« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-03-09 11:51:50
Temat: ciasteczka Kruszynykochani podajcie jeszcze raz przepis na te ciasteczka, jestem wśród Was dopiero
od wczoraj i nigdzie nie mogę ich znaleźć.
Pozdrawiam
Beata F
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-03-11 07:47:23
Temat: Re: ciasteczka KruszynyUżytkownik Beata z Lublina, sącząc kawkę, wyklepał:
> kochani podajcie jeszcze raz przepis na te ciasteczka, jestem wśród Was
> dopiero od wczoraj i nigdzie nie mogę ich znaleźć.
>
> Pozdrawiam
> Beata F
>
"2 szkl. mąki
1 kostka margaryny
1/2 szkl. piwa
dżem lub powidła.
cukier puder
Mocno schłodzoną margarynę zetrzeć na grubych oczkach do mąki, dodać piwo i
wyrobić ciasto. Wyrobione włożyć na dwie godziny do lodówki. Potem
rozwałkować, wycinać kwadraty, smarować powidłami i składać na pół a la
pierogi. Potem do piekarnika (nie spytałam o temperaturę, ale chyba coś
między 160 a 180 st.C.) i piec na złoto. Bardzo rosną! Upieczone posypać
cukrem pudrem. Wychodzi coś a la ciasto francuskie. Bossssssssssskie i
banalnie proste. "
Temp. bliżej 200 st.
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-11 10:55:06
Temat: Re: ciasteczka Kruszynybardzo dziękuję
pozdrawiam
beata F
Użytkownik Beata z Lublina, sącząc kawkę, wyklepał:
>
> > kochani podajcie jeszcze raz przepis na te ciasteczka, jestem wśród Was
> > dopiero od wczoraj i nigdzie nie mogę ich znaleźć.
> >
> > Pozdrawiam
> > Beata F
> >
> "2 szkl. mąki
> 1 kostka margaryny
> 1/2 szkl. piwa
> dżem lub powidła.
> cukier puder
>
> Mocno schłodzoną margarynę zetrzeć na grubych oczkach do mąki, dodać piwo i
> wyrobić ciasto. Wyrobione włożyć na dwie godziny do lodówki. Potem
> rozwałkować, wycinać kwadraty, smarować powidłami i składać na pół a la
> pierogi. Potem do piekarnika (nie spytałam o temperaturę, ale chyba coś
> między 160 a 180 st.C.) i piec na złoto. Bardzo rosną! Upieczone posypać
> cukrem pudrem. Wychodzi coś a la ciasto francuskie. Bossssssssssskie i
> banalnie proste. "
>
> Temp. bliżej 200 st.
>
> Krusz.
> --
> Kruszyna
> #GG 3084947
> "Primum non stresere..."
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-11 11:04:45
Temat: Re: ciasteczka KruszynyBeata napisał(a):
> bardzo dziękuję
To ja się tu podepnę, aby polecić wszystkim camembert upieczony w
cieście piwnym, podobnie jak się robi z francuskim. Bardzo to smaczne i
"reprezentacyjne" ;). Następnym razem dodam jednak do ciasta trochę
soli, ew. innych przypraw.
--
Pozdrawiam,
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-11 12:57:25
Temat: Re: ciasteczka KruszynyA.L. napisał(a):
> To ja się tu podepnę, aby polecić wszystkim camembert upieczony w
> cieście piwnym, podobnie jak się robi z francuskim. Bardzo to smaczne i
> "reprezentacyjne" ;). Następnym razem dodam jednak do ciasta trochę
> soli, ew. innych przypraw.
Jejku, ales mi smaka narobiła! Od dluzszego czasu chodzi mi po glowie
camembert w jakiejs formie 'roztopionej'. Chyba jutro zrobie :)
--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |