Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Tylko dla amatorow kaszki manny

Grupy

Szukaj w grupach

 

Tylko dla amatorow kaszki manny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-10-07 16:01:06

Temat: Tylko dla amatorow kaszki manny
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

Nie wiem, czy tak robicie...najpierw roztopic w ranku maslo,
dodac kaszke manne, cukier i rodzynki (ilosc masla nie zalezy tak
specjalnie od ilosci kaszki, bo to nie taka zupelna zasmazka, ale
od tego jakie to sie chce wzbogacone). Mieszac chwile w tym
masle, potem wlewac mleko powoli porzadnie mieszajac. Pogotowac
chwile.
Mozna doac skorke z cytryny, niech pusci smak.

czy odkrylam Ameryke?

Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-10-07 16:32:50

Temat: Re: Tylko dla amatorow kaszki manny
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:vju0stgiu8gqfpptql61k28r4jq5fn7lg6@4ax.com...
> Nie wiem, czy tak robicie...najpierw roztopic w ranku maslo,
> dodac kaszke manne, cukier i rodzynki (ilosc masla nie zalezy tak
> specjalnie od ilosci kaszki, bo to nie taka zupelna zasmazka, ale
> od tego jakie to sie chce wzbogacone). Mieszac chwile w tym
> masle, potem wlewac mleko powoli porzadnie mieszajac. Pogotowac
> chwile.
> Mozna doac skorke z cytryny, niech pusci smak.
>
> czy odkrylam Ameryke?
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana


brrrrrrrrrrrrrrr

Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-07 16:37:33

Temat: Re: Tylko dla amatorow kaszki manny
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> Nie wiem, czy tak robicie...najpierw roztopic w ranku maslo,
>> dodac kaszke manne, cukier i rodzynki (ilosc masla nie zalezy tak
>> specjalnie od ilosci kaszki, bo to nie taka zupelna zasmazka, ale
>> od tego jakie to sie chce wzbogacone). Mieszac chwile w tym
>> masle, potem wlewac mleko powoli porzadnie mieszajac. Pogotowac
>> chwile.
>> Mozna doac skorke z cytryny, niech pusci smak.
>>
>> czy odkrylam Ameryke?
>>
>> Krysia
>> K.T. - starannie opakowana
>

>brrrrrrrrrrrrrrr
>
>Mechcia
>
CO brrrrr??????
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-07 17:11:34

Temat: Re: Tylko dla amatorow kaszki manny
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> >brrrrrrrrrrrrrrr
>> >
>> >Mechcia
>> >
>> CO brrrrr??????
>> Krysia
>> K.T. - starannie opakowana
>
>jak ja nie luibie kaszki manny, brrrr
>
>:)
>Mechcia
>

no popatrz, to jz zrobilam taaaki zapas kaszki na za
tydzien...musialam posunac nieco watrobki i szpinak, zeby zrobic
miejsce dla kaszki a Ty mi tu takie szykany...

Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-07 17:12:13

Temat: Re: Tylko dla amatorow kaszki manny
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:h511st4gd5gnhs5rm8h1lh005lvehapkvg@4ax.com...
>
> >brrrrrrrrrrrrrrr
> >
> >Mechcia
> >
> CO brrrrr??????
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana

jak ja nie luibie kaszki manny, brrrr

:)
Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-07 18:47:06

Temat: Re: Tylko dla amatorow kaszki manny
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> a écrit dans le message :
v...@4...com...
>
> czy odkrylam Ameryke?
>
> Krysia

Krysiu, nie wiem czy odkrylas Ameryke ale ja w ten sposob robie taz tarta
buleczke : first rumienie bulelczke (bez tluszczu), a potem maslo na to buch

ps. Mechcia, u nas w ogole nie ma kaszy manny, nie ma i juz. To moze do nas
przyjedzesz ?

--
Niesz !


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-07 18:59:07

Temat: Re: Tylko dla amatorow kaszki manny
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>
>> czy odkrylam Ameryke?
>>
>> Krysia
>
>Krysiu, nie wiem czy odkrylas Ameryke ale ja w ten sposob robie taz tarta
>buleczke : first rumienie bulelczke (bez tluszczu), a potem maslo na to buch
>
>ps. Mechcia, u nas w ogole nie ma kaszy manny, nie ma i juz. To moze do nas
>przyjedzesz ?

buleczke tez tak robie, ale z buleczki pewnie marny dserek z
konfitiura. a nie macie semoliny?? To to samo.
Mechcia przez Paryz nie jedzie, bo leci

Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-08 05:09:06

Temat: Re: Tylko dla amatorow kaszki manny
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:md91st4u4k6j98apq88tod3d1cv94c4bb6@4ax.com...
>
> buleczke tez tak robie, ale z buleczki pewnie marny dserek z
> konfitiura. a nie macie semoliny?? To to samo.
> Mechcia przez Paryz nie jedzie, bo leci
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana

jak tak dalej pojdzie to ani nie polece ani nie pojade. ja manny nie chce, i
prosze nie kazcie mi jesc watrobki i szpinaku.
ja juz ten ogrodek caly wyplewie....


Mechcia
mocno przestraszona wizja watrobki


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-08 06:00:12

Temat: Re: Tylko dla amatorow kaszki manny
Od: "{Wilma}" <w...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:vju0stgiu8gqfpptql61k28r4jq5fn7lg6@4ax.com...
: Nie wiem, czy tak robicie...najpierw roztopic w ranku maslo,
: dodac kaszke manne, cukier i rodzynki (ilosc masla nie zalezy tak
: specjalnie od ilosci kaszki, bo to nie taka zupelna zasmazka, ale
: od tego jakie to sie chce wzbogacone). Mieszac chwile w tym
: masle, potem wlewac mleko powoli porzadnie mieszajac. Pogotowac
: chwile.
: Mozna doac skorke z cytryny, niech pusci smak.
:
: czy odkrylam Ameryke?

Gdyby nie to, ze ogladalam TV Polonia, to powiedzialabym, ze odkrylas Ameryke,
ale wlasnie w Polonii, w programie "Polskie smaki" pokazywali, ze kasze do
pierogow najpierw podgrzewali na tluszczu (z boczkiem i cebulka), a dopiero
potem zalewali woda.
A maslo roztopic pewnie tak, aby sie nie przypalilo? No i ile mleka? Tak na
"wyczucie"? ;o)
pozdr. Wilma

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-08 06:13:35

Temat: Re: Tylko dla amatorow kaszki manny
Od: "Maria U." <m...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote:

> Nie wiem, czy tak robicie...najpierw roztopic w ranku maslo,
> dodac kaszke manne, cukier i rodzynki (ilosc masla nie zalezy tak
> specjalnie od ilosci kaszki, bo to nie taka zupelna zasmazka, ale
> od tego jakie to sie chce wzbogacone). Mieszac chwile w tym
> masle, potem wlewac mleko powoli porzadnie mieszajac. Pogotowac
> chwile.
> Mozna doac skorke z cytryny, niech pusci smak.
>
> czy odkrylam Ameryke?
>
> Krysia

Krysiu, nie wiem, czy odkrylas Ameryke, ale ja uwielbiam kaszke manne. Musze
sprobowac Twojego sposobu.
Ja na ogol robie normalnie gotowana na mleku, czasem dodaje cynamon albo
czekolade.
I nie rozumiem ludzi, ktorzy moga nie lubic manny :-)

Maria



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Witam
kurczak Joli LL
Sałatka z zielonych pomidorów
przepis na wino ... jaki ?
Re: kokosanek?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »