| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-04-04 20:34:01
Temat: Re: Zakwas!> Myślę, że miały jak zmniejszać temperaturę, nacieplej było przy piecu, w
> izbie trochę chłodniej, a w spiżarce najchłodniej, ja tak robię, że
> pierwszy raz ciasto zakwaszane trzymam w piekarniku z włączoną żarówką,
> później w piekarniku bez włączonej żarówki, a na koniec po prostu na
> blacie w kuchni.
Proste jak budowa cepa łowickego.
ja
> smaruję miskę olejem i chleb wyskakuje z niej bez problemu (jak chce
> okrągły bochenek),
I nie upadnie przy wyjmowaniu z miski?
Aha, przydaje się zraszacz do
> kwiatów żeby zaparować piekarnik, chleb lepiej się piecze w wilgotnym
> powietrzu.
>
O, to jest dobra rada.
Serdeczne dzieki.
MP
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-04-04 21:31:50
Temat: Re: Zakwas!> ja
>> smaruję miskę olejem i chleb wyskakuje z niej bez problemu (jak chce okrągły
>> bochenek),
>
> I nie upadnie przy wyjmowaniu z miski?
>
Nie upadnie :)
Pozdrowionka serdeczne
Izolda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |