Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wołowina.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wołowina.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 26


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2006-11-15 12:10:04

Temat: Re: Wołowina.
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
news:7386859797$20061114232040@ewcia.kloups...
>
> Le mardi 14 novembre 2006 ŕ 23:00:26, dans
> <ejdefq$nb1$1@nemesis.news.tpi.pl> vous écriviez :
>
>> Wladyslaw Los napisał(a):
>
>>> Powiedział co wiedział.
>
>> a Pan dodal co wie...
>> Mars
>
>
> Yep ! Szczegolnie polskie slonie roznia sie smakiem od innych.
>
> --
> Niesz

Podobno pieczona trąba słonia ma skuteczny smak, nie to co niesmaczny dziób
mrówkojada...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


22. Data: 2006-11-15 12:29:46

Temat: Re: Wołowina.
Od: clafoutis <c...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Czytałem że wołowina w Japonii jest (może była, to książka z lat 70-tych,
> "Życie po japońsku") niezwykle droga, ale że woły na mięso są pojone piwem,
> żeby było lepsze. Może być to prawdą, rzeczywiście czuć byłoby to w mięsie?


tak to prawda oprócz piwa codziennie serwują im masaż nie żartuję ale
cena o ile sobie dobrze przypominam to jakieś 250 za kilo. i nie idzie o
to żebyś czuł mięso w piwie ale żeby zmiękczyć tkankę

piotr

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


23. Data: 2006-11-15 13:19:02

Temat: Re: Wołowina.
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:ejf08t$k25$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
> news:7386859797$20061114232040@ewcia.kloups...
>>
>> Le mardi 14 novembre 2006 ŕ 23:00:26, dans
>> <ejdefq$nb1$1@nemesis.news.tpi.pl> vous écriviez :
>>
>>> Wladyslaw Los napisał(a):
>>
>>>> Powiedział co wiedział.
>>
>>> a Pan dodal co wie...
>>> Mars
>>
>>
>> Yep ! Szczegolnie polskie slonie roznia sie smakiem od innych.
>>
>> --
>> Niesz
>
> Podobno pieczona trąba słonia ma skuteczny smak, nie to co niesmaczny
> dziób mrówkojada...

Tę ostatnią potrawę nazywa się "wzWoody Aliena".


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


24. Data: 2006-11-15 13:22:45

Temat: Re: Wołowina.
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:ejf453$5iu$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
> news:ejf08t$k25$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
>> news:7386859797$20061114232040@ewcia.kloups...
>>>
>>> Le mardi 14 novembre 2006 ŕ 23:00:26, dans
>>> <ejdefq$nb1$1@nemesis.news.tpi.pl> vous écriviez :
>>>
>>>> Wladyslaw Los napisał(a):
>>>
>>>>> Powiedział co wiedział.
>>>
>>>> a Pan dodal co wie...
>>>> Mars
>>>
>>>
>>> Yep ! Szczegolnie polskie slonie roznia sie smakiem od innych.
>>>
>>> --
>>> Niesz
>>
>> Podobno pieczona trąba słonia ma skuteczny smak, nie to co niesmaczny
>> dziób mrówkojada...
>
> Tę ostatnią potrawę nazywa się "wzWoody Aliena".

Ostatnio (jak i przed wiekami) największe powodzenie ma gęsia szyjka
nadziewana krugerrandami, błyskawicznie doprowadza do pełnej nirwany...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


25. Data: 2006-11-15 13:51:41

Temat: Re: Wołowina.
Od: "flower" <f...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "clafoutis" <c...@i...pl> napisał w wiadomości
news:ejeto7$7uo$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> > Czytałem że wołowina w Japonii jest (może była, to książka z lat
70-tych,
> > "Życie po japońsku") niezwykle droga, ale że woły na mięso są pojone
piwem,
> > żeby było lepsze. Może być to prawdą, rzeczywiście czuć byłoby to w
mięsie?
>
>
> tak to prawda oprócz piwa codziennie serwują im masaż nie żartuję ale
> cena o ile sobie dobrze przypominam to jakieś 250 za kilo. i nie idzie o
> to żebyś czuł mięso w piwie ale żeby zmiękczyć tkankę

A mógłbyś powstawiać przecinki w pierwszym zdaniu? Albo w dwóch pierwszych,
nie wiem, kropki nie było.

--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


26. Data: 2006-11-15 18:03:24

Temat: Re: Wołowina.
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <ejeliu$262$2@atlantis.news.tpi.pl>,
clafoutis <c...@i...pl> wrote:

> Użytkownik Panslavista napisał:
>
> > "Marsjasz" <d...@w...pl> wrote in message
> > news:ejdefq$nb1$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> >
> >>>>Wiem. Różni się smakiem od innych wołowin - zależnie od rasy bydła...
> >
> >
> > W Polsce też są hodowane rasy mięsne i nie wszystkie są karmione
> > mieszankami przemysłowymi, A podstawową zaletą - nie do pobicia jest ich
> > świeżość poubojowa

Co masz na myśli????

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kto ma ekspres Kitchen Aid ?
Ekspresy ciśnieniowe Ariete
ZEBY...
Ciemny chleb
watroba z losia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »