« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-04 23:04:57
Temat: Wczoraj byly nalesniki [P]Wykonalam wczoraj udany eksperyment z nadzieniem do nalesnikow, i chcialam
sie nim podzielic z Wami.
Na osobe powiedzmy po 2 nalesniki, bo sa dosc sycace, ale mozna wiecej.
Zatem na osobe: po 2 placki nalesnikowe, po 2 pory, po 2 plastry szynki
(moze byc konserwowa, moze byc zwykla, jak kto woli).
Serek camemberek dojrzaly, czyli miekki.
Porom obciac zielone ogony, obciac koncowki, umyc, wrzucic na 5 minut do
lekko osolonego wrzatku, wyjac i odsaczyc
Na placki nalesnikowe ukladac po plastrze szynki, porze i ze 2 plasterki
camemberka.
Zwinac dosc scisle, usmazyc na patelni.
Podawac z zurawina do mies lub borowkami.
Pysznosci, polecam.
Pozdrawiam
Magdalena
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.558 / Virus Database: 350 - Release Date: 2004-01-03
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-06 07:44:27
Temat: Re: Wczoraj byly nalesniki [P]
uwielbiam nalesniki, ale nigdy nie jadlem ich z zurawina i jakos nie mam
zamiaru probowac. :) a do camemberta to ja uwielbiam sos czosnkowy
(delikatny). mam pytanko - czy przed smażeniem panierujesz jak krokiety, czy
nie?
pozdr. beny76
Użytkownik "Magdalena W." <e...@N...interia.pl> napisał w wiadomości
news:bta66m$qfb$1@korweta.task.gda.pl...
> Wykonalam wczoraj udany eksperyment z nadzieniem do nalesnikow, i chcialam
>...
> Porom obciac zielone ogony, obciac koncowki, umyc, wrzucic na 5 minut do
> lekko osolonego wrzatku, wyjac i odsaczyc
> Na placki nalesnikowe ukladac po plastrze szynki, porze i ze 2 plasterki
> camemberka.
> Zwinac dosc scisle, usmazyc na patelni.
> Podawac z zurawina do mies lub borowkami.
> Pysznosci, polecam.
>
> Pozdrawiam
> Magdalena
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-06 11:20:29
Temat: Re: Wczoraj byly nalesniki [P]
Użytkownik "beny76" <b...@o...pl> napisał w wiadomości
>
> uwielbiam nalesniki, ale nigdy nie jadlem ich z zurawina i jakos nie mam
> zamiaru probowac. :) a do camemberta to ja uwielbiam sos czosnkowy
> (delikatny). mam pytanko - czy przed smażeniem panierujesz jak krokiety,
czy
> nie?
Nie, bez panierowania, po prostu tak jak normalne nalesniki.
Pozdrawiam
Magdalena
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.558 / Virus Database: 350 - Release Date: 2004-01-02
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |