« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-08-23 15:05:54
Temat: Wiatam. jak gotować mięso......aby było czerwone:)
Witam po raz pierwszy na grupie.
Od razu pytam czy jest gdzieś jakieś FAQ grupy, gdzie znajdę takie
porady na takie pytania jak w temacie:)
Mianowicie zamierzam dziś ugotować sobie golonkę:)
A jestem raczej amatorem w kuchni (chociaż duzo gotuje bo lubie)
czesto jest tak, ze gotowane mieso staje sie szare suchei takie nie
jak trzeba.
co zrobic zeby zachowało kolor?
widziałem w tesco idealnie czerwoniutką golonkę a mi poprzednim razem
wyszło coś takiego:
http://strony.aster.pl/dejotpe/foto/0030.jpg
http://strony.aster.pl/dejotpe/foto/0028.jpg
http://strony.aster.pl/dejotpe/foto/0029.jpg
(chociaż tez djecia to chyba podkolorowane są - zobaczcie jakie
ziemnaiczki zólte wyszły:P)
Mama mówi mi ze to od saletry mieso zostaje czerwone, ale moze jest
jakiś lepszy sposób zachowania jego koloru, nie wiem gotowanie w małej
ilosci wody, podsmazanie czy coś.
Z góry dziekuje za sugestie i pozdrawiam - a własciwie smacznego :D
--
Pozdrawiam! http://strony.aster.pl/dejotpe/ _| |_|___
*Jacek* < hC56594:GG > http://42.pl/url/aou / | | \
GO/! d-(--) s+:->+:+ D+ C++ L>+ W++ N++(+++) o+++ \___| | __/
w+() t+ tv-- b+>++$ a-- G- e>++ h(+) r(++)>+ y+>$ |/|_|
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-08-23 15:12:03
Temat: Re: Wiatam. jak gotować mięso...
Użytkownik "DeJotPe" <t...@p...oent.pl> napisał w wiadomości
news:430b36ed$0$15453$f69f905@mamut2.aster.pl...
> wyszło coś takiego:
> http://strony.aster.pl/dejotpe/foto/0030.jpg
widać, widać
siedzi tam Szarek Odmieniacz!
j.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-08-23 15:15:38
Temat: Re: Wiatam. jak gotować mięso...> Mama mówi mi ze to od saletry mieso zostaje czerwone
Jak to często bywa Mama ma rację :-).
Golonka będzie czerwona jak ją wcześniej będziesz peklował (ewentualnie
kupisz peklowaną)
Duży Miś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-08-23 15:42:16
Temat: Re: Wiatam. jak gotować mięso...
Użytkownik "DeJotPe" <t...@p...oent.pl> napisał w wiadomości
news:430b36ed$0$15453
> Mama mówi mi ze to od saletry mieso zostaje czerwone,
===
Słuchaj mamy. Ale nie przesadzaj ze zbyt częstym obżeraniem się peklowanym
mięsem, bo nie jest to zbyt zdrowe.
===
> widziałem w tesco idealnie czerwoniutką golonkę
===
W tesko jest sporo czerwonego mięsa z rożna. Można przypuszczać, że to nie
przypadek, tylko zagospodarowanie tego, co się nie sprzedało w czasie
"najlepiej spożyć przed końcem".
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-08-23 17:45:56
Temat: Re: Wiatam. jak gotować mięso...waldek wrote:
> > widziałem w tesco idealnie czerwoniutką golonkę
> ===
> W tesko jest sporo czerwonego mięsa z rożna. Można przypuszczać, że to nie
> przypadek, tylko zagospodarowanie tego, co się nie sprzedało w czasie
> "najlepiej spożyć przed końcem".
To są tacy, co jedzą garmaż w supermarkecie?
no no - mają ludzie odwagę :)
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-08-23 17:54:33
Temat: Re: Wiatam. jak gotować mięso...minor napisał(a):
> Użytkownik "DeJotPe" <t...@p...oent.pl> napisał w wiadomości
> news:430b36ed$0$15453$f69f905@mamut2.aster.pl...
>
>>wyszło coś takiego:
>>http://strony.aster.pl/dejotpe/foto/0030.jpg
>
>
> widać, widać
> siedzi tam Szarek Odmieniacz!
:D
Oczy są dorobione:P
--
Pozdrawiam! http://strony.aster.pl/dejotpe/ _| |_|___
*Jacek* < hC56594:GG > http://42.pl/url/aou / | | \
GO/! d-(--) s+:->+:+ D+ C++ L>+ W++ N++(+++) o+++ \___| | __/
w+() t+ tv-- b+>++$ a-- G- e>++ h(+) r(++)>+ y+>$ |/|_|
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |