> napisał w
> wiadomości news:btf8e3> >>
>
>>>Sama najpierw miej brzuch!
>>>akolada
>>>
>>
>>dziekuje za pobozne zyczenia ;-)
>>
>
> musisz dużo jeść - najlepiej golonkę według św. Władysława.
> akolada
>
święty nie święty ale Władysław podał przepis na pyszną golonkę.
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.banana.szanty.pl/przs/grupa/index.php?act
ion=pokaz&id=25
* Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-06 21:26:32
Temat: Re: Trufle czekoladowe
Evunia wrote:
>
> Tue, 06 Jan 2004 12:22:03 -0800, na pl.rec.kuchnia, Magdalena Bassett
> napisał(a):
>
> > 375 gr gorzkiej czekolady
>
> Czy ma tu jakieś znaczenie, jak bardzo gorzka będzie ta czekolada ?
> Chodzi mi o zawartość kakao. Bywają np. 60%, ale i 90%.
> Która czekolada byłaby tutaj lepsza ?
>
> --
> Eva Sheers
Ja uzylam Ghirardelli unsweetened chocolate baking bar, niestety nie ma
na nim informacji o procentach. Na ich stronie tez nie ma tej
informacji.
http://Ghirardelli.com/products_bake.html
Nie wiem, ktora bylaby najlepsza. Biorac pod uwage, ze dodaje sie dosc
duzo cukru i smietanki, sklonna bylabym uzyc jak najciemniejszej,
najbardziej esencjonalnej, gorzkiej, ale jak ktos lubi mleczne
czekolady, to wtedy uzylabym te o mniejszej zawartosci kakao.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-06 22:05:04
Temat: Re: Trufle czekoladoweTue, 06 Jan 2004 13:26:32 -0800, na pl.rec.kuchnia, Magdalena Bassett
napisał(a):
> Nie wiem, ktora bylaby najlepsza. Biorac pod uwage, ze dodaje sie dosc
> duzo cukru i smietanki, sklonna bylabym uzyc jak najciemniejszej,
> najbardziej esencjonalnej, gorzkiej, ale jak ktos lubi mleczne
> czekolady, to wtedy uzylabym te o mniejszej zawartosci kakao.
Eh, ja uwielbiam mleczną czekoladę, ale uparłam się jakiś czas temu, że
kończę z szaleństwem niezdrowego życia ;) Tak więc już wiem, że użyję tej
najbardziej gorzkiej :) Thx :)
--
Eva Sheers
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-07 17:57:57
Temat: Re: Trufle czekoladowe
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:3FFB18E8.4F3AA22@olypen.com...
Tak trochę obok tematu, ale właśnie po raz enty zrobiłam Twoja roladę
czekoladową (to znaczy u mnie to nie rolada, a ciasto z masą budyniową w
środku pocięte na małe kwadraty z wisienka z alkoholu na wierzchu) ale jest
to wspaniałe i wszystkich odwiedzających powala na kolana. I nas też.
A zrobiłam ją nam z okazji 9 lecia naszego małżeństwa - jak dzieciaki pójdą
spać - będziemy nią i grzańcem świętować. I z nikim się nie podzielimy, sami
zeżremy. :)
Sowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-07 18:51:54
Temat: Re: Trufle czekoladowe
Sowa wrote:
>
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
> news:3FFB18E8.4F3AA22@olypen.com...
>
> Tak trochę obok tematu, ale właśnie po raz enty zrobiłam Twoja roladę
> czekoladową (to znaczy u mnie to nie rolada, a ciasto z masą budyniową w
> środku pocięte na małe kwadraty z wisienka z alkoholu na wierzchu) ale jest
> to wspaniałe i wszystkich odwiedzających powala na kolana. I nas też.
> A zrobiłam ją nam z okazji 9 lecia naszego małżeństwa - jak dzieciaki pójdą
> spać - będziemy nią i grzańcem świętować. I z nikim się nie podzielimy, sami
> zeżremy. :)
>
> Sowa
Ciesze sie, ze smakuje. Czy chodzi Ci o ta rolade czekoladowa bez maki i
bez masla? Moja znajoma ma uczulenie na make i jest to jedno z niewielu
ciast, ktore moze jesc. Tez lubie je robic w formie prostokatnego tortu..
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-07 19:01:33
Temat: OT :-) rolada Re: Trufle czekoladoweUżytkownik "Sowa" <m...@b...pl> napisał w wiadomości
news:bthhb5$4tg$1@inews.gazeta.pl...
> A zrobiłam ją nam z okazji 9 lecia naszego małżeństwa - jak dzieciaki
pójdą
> spać - będziemy nią i grzańcem świętować. I z nikim się nie podzielimy,
sami
> zeżremy. :)
Jak przeczytam o tej roladzie na jeszcze jednej grupie, to jakem w ciazy,
wezme sie i przyjade do Was na porcję (dużą) tej rolady :-)
Juz udalo Ci sie wywolac usmiech u mnie Twoim postem na psd, teraz narobilas
mi apetytu ;-)
No przeciez nie bede po nocy zasuwac z rolada czekoladowa ;-)
--
Pozdrawiam cieplo,
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-07 19:03:52
Temat: Re: Trufle czekoladoweUżytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:3FFC554A.E3B7A1F@olypen.com...
> > A zrobiłam ją nam z okazji 9 lecia naszego małżeństwa - jak dzieciaki
pójdą
> > spać - będziemy nią i grzańcem świętować. I z nikim się nie podzielimy,
sami
> > zeżremy. :)
> Ciesze sie, ze smakuje. Czy chodzi Ci o ta rolade czekoladowa bez maki i
> bez masla? Moja znajoma ma uczulenie na make i jest to jedno z niewielu
> ciast, ktore moze jesc. Tez lubie je robic w formie prostokatnego tortu..
....noooo dobra, niech Wam bedzie ;-)...
ide nurkowac do archiwum.
serdecznie pozdrawia
Magda, ze slinotokiem ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-07 20:09:11
Temat: Re: Trufle czekoladowe
*madzik* wrote:
>> > Ciesze sie, ze smakuje. Czy chodzi Ci o ta rolade czekoladowa bez
maki i
> > bez masla?
> ....noooo dobra, niech Wam bedzie ;-)...
> ide nurkowac do archiwum.
>
> serdecznie pozdrawia
> Magda, ze slinotokiem ;-)
http://tinylink.com/?LBLiKnbAMg
smacznego
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-07 21:55:59
Temat: Re: Trufle czekoladowe> >> > Ciesze sie, ze smakuje. Czy chodzi Ci o ta rolade czekoladowa bez
> maki i bez masla?
> http://tinylink.com/?LBLiKnbAMg
Naleze do osob juz troche piekacych, ale mas i kremow jeszcze nie
robilam. Co to jest stabilizator? To znaczy domyslam sie czemu sluzy, ale
jak go szukac w sklepie? Widzialam rozne rzeczy typu smietan-fix czy cos, do
robienia bitej smietany, czy to cos w tym guscie?
pozdrawiam
ZG
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-07 22:07:49
Temat: Re: Trufle czekoladoweIn article <bthva3$bc0$1@atlantis.news.tpi.pl>, Zofia Gebert
<b...@g...pl> wrote:
> > >> > Ciesze sie, ze smakuje. Czy chodzi Ci o ta rolade czekoladowa bez
> > maki i bez masla?
> > http://tinylink.com/?LBLiKnbAMg
> Naleze do osob juz troche piekacych, ale mas i kremow jeszcze nie
> robilam. Co to jest stabilizator? To znaczy domyslam sie czemu sluzy, ale
> jak go szukac w sklepie? Widzialam rozne rzeczy typu smietan-fix czy cos, do
> robienia bitej smietany, czy to cos w tym guscie?
Tak, taki cudowny proszek dla tych co nie umieją ubić śmietany.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |