| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-01-25 22:28:56
Temat: Re: Watrobka drobiowa> To taka duza, okragla ... hmm .. cos .. jaj jej czsami uzywam do gotowania
> na parze, bo do przykrywania patelni sie nie nadaje .. pryskac i tak
pryska,
> a ta siatka po kilku uzyciach sie wygina :((
>
> Marta
>
>
Pryska naprawde znacznie mniej, a ze sie wygina to niestety fakt :)
Przemyslaw Koziarski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-01-25 22:29:54
Temat: Re: Watrobka drobiowa> Wielkie dzieki za wszystkie sposoby, sprobuje wszystkich. Siatke mam, ale
> tak strzelalo ze ja potrafilo zrzucic z patelni.
> Jeszcze raz wielkie dzieki.
> --
> Chmiel
>
Na jakim tluszczu smazysz te watrobki i czy one sa osuszone?
Przemyslaw Koziarski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-26 06:00:07
Temat: Odp: Watrobka drobiowaA ja troche z innej beczki.
Jak smazyc watrobke by byla miekka,
ale nie krwista?
Moj Ojciec robi to extra, mi zawsze wychodzi
troche za twarda:(
--
Jakub Jewuła studio QbA
profesjonalne skanowanie diapozytywów i negatywów
35mm z nagraniem na CD http://www.studio-qba.com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-26 11:44:19
Temat: Re: Watrobka drobiowaMówisz o wieprzowej ????
Jeśli tak to jest to kwestia odpowiedniego krojenia w kawałki
--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
Jakub Jewula napisał(a) w wiadomości: ...
>A ja troche z innej beczki.
>Jak smazyc watrobke by byla miekka,
>ale nie krwista?
>Moj Ojciec robi to extra, mi zawsze wychodzi
>troche za twarda:(
>
>
>--
>Jakub Jewuła studio QbA
>profesjonalne skanowanie diapozytywów i negatywów
>35mm z nagraniem na CD http://www.studio-qba.com.pl
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-26 12:28:14
Temat: Odp: Watrobka drobiowa> Mówisz o wieprzowej ????
> Jeśli tak to jest to kwestia odpowiedniego krojenia w kawałki
Nie badz taki tajemniczy, napisz jak ja pokroic...
Schabik byl extra, piekl sie okolo czterech godzin.
Rozplywal sie w ustach...
Mozna by dac wiecej moreli i sera, troche sie obawialem
ale niepotrzebnie. Calosc gra ze soba idealnie.
--
Jakub Jewuła studio QbA
profesjonalne skanowanie diapozytywów i negatywów
35mm z nagraniem na CD http://www.studio-qba.com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-26 13:17:11
Temat: Re: Watrobka drobiowaCoż, o to muszę zapytać tatę - w domu on b specem od krojenia wątróbki - nie
wiem dokładnie jak, ale kroił ją ukośniew poziomie i pionie - kładzież
kawałek wątróbki na stole - wysokość to pion i kroisz tak ok. pod kątem 70
stopni - podobno tzreba kroicz częściowo wzdłuż a częściowo w poprzek
włukiem lekkim skosem od góry, kurcze motam się bo nie potrafię napisać :(((
Przemek na pewno pomorze :)
--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
Jakub Jewula napisał(a) w wiadomości: ...
>> Mówisz o wieprzowej ????
>> Jeśli tak to jest to kwestia odpowiedniego krojenia w kawałki
>
>Nie badz taki tajemniczy, napisz jak ja pokroic...
>
>Schabik byl extra, piekl sie okolo czterech godzin.
>Rozplywal sie w ustach...
>Mozna by dac wiecej moreli i sera, troche sie obawialem
>ale niepotrzebnie. Calosc gra ze soba idealnie.
>
>--
>Jakub Jewuła studio QbA
>profesjonalne skanowanie diapozytywów i negatywów
>35mm z nagraniem na CD http://www.studio-qba.com.pl
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-26 13:57:18
Temat: Re: Odp: Watrobka drobiowa> Jak smazyc watrobke by byla miekka,
> ale nie krwista?
Ja zawsze lekko rozbijam tluczkiem, oproszam maka i oczywiscie sole po
usmazeniu. Wychodzi miekka i nie krwista(nie znosze wyciekajacego
rozowego plynu).Ulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-26 14:02:39
Temat: Re: Watrobka drobiowa> Przemek na pewno pomorze :)
Oj, akurat z krojeniem watrobki to nie pomoge. Zwykle uzywam indyczej:))
Lubie jeszcze cieleca, ale nie pamietam, kiedy widzialem.
Przemyslaw Koziarski
P.S. Ja mysle jednak, ze bardzo wiele zalezy od watrobki, podobnie jak w
przypadku schabu, z tym ze watrobka jest z racji swej funkcji bardziej
podatna na takie rzeczy jak rodzaj pokarmu (przyklad : watrobki gesie)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-26 14:06:47
Temat: Re: Watrobka drobiowaDariusz Chmielewski wrote:
> Witam Szanownych Grupowiczow
>
> Co zrobic, aby wymieniona w temacie watrabka dorbiowa podczas smazenia
> "nie strzelala" po calej kuchni tluszczem. Uwilebiam powyzsza smazona z
> majerankiem i jablkami, ale strach przed poparzeniem bywa czasami
> silniejszy i obchodze sie ze smakiem :-)
>
> Jesli ktos ma skuteczna recepte prosze o szybka odpowiedz.
>
> Dzieki
> --
> Chmiel
Pierwsza rzecz to po umyciu watrobke nalezy bardzo dobrze osuszyc ("strzela
woda") a nastepne bardzo dobrze obtoczyc w mace i smarzyc na oliwie.
Siatka na patelnie tez dziala ale w przeszlosci kladlem na nia jeszcze
kawalek papieru recznikowego.
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-27 06:21:15
Temat: Odp: Watrobka drobiowa
Użytkownik ostry <o...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:86k79q$68n$...@f...man.torun.pl...
> Cóż, jeśli mam być szczery to mi tak nie stzrela - nie wiem więc w czym
> problem, ja wątróbkę drobiową płuczę oczyszczam z tłuszczu, obtaczam w
mącze
> ( z solą i pieprzem ), smażę na patelni na ostro, potam dodaję cebulę w
Solisz przed smazeniem ? i nie jest twarda.
--
Pozdrawiam
-------------------------------------------------
Janusz
ICQ: 31950147
d...@p...fm
-------------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |