Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wołowina.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wołowina.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 26


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-11-15 05:44:25

Temat: Re: Wołowina.
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <ejdefq$nb1$1@nemesis.news.tpi.pl>,
Marsjasz <d...@w...pl> wrote:

> Wladyslaw Los napisał(a):
> > In article <ejb3mv$gm1$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> > "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
> >
> >> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
> >> news:wlalos-54CB98.23060513112006@news.gazeta.pl...
> >>> In article <ejakss$ei6$1@atlantis.news.tpi.pl>,
> >>> "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
> >>>
> >>>> "Stachu" <s...@n...pl> wrote in message
> >>>> news:ejakur$h86$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >>>>> Gdzie (w Polsce ....najlepiej Wielkopolsce)
> >>>>> można kupić wołowinę argentyńską
> >>>>>
> >>>>> lub urugwajską w ilościach detalicznych?
> >>>>>
> >>>>> Stachu.
> >>>> Polska jest jedną z najlepszych na świecie, najbliższa naturze.
> >>> Nawet nie wiesz co pleciesz.
> >>>
> >>> Władysław
> >> Wiem. Różni się smakiem od innych wołowin - zależnie od rasy bydła...
> >
> > Powiedział co wiedział.
> >
> > Władysław
> a Pan dodal co wie...
> Mars

Wiem, że naszej wołowinie daleko nie tylko do słynnej argentyńskiej
pochodzącej od bydła pasionego na pampasach, ale te np. do amerykańskiej
z USA i w ogóle do jakiejkolwiek hodowanej specjalnie na mięso. Czyżbyś
się nie zgadzał?

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-11-15 07:46:54

Temat: Re: Wołowina.
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Marsjasz" <d...@w...pl> wrote in message
news:ejdefq$nb1$1@nemesis.news.tpi.pl...

>>> Wiem. Różni się smakiem od innych wołowin - zależnie od rasy bydła...

W Polsce też są hodowane rasy mięsne i nie wszystkie są karmione
mieszankami przemysłowymi, A podstawową zaletą - nie do pobicia jest ich
świeżość poubojowa, o ile trafi się na takiego dostawcę.
Oczywiście nie są zaprawione adrenaliną i innymi endorfinami
wydzielanymi podczas podniecenia spowodowanego peregrynacją po np. Terra de
Fuego...
To samo mięso jedzone w różnych warunkach będzie inaczej smakowało...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-11-15 10:10:23

Temat: Re: Wołowina.
Od: clafoutis <c...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora



Użytkownik Panslavista napisał:

> "Marsjasz" <d...@w...pl> wrote in message
> news:ejdefq$nb1$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>
>>>>Wiem. Różni się smakiem od innych wołowin - zależnie od rasy bydła...
>
>
> W Polsce też są hodowane rasy mięsne i nie wszystkie są karmione
> mieszankami przemysłowymi, A podstawową zaletą - nie do pobicia jest ich
> świeżość poubojowa, o ile trafi się na takiego dostawcę.
> Oczywiście nie są zaprawione adrenaliną i innymi endorfinami
> wydzielanymi podczas podniecenia spowodowanego peregrynacją po np. Terra de
> Fuego...
> To samo mięso jedzone w różnych warunkach będzie inaczej smakowało...
>
>
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2006-11-15 10:11:13

Temat: Re: Wołowina.
Od: clafoutis <c...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

witam,

nie wiem co masz na myśli piszac świeżość poubojowa??


piotr

Użytkownik clafoutis napisał:

>
>
> Użytkownik Panslavista napisał:
>
>> "Marsjasz" <d...@w...pl> wrote in message
>> news:ejdefq$nb1$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>>
>>>>> Wiem. Różni się smakiem od innych wołowin - zależnie od rasy bydła...
>>
>>
>>
>> W Polsce też są hodowane rasy mięsne i nie wszystkie są karmione
>> mieszankami przemysłowymi, A podstawową zaletą - nie do pobicia jest
>> ich świeżość poubojowa, o ile trafi się na takiego dostawcę.
>> Oczywiście nie są zaprawione adrenaliną i innymi endorfinami
>> wydzielanymi podczas podniecenia spowodowanego peregrynacją po np.
>> Terra de Fuego...
>> To samo mięso jedzone w różnych warunkach będzie inaczej smakowało...
>>
>>
>
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2006-11-15 10:22:57

Temat: Re: Wołowina.
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"clafoutis" <c...@i...pl> wrote in message
news:ejelkg$262$3@atlantis.news.tpi.pl...
> witam,
>
> nie wiem co masz na myśli piszac świeżość poubojowa??

Tzn mięso będzie miało za sobą np 36 godzin w chłodziarce, a nie dwa
miesiące w zamrażarce.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2006-11-15 10:26:46

Temat: Re: Wołowina.
Od: Marsjasz <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wladyslaw Los napisał(a):
> In article <ejdefq$nb1$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> Marsjasz <d...@w...pl> wrote:
>
>> Wladyslaw Los napisał(a):
>>> In article <ejb3mv$gm1$1@nemesis.news.tpi.pl>,
>>> "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
>>>
>>>> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
>>>> news:wlalos-54CB98.23060513112006@news.gazeta.pl...
>>>>> In article <ejakss$ei6$1@atlantis.news.tpi.pl>,
>>>>> "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
>>>>>
>>>>>> "Stachu" <s...@n...pl> wrote in message
>>>>>> news:ejakur$h86$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>>>>>> Gdzie (w Polsce ....najlepiej Wielkopolsce)
>>>>>>> można kupić wołowinę argentyńską
>>>>>>>
>>>>>>> lub urugwajską w ilościach detalicznych?
>>>>>>>
>>>>>>> Stachu.
>>>>>> Polska jest jedną z najlepszych na świecie, najbliższa naturze.
>>>>> Nawet nie wiesz co pleciesz.
>>>>>
>>>>> Władysław
>>>> Wiem. Różni się smakiem od innych wołowin - zależnie od rasy bydła...
>>> Powiedział co wiedział.
>>>
>>> Władysław
>> a Pan dodal co wie...
>> Mars
>
> Wiem, że naszej wołowinie daleko nie tylko do słynnej argentyńskiej
> pochodzącej od bydła pasionego na pampasach, ale te np. do amerykańskiej
> z USA i w ogóle do jakiejkolwiek hodowanej specjalnie na mięso. Czyżbyś
> się nie zgadzał?
>
> Władysław
oczywiscie ze sie zgadzam...
Mars

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2006-11-15 10:28:58

Temat: Re: Wołowina.
Od: clafoutis <c...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


witam,

nie wiem jak będzie z ilością detaliczną ale możesz
spróbowacponegocjować z elkopolem ( znajdziesz w sieci) . może
wyśląmniejsze ilości z paczce z suchym lodem.


pozdro piotr
>
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2006-11-15 11:22:26

Temat: Re: Wołowina.
Od: "flower" <f...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-F3B322.06442515112006@news.gazeta.pl...
> > >>>>> Gdzie (w Polsce ....najlepiej Wielkopolsce)
> > >>>>> można kupić wołowinę argentyńską
> > >>>>>
> > >>>>> lub urugwajską w ilościach detalicznych?
> > >>>>>
> > >>>>> Stachu.
> > >>>> Polska jest jedną z najlepszych na świecie, najbliższa naturze.
> > >>> Nawet nie wiesz co pleciesz.
> > >>>
> > >>> Władysław
> > >> Wiem. Różni się smakiem od innych wołowin - zależnie od rasy bydła...
> > >
> > > Powiedział co wiedział.
> > >
> > > Władysław
> > a Pan dodal co wie...
> > Mars
>
> Wiem, że naszej wołowinie daleko nie tylko do słynnej argentyńskiej
> pochodzącej od bydła pasionego na pampasach, ale te np. do amerykańskiej
> z USA i w ogóle do jakiejkolwiek hodowanej specjalnie na mięso. Czyżbyś
> się nie zgadzał?

Czytałem że wołowina w Japonii jest (może była, to książka z lat 70-tych,
"Życie po japońsku") niezwykle droga, ale że woły na mięso są pojone piwem,
żeby było lepsze. Może być to prawdą, rzeczywiście czuć byłoby to w mięsie?

--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2006-11-15 11:35:47

Temat: Re: Wołowina.
Od: clafoutis <c...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora



co do tej zamrażarki to inna sprawa. ja kupuje argentyńską świezą vacum



pozdro piotr
>
>
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2006-11-15 11:38:37

Temat: Re: Wołowina.
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"clafoutis" <c...@i...pl> wrote in message
news:ejeto7$7uo$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>> Czytałem że wołowina w Japonii jest (może była, to książka z lat 70-tych,
>> "Życie po japońsku") niezwykle droga, ale że woły na mięso są pojone
>> piwem,
>> żeby było lepsze. Może być to prawdą, rzeczywiście czuć byłoby to w
>> mięsie?
>
>
> tak to prawda oprócz piwa codziennie serwują im masaż nie żartuję ale
> cena o ile sobie dobrze przypominam to jakieś 250 za kilo. i nie idzie o
> to żebyś czuł mięso w piwie ale żeby zmiękczyć tkankę
>
> piotr

He..he, miłośniczka miękkiej wołowiny?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kto ma ekspres Kitchen Aid ?
Ekspresy ciśnieniowe Ariete
ZEBY...
Ciemny chleb
watroba z losia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »