| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-12 21:19:14
Temat: Sznycel z piersi indyka z cytrynąSZNYCEL Z PIERSI INDYKA Z CYTRYNĄ
Składniki dla 2 osób
2 filety z piersi indyka (po12 dag)
sól, pieprz
2 łyżki soku z cytryny
1 jajko
2 łyżeczki skórki z cytryny
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki mąki
3 łyżki margaryny
1) Mięso opłukać osuszyć lekko rozbić zwilżonym tłuczkiem. Oprószyć solą
i pieprzem.
2) Mąkę wysypać na talerzyk jajko rozmącić z sokiem cytrynowym. Bułkę tartą
wymieszać ze skórką cytrynową.
3) Sznycle obtaczać kolejno w mące jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać
margarynę smażyć mięso po 3 minuty z każdej strony. Podawać z rzymską sałatą
lub z surówką z sezonowych jarzyn.
Informacja o produkcie
Kalorie Zawartość tłuszczu
784 razem - dla 2 osób392 kcal - 1 porcja Mała
Źródło wit. C i PP.
Czas 30 min.
Smacznego
Aguś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |