| « poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2006-04-07 20:45:21
Temat: Re: ZUREK PANSLAVISTY... JUZ CZAS...> Jest kwaśny zapach ! Po dwóch dniach.
>
Bąbelkuje aż miło. To chyba dobry znak?
MP
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2006-04-08 00:59:12
Temat: Re: ZUREK PANSLAVISTY... JUZ CZAS...
"Marek" <m...@...tkb.pl> wrote in message
news:e16j1f$e2b$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Jest kwaśny zapach ! Po dwóch dniach.
>>
>
> Bąbelkuje aż miło. To chyba dobry znak?
>
> MP
Spróbować, gdy kwaśny wystarczy wymieszać (chyba, że ktoś preferuje zupełnie
czysty), przecedzic przez gęste sitko i wlać na gotująca się wodę z dwoma
grzybkami, zielem angielskim (2-3 ziarna) pieprzem (2-3) ziarna, lisciem
laurowym, zagotować, na koniec sypnąć majeranku i wycisnąć z praski dwa
ząbki czosnku, omaścić np smażonym, wędzonym boczusiem w kostkę, ja wrzucam
jeszcze kiełbasę w kostkę, a na talerze jajka na twardo i chrzan...
To, co zostało na sitku użyć jako zakwasu na następny żurek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2006-04-08 07:34:23
Temat: Re: ZUREK PANSLAVISTY... JUZ CZAS...> Spróbować, gdy kwaśny wystarczy wymieszać (chyba, że ktoś preferuje
> zupełnie czysty), przecedzic przez gęste sitko i wlać na gotująca się wodę
> z dwoma grzybkami, zielem angielskim (2-3 ziarna) pieprzem (2-3) ziarna,
> lisciem laurowym, zagotować, na koniec sypnąć majeranku i wycisnąć z
> praski dwa ząbki czosnku, omaścić np smażonym, wędzonym boczusiem w
> kostkę, ja wrzucam jeszcze kiełbasę w kostkę, a na talerze jajka na twardo
> i chrzan...
> To, co zostało na sitku użyć jako zakwasu na następny żurek.
Pisales poprzednio o twarogu. W tym przepisie nie ma go. Po pomylka? A
jezeli rzeczywiscie go dodajesz to jaki jest to twarog? Czy trzeba go
specjalnie przyrzadzac? Czy jest to "sklepowy" twarog tlusty?
MP
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2006-04-08 07:47:32
Temat: Re: ZUREK PANSLAVISTY... JUZ CZAS...
"Marek" <m...@...tkb.pl> wrote in message
news:e17p53$n1r$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Spróbować, gdy kwaśny wystarczy wymieszać (chyba, że ktoś preferuje
>> zupełnie czysty), przecedzic przez gęste sitko i wlać na gotująca się
>> wodę z dwoma grzybkami, zielem angielskim (2-3 ziarna) pieprzem (2-3)
>> ziarna, lisciem laurowym, zagotować, na koniec sypnąć majeranku i
>> wycisnąć z praski dwa ząbki czosnku, omaścić np smażonym, wędzonym
>> boczusiem w kostkę, ja wrzucam jeszcze kiełbasę w kostkę, a na talerze
>> jajka na twardo i chrzan...
>> To, co zostało na sitku użyć jako zakwasu na następny żurek.
>
> Pisales poprzednio o twarogu. W tym przepisie nie ma go. Po pomylka? A
> jezeli rzeczywiscie go dodajesz to jaki jest to twarog? Czy trzeba go
> specjalnie przyrzadzac? Czy jest to "sklepowy" twarog tlusty?
>
> MP
Jeżeli nie świąteczny to zwykly tłusty - spróbuj odrobinę na początku,
chrzan też może być "kupny", byle nie ten z dodatkiem "Murzynki"...
W gruncie rzeczy, można go jeść od czystogo do dowolnej liczby dodatków.
Czyli czym chata bogata. Ja piję nawet na zimno, z kubka, wcale nie mając
kaca...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2006-04-08 07:52:43
Temat: Re: ZUREK PANSLAVISTY... JUZ CZAS...
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e17pr8$6f9$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Czyli czym chata bogata. Ja piję nawet na zimno, z kubka, wcale nie mając
> kaca...
Ale MY mamy kaca czytając twoje wypociny!
SPIEPRZAJ DZIADU!
dzong
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2006-04-08 07:53:47
Temat: Re: ZUREK PANSLAVISTY... JUZ CZAS...
"dzong" <dzong@ wiet. com> wrote in message
news:e17q3o$7ai$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e17pr8$6f9$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>> Czyli czym chata bogata. Ja piję nawet na zimno, z kubka, wcale nie mając
>> kaca...
> Ale MY mamy kaca czytając twoje wypociny!
> SPIEPRZAJ DZIADU!
> dzong
Króliczek z czerwonymi oczkami? Fu! Fu!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2006-04-08 07:55:58
Temat: Re: ZUREK PANSLAVISTY... JUZ CZAS...
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e17q9k$p8i$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Króliczek z czerwonymi oczkami? Fu! Fu!
O.K. napisałeś o sobie.
Ty nie jesteś żaden króliczek - ty jesteś... PiSmak
SPIEPRZAJ DZIADU!
dzong
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2006-04-08 07:57:17
Temat: Re: ZUREK PANSLAVISTY... JUZ CZAS...
"dzong" <dzong@ wiet. com> wrote in message
news:e17q9q$7tv$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e17q9k$p8i$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Króliczek z czerwonymi oczkami? Fu! Fu!
> O.K. napisałeś o sobie.
> Ty nie jesteś żaden króliczek - ty jesteś... PiSmak
> SPIEPRZAJ DZIADU!
>
> dzong
Przyprawiłem tobie rogi? Czy twojemu mężowi?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2006-04-08 07:59:58
Temat: Re: ZUREK PANSLAVISTY... JUZ CZAS...
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e17qdg$897$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Przyprawiłem tobie rogi? Czy twojemu mężowi?
a jesteś zdolny do tego?
SPIEPRZAJ DZIADU!
dzong
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2006-04-08 08:21:13
Temat: Re: ZUREK PANSLAVISTY... JUZ CZAS...
"dzong" <dzong@ wiet. com> wrote in message
news:e17qha$8lo$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e17qdg$897$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> Przyprawiłem tobie rogi? Czy twojemu mężowi?
> a jesteś zdolny do tego?
> SPIEPRZAJ DZIADU!
>
> dzong
Pewnie!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |