Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wino z ciemnych winogron - jak?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wino z ciemnych winogron - jak?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-08-12 10:36:29

Temat: Wino z ciemnych winogron - jak?
Od: "KaLi" <salvat@spam_poczta.fm> szukaj wiadomości tego autora

Znajomy robił w poprzednim roku wino z ciemnych winogron. Mówił, że nie
używa drożdży, bo winogrona mają naturalne drożdże na skórce (po prostu
wrzucał niemyte do balona). Dodawał tylko wodę i cukier i reszta się robiła
sama. Niestety nie mam z nim kontaktu, a w tym roku sam chciałbym wykonać
takie wino.

Czy ktoś mógłby pomóc i podać jakie dobrać proporcje, żeby coś z tego
wyszło?

dzięki z góry,

KaLi


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-08-12 17:29:56

Temat: Re: Wino z ciemnych winogron - jak?
Od: "Jerry" <j...@w...de> szukaj wiadomości tego autora

Witaj
Polecam stronkę http://www.old.wino.org.pl/frames/przep_szczeg.html

Użytkownik "KaLi" <salvat@spam_poczta.fm> napisał w wiadomości
news:ddhttu$fh8$1@news.task.gda.pl...
> Znajomy robił w poprzednim roku wino z ciemnych winogron. Mówił, że nie
> używa drożdży, bo winogrona mają naturalne drożdże na skórce (po prostu
> wrzucał niemyte do balona). Dodawał tylko wodę i cukier i reszta się
> robiła
> sama. Niestety nie mam z nim kontaktu, a w tym roku sam chciałbym wykonać
> takie wino.
>
> Czy ktoś mógłby pomóc i podać jakie dobrać proporcje, żeby coś z tego
> wyszło?
>
> dzięki z góry,
>
> KaLi
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Fasolka po bretońsku - pochodzenie
gulasz z podrobów
Cheb - temperatora pieczenia?
Krewetki duże - pilnie proszę o przepis lub linka
cebula

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »