« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-03-09 10:34:11
Temat: WOKNabyłam woka, takiego jak tu:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43932163
Moje pytanie jest następujące: czy przed użyciem należy go wyprażyć z
solą gruboziarnistą i natrzeć tłuszczem, tak jak w przypadku patelni
cygańskich? Taki mam plan, ale wolę potwierdzić, czy słuszny :) Dziś na
obiad planuję elementy kurczaka w cieście z migdałami i płatkami
owsianymi z woka właśnie. A może przy okazji macie ochotę dorzucić jakiś
fajny przepis na woka? Bo googla odpytam swoją droga :)
--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-03-09 10:44:35
Temat: Re: WOKZajrzyj na stronę www.kuchniachinska.pl - oprócz przepisów znajdziesz
także porady jak dbać o woka ze stali węglowej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-09 10:50:34
Temat: Re: WOKMagdalena Fabrykowska-Młotek napisał(a):
> Zajrzyj na stronę www.kuchniachinska.pl - oprócz przepisów znajdziesz
> także porady jak dbać o woka ze stali węglowej.
Dzięki śliczne :)
--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-09 11:01:41
Temat: Re: WOK"tapta" wrote in message news:d0mjfg$9mi$1@atlantis.news.tpi.pl...
| Nabyłam woka, takiego jak tu:
| http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43932163
| Moje pytanie jest następujące: czy przed użyciem należy go wyprażyć z
| solą gruboziarnistą i natrzeć tłuszczem, tak jak w przypadku patelni
| cygańskich? Taki mam plan, ale wolę potwierdzić, czy słuszny :) Dziś na
| obiad planuję elementy kurczaka w cieście z migdałami i płatkami
| owsianymi z woka właśnie. A może przy okazji macie ochotę dorzucić jakiś
| fajny przepis na woka? Bo googla odpytam swoją droga :)
Hmm... sol i nacieranie tluszczem, to dla garow zeliwnych... a ten wok jest
z blachy... wiec moim zdaniem raczej nie ma sensu go natluszczac i obchodzic
sie z nim jak z zeliwnym... nie mam pojecia, czy w przypadku blachy ma sens
tez wypalanie...
Bożenka z Wilna :-)
słoneczna miodzio dziewczyna
http://kuchenna.host.sk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-09 18:46:41
Temat: Re: WOKBozena napisał(a):
> Hmm... sol i nacieranie tluszczem, to dla garow zeliwnych... a ten wok jest
> z blachy... wiec moim zdaniem raczej nie ma sensu go natluszczac i obchodzic
> sie z nim jak z zeliwnym... nie mam pojecia, czy w przypadku blachy ma sens
> tez wypalanie...
Jednak natłuściłam i wypaliłam. Potem obiadek: mieszanka warzyw wyszła
świetnie, odsmażanie noodli też super, smażenie boczniaków pociętych w
paski z czosnkiem też. Jednak te kawałki kurczaka w cieście z migdałami
zaczęłam na woku, ale skończyłam na cygańskiej, Nie szło to
najlepiej.... Ale cały obiadek rewelacja :) Dalsze testy woka w planach.
--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-10 10:50:26
Temat: Re: WOKOn Wed, 09 Mar 2005 19:46:41 +0100, tapta wrote:
(...)
> Jednak natłuściłam i wypaliłam. Potem obiadek: mieszanka warzyw wyszła
> świetnie, odsmażanie noodli też super, smażenie boczniaków pociętych w
> paski z czosnkiem też. Jednak te kawałki kurczaka w cieście z migdałami
> zaczęłam na woku, ale skończyłam na cygańskiej, Nie szło to
> najlepiej.... Ale cały obiadek rewelacja :) Dalsze testy woka w planach.
Jeśli ciasto było typu bardzo gęstego naleśnikowego to należało
smażyć jednak na głębokim oleju.
--
Magdalena Fabrykowska Młotek
Obecnie czytane: "Omega", "Absolution Gap", "NeoAddix", "Pashazade"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-10 22:56:49
Temat: Re: WOKMagdalena Fabrykowska-Młotek napisał(a):
> Jeśli ciasto było typu bardzo gęstego naleśnikowego to należało
> smażyć jednak na głębokim oleju.
Takie było i tak własnie jednak je zrobiłam :)
--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-11 00:58:25
Temat: Re: WOK
"tapta" <t...@w...pl> skrev i meddelandet
news:d0ngao$fio$2@atlantis.news.tpi.pl...
> Potem obiadek: mieszanka warzyw wyszła
> świetnie, odsmażanie noodli też super, smażenie boczniaków pociętych w
> paski z czosnkiem też. Jednak te kawałki kurczaka w cieście z migdałami
> zaczęłam na woku, ale skończyłam na cygańskiej,
Ale pysznosci :-) !!!
magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |