| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-11-15 17:54:08
Temat: Zakąska z ciasteczek KruszynyZrobilam zakaske z ciasteczek Kruszyny, ktora swietnie sie sprawdzila.
Ciasto pokrojone w male trojkaty, na kazdym kawalek plasterka gruszki i
pol lyzeczki skruszonego sera gorgonzola. Piec w bardzo goracym piecu az
ciasto wyglada na upieczone. Podac cieple. W tym przypadku oczywiscie
ominac dzem i cukier puder :)
Dla przypomnienia wklejam przepis na ciasto:
Ciasteczka Kruszyny
2 szkl. mąki
1 kostka margaryny
1/2 szkl. piwa
dżem lub powidła.
cukier puder
Mocno schłodzoną margarynę zetrzeć na grubych oczkach do mąki, dodać piwo i
wyrobić ciasto. Wyrobione włożyć na dwie godziny do lodówki. Potem
rozwałkować, wycinać kwadraty, smarować powidłami i składać na pół a la
pierogi. Potem do piekarnika (nie spytałam o temperaturę, ale chyba coś
między 160 a 180 st.C.) i piec na złoto. Bardzo rosną! Upieczone posypać
cukrem pudrem. Wychodzi coś a la ciasto francuskie. Bossssssssssskie i
banalnie proste. Polecam!"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-11-15 19:28:43
Temat: Re: Zakąska z ciasteczek Kruszyny
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...net> napisał w wiadomości
news:11nk85v1o6dhi4f@corp.supernews.com...
> Zrobilam zakaske z ciasteczek Kruszyny, ktora swietnie sie sprawdzila.
> Ciasto pokrojone w male trojkaty, na kazdym kawalek plasterka gruszki i
> pol lyzeczki skruszonego sera gorgonzola. Piec w bardzo goracym piecu az
> ciasto wyglada na upieczone. Podac cieple. W tym przypadku oczywiscie
> ominac dzem i cukier puder :)
Mniam. Wypróbuję.
Bardzo lubię na bardziej słono - szpinak na maśle i czosnku odrobince,
suszone pomidory z oliwy, kapary i grubo zmielony pieprz.
Wszystko to zawinąć w ciasto Kruszyny
Mniam.
--
Edyta Czyż
>>Sowa<<
// Czego chce kobieta, tego i Bóg chce // przysłowie francuskie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |