| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-13 12:25:47
Temat: Re: TunczykSabina <s...@2...pl> napisał(a):
> piffo jest w lodowce:)
> Tak to moje imie ale czy wiem czy jest takie....ladne?
> Tatus wybral:))
Ha!
W takim razie sprawa jest prosta:
1. z lodówki wyjmij piffo [mam nadzieje, że jest alkoholowe i że Ty jesteś
pełnoletnia, jeśli nie, nie czytaj dalej, albo czytaj z zamkniętymi oczętami]
2. na miejsce piffa włóż do lodówki tuńczyka.
Sprawa jest z tuńczykiem załatwiona.
Otwórz piffo [owtiera sie znacznie łatwiej i sympatyczniej niż tuńczyk] i
napij się kilka łyków.
Zobaczysz - taki tuńczyk, to jest doiero coś!
pozdr,
grzesio
ps. masz bardzo ładne imię i Twój Tatuś to równy gość
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-13 12:28:20
Temat: Re: Tunczyk
Użytkownik "Sabina" <s...@2...pl> napisał w wiadomości
news:alsiuv$bit$1@news.tpi.pl...
> Witam wszystkich
> Mam tunczyka w sosie wlasnym salatkowym
> co polecacie?
> Pozdrawiam
kukurydza z puszki wymieszana z majonezem a na wierzch tunczyk, do tego
pyszna chrupiaca buleczka i nic juz wiecej nie potrzeba, no chyba ze to
piffko ;))
pozdrawiam
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-13 12:31:18
Temat: Odp: TunczykSałatka z kukurydza konserwowa, serem żółtym, jajkiem i majonezem :))
Zbychu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-13 12:38:35
Temat: Re: TunczykGoniaP <g...@s...pl> napisał(a):
> kukurydza z puszki wymieszana z majonezem a na wierzch tunczyk, do tego
> pyszna chrupiaca buleczka i nic juz wiecej nie potrzeba, no chyba ze to
> piffko ;))
Gosiu!
To bardzo dobry pomysł!
Pozwolisz, że dodam swoje 3 (słownie: trzy) grosze, co go jeszcze polepszą?
Pozwolisz.
Bardzo się cieszę.
Otóż potrwa zaproponowana przez Ciebie zyska dużo na wartości zarówno
smakowej jak i aromatycznje i zdrowotnej, jeśli użyje się do nie nie jednego,
a dwóch pifek, natomist uzycie trzech pifek sprawi, iż wartośc potrawy
wzrosnie w zgdonie z ciągiem geometrycznym, nie mowiąc już o cztrech czy
pięciu pifkach...
Uff, chyba bym się piwa napił.
W końcu, przy sobocie, po robocie (no wiem, ze dzisiaj jest piątek - ale
piątek nie rymuje się z robątą nijak!)
pozdr,
grzesio [nudny]
ps. kochani! za chwilę się łykend zaczyna!
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-13 12:44:43
Temat: Re: Tunczyk
> > Bedziesz czesciej podrzucal swoje przepisy do "Kawy czy herbaty"?
>
> Hmhmh...
> Nie wiem. Na pewno nie w ten sposób jak dzisiaj - bo nawet dla mnie jest
pora
> mocno diaboliczna i pełna jeszcze niewyklutej energii, czy może nawet jej
> zaniku [sic!].
> Myślę o czymś innym w bliżej nieokreślonej przyszłości.
W takim razie ja juz czekam na cos lepszego niz mocno "zuzyte" Gotowanie an
ekranie, no i po 15-tej poprosze, zebym mogla po pracy obejrzec;-))
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-13 12:48:16
Temat: Re: TunczykOn Fri, 13 Sep 2002 13:43:32 +0200, "Sabina" <s...@2...pl>
wrote:
>Witam wszystkich
>Mam tunczyka w sosie wlasnym salatkowym
>co polecacie?
>Pozdrawiam
>
>
pieczarki + cebula - podsmazyc, poddusic
jaja- utwardzic
tunczyka - otworzyc
naczynie zaroodporne - pomazac maslem
w nim ulozyc -
pieczaki-cum-cebula,
na to plasterki jaj,
na to rozdziabanego dosc tunczyka
powtarzac
polac sosem serowym lub beszamelem (serowy podostrza to nieco),
zapiec.
forma wykwintna dania na serowy sos dac warstwe ciasta
francuskiego, zapiec az ciasto upieczone
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-13 12:59:45
Temat: Re: TunczykCzee!!
Sabina> Mam tunczyka w sosie wlasnym salatkowym
> co polecacie?
Wymieszać polecam z groszkiem zielonym i dodać nalewu olejowego na ziołach i
czosnku. + Chrupiąca bułka i wino mozelskie. Mniam
Potem piwooooooo, a potem tequilla a whóle to osssochoźźźźiiiii?
Pozdrawiam :))
Mirek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-13 13:44:39
Temat: Re: Tunczykoooo
ale sie pzrepisow zebralo kiedy poszlam na zakupy:))))
sprobuje z kukurydza bo moj luby ja uwielbia:)))
sprawdze jeszze za niedlugo przepis Krysi.!
wszystkim dziekuje za przepisy !
Użytkownik "Mirek" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:alsncd$7is$1@korweta.task.gda.pl...
> Czee!!
>
> Sabina> Mam tunczyka w sosie wlasnym salatkowym
> > co polecacie?
>
> Wymieszać polecam z groszkiem zielonym i dodać nalewu olejowego na ziołach
i
> czosnku. + Chrupiąca bułka i wino mozelskie. Mniam
> Potem piwooooooo, a potem tequilla a whóle to osssochoźźźźiiiii?
>
> Pozdrawiam :))
> Mirek
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-13 13:46:00
Temat: Re: Tunczykw ten weekend bede u tatusia wiec mu przekaze:)))
pa
Użytkownik "Extra Virgine" <e...@N...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:alslgb$rb3$1@news.gazeta.pl...
> Sabina <s...@2...pl> napisał(a):
>
> > piffo jest w lodowce:)
> > Tak to moje imie ale czy wiem czy jest takie....ladne?
> > Tatus wybral:))
>
> Ha!
> W takim razie sprawa jest prosta:
> 1. z lodówki wyjmij piffo [mam nadzieje, że jest alkoholowe i że Ty jesteś
> pełnoletnia, jeśli nie, nie czytaj dalej, albo czytaj z zamkniętymi
oczętami]
> 2. na miejsce piffa włóż do lodówki tuńczyka.
> Sprawa jest z tuńczykiem załatwiona.
> Otwórz piffo [owtiera sie znacznie łatwiej i sympatyczniej niż tuńczyk] i
> napij się kilka łyków.
> Zobaczysz - taki tuńczyk, to jest doiero coś!
>
> pozdr,
> grzesio
> ps. masz bardzo ładne imię i Twój Tatuś to równy gość
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-13 15:02:34
Temat: Re: Tunczyk
Użytkownik "Sabina" <s...@2...pl> napisał w wiadomości
news:alsiuv$bit$1@news.tpi.pl...
> Witam wszystkich
> Mam tunczyka w sosie wlasnym salatkowym
> co polecacie?
O, mój standard w sytuacji braku sił fachowych (żony) i głodu !
Puszkę normalną (+/- 130g) do mieseczki, pół cebuli średniej wielkości
drobno usieczonej , potem 2 pomidory średnie bez skóry pokrojone, majonez
(Winiary), pieprz, sól.
Jak w sosie włąsnym obowiązkowo dodać troszkę oleju (ja używam z pestek
winogron). Gotowe prawie zaraz po przygotowaniu.
Mniam !
TomekD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |