| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-12 21:15:33
Temat: Wątróbka wieprzowa z cebulkąWĄTRÓBKA WIEPRZOWA Z CEBULKĄ
Składniki dla 4 osób
4 plastry wątróbki wieprzowej (po15 dag)
1 cebula
2 łyżki mąki
6 łyżek oleju
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
1) Cebulę pokroić w plastry a następnie zrumienić w 2 łyżkach oleju.
2) Plastry wątróbki umyć i obtoczyć w mące.
3) Wątróbkę smażyć na reszcie oleju 2-3 minuty z każdej strony. Pod koniec
smażenia oprószyć solą i pieprzem.
4) Tak przygotowaną wątróbkę ułożyć na półmisku na wierzch wyłożyć cebulę i
posypać szczypiorkiem.
RADA wątróbkę można polać również sosem. Wówczas należy wymieszać
i zagotować sos ze smażenia gotowy sos do pieczeni szklankę rosołu oraz
4 łyżki śmietany.
Informacja o produkcie
kalorie Zawartość tłuszczu
876 razem - dla 4 osób219 kcal - 1 porcja Średnia
Źródło wit. A, B12 i kwasu foliowego.
Czas 42 min.
Smacznego
Aguś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |