Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sznycel z piersi indyka z cytryną

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sznycel z piersi indyka z cytryną

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-02-12 21:19:14

Temat: Sznycel z piersi indyka z cytryną
Od: "szama" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

SZNYCEL Z PIERSI INDYKA Z CYTRYNĄ
Składniki dla 2 osób
2 filety z piersi indyka (po12 dag)
sól, pieprz
2 łyżki soku z cytryny
1 jajko
2 łyżeczki skórki z cytryny
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki mąki
3 łyżki margaryny
1) Mięso opłukać osuszyć lekko rozbić zwilżonym tłuczkiem. Oprószyć solą
i pieprzem.
2) Mąkę wysypać na talerzyk jajko rozmącić z sokiem cytrynowym. Bułkę tartą
wymieszać ze skórką cytrynową.
3) Sznycle obtaczać kolejno w mące jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać
margarynę smażyć mięso po 3 minuty z każdej strony. Podawać z rzymską sałatą
lub z surówką z sezonowych jarzyn.
Informacja o produkcie
Kalorie Zawartość tłuszczu
784 razem - dla 2 osób392 kcal - 1 porcja Mała
Źródło wit. C i PP.
Czas 30 min.

Smacznego

Aguś


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Udka z sosem paprykowym
Omleciki z czereśniami
Kurczak po włosku
Wieprzowina z curry
Grzybek zwyczajny

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »