Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Watrobka drobiowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Watrobka drobiowa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-01-25 22:28:56

Temat: Re: Watrobka drobiowa
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

> To taka duza, okragla ... hmm .. cos .. jaj jej czsami uzywam do gotowania
> na parze, bo do przykrywania patelni sie nie nadaje .. pryskac i tak
pryska,
> a ta siatka po kilku uzyciach sie wygina :((
>
> Marta
>
>

Pryska naprawde znacznie mniej, a ze sie wygina to niestety fakt :)

Przemyslaw Koziarski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-01-25 22:29:54

Temat: Re: Watrobka drobiowa
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Wielkie dzieki za wszystkie sposoby, sprobuje wszystkich. Siatke mam, ale
> tak strzelalo ze ja potrafilo zrzucic z patelni.
> Jeszcze raz wielkie dzieki.
> --
> Chmiel
>

Na jakim tluszczu smazysz te watrobki i czy one sa osuszone?

Przemyslaw Koziarski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-26 06:00:07

Temat: Odp: Watrobka drobiowa
Od: "Jakub Jewula" <q...@s...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

A ja troche z innej beczki.
Jak smazyc watrobke by byla miekka,
ale nie krwista?
Moj Ojciec robi to extra, mi zawsze wychodzi
troche za twarda:(


--
Jakub Jewuła studio QbA
profesjonalne skanowanie diapozytywów i negatywów
35mm z nagraniem na CD http://www.studio-qba.com.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-26 11:44:19

Temat: Re: Watrobka drobiowa
Od: "ostry" <o...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mówisz o wieprzowej ????
Jeśli tak to jest to kwestia odpowiedniego krojenia w kawałki

--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
Jakub Jewula napisał(a) w wiadomości: ...
>A ja troche z innej beczki.
>Jak smazyc watrobke by byla miekka,
>ale nie krwista?
>Moj Ojciec robi to extra, mi zawsze wychodzi
>troche za twarda:(
>
>
>--
>Jakub Jewuła studio QbA
>profesjonalne skanowanie diapozytywów i negatywów
>35mm z nagraniem na CD http://www.studio-qba.com.pl
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-26 12:28:14

Temat: Odp: Watrobka drobiowa
Od: "Jakub Jewula" <q...@s...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Mówisz o wieprzowej ????
> Jeśli tak to jest to kwestia odpowiedniego krojenia w kawałki

Nie badz taki tajemniczy, napisz jak ja pokroic...

Schabik byl extra, piekl sie okolo czterech godzin.
Rozplywal sie w ustach...
Mozna by dac wiecej moreli i sera, troche sie obawialem
ale niepotrzebnie. Calosc gra ze soba idealnie.

--
Jakub Jewuła studio QbA
profesjonalne skanowanie diapozytywów i negatywów
35mm z nagraniem na CD http://www.studio-qba.com.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-26 13:17:11

Temat: Re: Watrobka drobiowa
Od: "ostry" <o...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Coż, o to muszę zapytać tatę - w domu on b specem od krojenia wątróbki - nie
wiem dokładnie jak, ale kroił ją ukośniew poziomie i pionie - kładzież
kawałek wątróbki na stole - wysokość to pion i kroisz tak ok. pod kątem 70
stopni - podobno tzreba kroicz częściowo wzdłuż a częściowo w poprzek
włukiem lekkim skosem od góry, kurcze motam się bo nie potrafię napisać :(((
Przemek na pewno pomorze :)

--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
Jakub Jewula napisał(a) w wiadomości: ...
>> Mówisz o wieprzowej ????
>> Jeśli tak to jest to kwestia odpowiedniego krojenia w kawałki
>
>Nie badz taki tajemniczy, napisz jak ja pokroic...
>
>Schabik byl extra, piekl sie okolo czterech godzin.
>Rozplywal sie w ustach...
>Mozna by dac wiecej moreli i sera, troche sie obawialem
>ale niepotrzebnie. Calosc gra ze soba idealnie.
>
>--
>Jakub Jewuła studio QbA
>profesjonalne skanowanie diapozytywów i negatywów
>35mm z nagraniem na CD http://www.studio-qba.com.pl
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-26 13:57:18

Temat: Re: Odp: Watrobka drobiowa
Od: UG <u...@k...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Jak smazyc watrobke by byla miekka,
> ale nie krwista?

Ja zawsze lekko rozbijam tluczkiem, oproszam maka i oczywiscie sole po
usmazeniu. Wychodzi miekka i nie krwista(nie znosze wyciekajacego
rozowego plynu).Ulka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-26 14:02:39

Temat: Re: Watrobka drobiowa
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Przemek na pewno pomorze :)

Oj, akurat z krojeniem watrobki to nie pomoge. Zwykle uzywam indyczej:))
Lubie jeszcze cieleca, ale nie pamietam, kiedy widzialem.

Przemyslaw Koziarski

P.S. Ja mysle jednak, ze bardzo wiele zalezy od watrobki, podobnie jak w
przypadku schabu, z tym ze watrobka jest z racji swej funkcji bardziej
podatna na takie rzeczy jak rodzaj pokarmu (przyklad : watrobki gesie)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-26 14:06:47

Temat: Re: Watrobka drobiowa
Od: Slavek <s...@u...net> szukaj wiadomości tego autora

Dariusz Chmielewski wrote:

> Witam Szanownych Grupowiczow
>
> Co zrobic, aby wymieniona w temacie watrabka dorbiowa podczas smazenia
> "nie strzelala" po calej kuchni tluszczem. Uwilebiam powyzsza smazona z
> majerankiem i jablkami, ale strach przed poparzeniem bywa czasami
> silniejszy i obchodze sie ze smakiem :-)
>
> Jesli ktos ma skuteczna recepte prosze o szybka odpowiedz.
>
> Dzieki
> --
> Chmiel

Pierwsza rzecz to po umyciu watrobke nalezy bardzo dobrze osuszyc ("strzela
woda") a nastepne bardzo dobrze obtoczyc w mace i smarzyc na oliwie.
Siatka na patelnie tez dziala ale w przeszlosci kladlem na nia jeszcze
kawalek papieru recznikowego.

Slav




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-27 06:21:15

Temat: Odp: Watrobka drobiowa
Od: "Janusz D." <d...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik ostry <o...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:86k79q$68n$...@f...man.torun.pl...
> Cóż, jeśli mam być szczery to mi tak nie stzrela - nie wiem więc w czym
> problem, ja wątróbkę drobiową płuczę oczyszczam z tłuszczu, obtaczam w
mącze
> ( z solą i pieprzem ), smażę na patelni na ostro, potam dodaję cebulę w

Solisz przed smazeniem ? i nie jest twarda.

--
Pozdrawiam
-------------------------------------------------
Janusz
ICQ: 31950147
d...@p...fm
-------------------------------------------------



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kuchnia indyjska.
placek węgierski
Sekacz (sękacz) - szukam wszystko o .....
na parze
kolacja z owocow morza

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »