Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wątróbka wieprzowa z cebulką

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wątróbka wieprzowa z cebulką

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-02-12 21:15:33

Temat: Wątróbka wieprzowa z cebulką
Od: "szama" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

WĄTRÓBKA WIEPRZOWA Z CEBULKĄ
Składniki dla 4 osób
4 plastry wątróbki wieprzowej (po15 dag)
1 cebula
2 łyżki mąki
6 łyżek oleju
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
1) Cebulę pokroić w plastry a następnie zrumienić w 2 łyżkach oleju.
2) Plastry wątróbki umyć i obtoczyć w mące.
3) Wątróbkę smażyć na reszcie oleju 2-3 minuty z każdej strony. Pod koniec
smażenia oprószyć solą i pieprzem.
4) Tak przygotowaną wątróbkę ułożyć na półmisku na wierzch wyłożyć cebulę i
posypać szczypiorkiem.
RADA wątróbkę można polać również sosem. Wówczas należy wymieszać
i zagotować sos ze smażenia gotowy sos do pieczeni szklankę rosołu oraz
4 łyżki śmietany.
Informacja o produkcie
kalorie Zawartość tłuszczu
876 razem - dla 4 osób219 kcal - 1 porcja Średnia
Źródło wit. A, B12 i kwasu foliowego.
Czas 42 min.

Smacznego

Aguś


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sznycle w sosie śmietanowym
Sznycel z piersi indyka z cytryną
Udka z sosem paprykowym
Omleciki z czereśniami
Kurczak po włosku

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »