| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-08 01:07:15
Temat: Re: Trufle czekoladowe
Wladyslaw Los wrote:
>
> In article <bthva3$bc0$1@atlantis.news.tpi.pl>, Zofia Gebert
> <b...@g...pl> wrote:
>
> > > >> > Ciesze sie, ze smakuje. Czy chodzi Ci o ta rolade czekoladowa bez
> > > maki i bez masla?
> > > http://tinylink.com/?LBLiKnbAMg
> > Naleze do osob juz troche piekacych, ale mas i kremow jeszcze nie
> > robilam. Co to jest stabilizator? To znaczy domyslam sie czemu sluzy, ale
> > jak go szukac w sklepie? Widzialam rozne rzeczy typu smietan-fix czy cos, do
> > robienia bitej smietany, czy to cos w tym guscie?
Tak, taki cudowny proszek dla tych co chca byc pewni, ze ubita smietana
zbyt szybko nie sflaczeje nawet po kilku godzinach czy na nastepny dzien.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-08 05:56:47
Temat: Re: Trufle czekoladoweIn article <3...@o...com>, Magdalena Bassett
<m...@o...com> wrote:
> Tak, taki cudowny proszek dla tych co chca byc pewni, ze ubita smietana
> zbyt szybko nie sflaczeje nawet po kilku godzinach czy na nastepny dzien.
Chodzi oczywiście o to, żeby _źle_ ubita śmietana zbyt szybko nie
sflaczała.
Zaręczam Ci Magdaleno, że śmietanę umiano bić na długo przedtem zanim
wymyślono do pomocy chemiczne stabilizatory.
<http://glinki.com/?l=glaK>
Już zresztą na ten temat dyskutowaliśmy:
<http://glinki.com/?l=No2L>
<http://glinki.com/?l=1fQS>
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-08 11:41:54
Temat: Re: Trufle czekoladowe
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:3FFC554A.E3B7A1F@olypen.com...
> Ciesze sie, ze smakuje. Czy chodzi Ci o ta rolade czekoladowa bez maki i
> bez masla?
Własnie tą. :)
Sowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-08 14:07:21
Temat: Re: Trufle czekoladowe
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:080120040656472076%
>
> Zaręczam Ci Magdaleno, że śmietanę umiano bić na długo przedtem zanim
> wymyślono do pomocy chemiczne stabilizatory.
>
Ale potem nie da się pogadać na crakers party, bo i o czym?
A tak rozmowa się toczy niczym głaz ze szczytu.
Ubiłam śmietanę.
Och i jakiej firmy proszku użyłaś
Powder and Death, najlepszy w okolicy, jeździłam po niego specjalnie do St.
Barbara
Czy ty jeździsz do Market Show?
O now, ja kupuję w Lawendowym Hołs, tam jest taka miła atmosfera, gra folk
mjusik i tylko tam jest Powder and Death.
A ja używam McKiszka powder i jak kupię 10 pudełek, to za darmo jeszcze mam
jedno opakowanie srodków przeczyszczających.
I dalej w tym stylu pogryzając rakers i orzeszki z pudełka wielkości pudełka
od zapałek
hi-bye
akolada
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-09 23:20:10
Temat: Re: Trufle czekoladowe
Użytkownik "Sowa" <m...@b...pl> napisał w wiadomości
news:btjfm1$gka$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
> news:3FFC554A.E3B7A1F@olypen.com...
> > Ciesze sie, ze smakuje. Czy chodzi Ci o ta rolade czekoladowa bez maki i
> > bez masla?
>
> Własnie tą. :)
I ona naprawdę tak ładnie wychodzi? Musi mieć jakieś warunki specjalne w
piekarniku?
JG
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-11 13:15:07
Temat: Re: Trufle czekoladowe
Użytkownik "Joanna Gacka" <j...@w...o2.pl> napisał w wiadomości
news:btnd3d$140$1@nemesis.news.tpi.pl...
> I ona naprawdę tak ładnie wychodzi? Musi mieć jakieś warunki specjalne w
> piekarniku?
Nie - normalne.
ładnie wychodzi, ładnie smakuje
i szybko wchodzi :)
Sowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |