Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zakwas!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zakwas!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 12


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-04-04 20:34:01

Temat: Re: Zakwas!
Od: "Marek" <m...@...tkb.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Myślę, że miały jak zmniejszać temperaturę, nacieplej było przy piecu, w
> izbie trochę chłodniej, a w spiżarce najchłodniej, ja tak robię, że
> pierwszy raz ciasto zakwaszane trzymam w piekarniku z włączoną żarówką,
> później w piekarniku bez włączonej żarówki, a na koniec po prostu na
> blacie w kuchni.

Proste jak budowa cepa łowickego.

ja
> smaruję miskę olejem i chleb wyskakuje z niej bez problemu (jak chce
> okrągły bochenek),

I nie upadnie przy wyjmowaniu z miski?

Aha, przydaje się zraszacz do
> kwiatów żeby zaparować piekarnik, chleb lepiej się piecze w wilgotnym
> powietrzu.
>

O, to jest dobra rada.

Serdeczne dzieki.

MP


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-04-04 21:31:50

Temat: Re: Zakwas!
Od: "Izolda" <izolda_80@USUŃ_TOpoczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> ja
>> smaruję miskę olejem i chleb wyskakuje z niej bez problemu (jak chce okrągły
>> bochenek),
>
> I nie upadnie przy wyjmowaniu z miski?
>

Nie upadnie :)

Pozdrowionka serdeczne
Izolda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

babka gotowana
ciastka ponczowe
lody ?
Szybkowar z sitkiem do pary - Fagor lub coś innego
zupa-krem z kukurydzy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »