« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2010-03-15 15:29:17
Temat: ŻeberkaJakiś pyszny przepisik poproszę :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2010-03-17 11:21:14
Temat: Re: ŻeberkaScarlet wrote:
> Jakiś pyszny przepisik poproszę :)
Przyprawić rzeczone wedle uznania, może być przyprawa do grilla, żeberek,
czy co tam lubisz, obsmażyć na tłuszczu, wrzucić kiszoną kapuchę na wierzch,
podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu, aż kostki powyłażą. Mniam
J.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2010-03-17 12:37:31
Temat: Re: Żeberkakrys pisze:
> Scarlet wrote:
>
>> Jakiś pyszny przepisik poproszę :)
>
> Przyprawić rzeczone wedle uznania, może być przyprawa do grilla, żeberek,
> czy co tam lubisz, obsmażyć na tłuszczu, wrzucić kiszoną kapuchę na wierzch,
> podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu, aż kostki powyłażą. Mniam
> J.
>
Właśnie robię. :)
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2010-03-17 13:16:12
Temat: Re: Żeberka
Użytkownik "Scarlet" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:hnqd99$muo$1@news.onet.pl...
> Jakiś pyszny przepisik poproszę :)
>
Kupic "pomysł na soczyste żeberka"
Z woreczkiem do pieczenia od razu. Pociac zeberka na "fragmenty" (po 2 razem
na ten przyklad), zasypac dolaczona przyprawa dokladnie wg instrukcji,
odlozyc do lodowki na 1 dzien, piec wg przepisu
http://winiary.pl/produkt.aspx/338/pomysl-na-soczyst
e-zeberka
Sprawdzone, pyszne, mieciutkie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2010-03-17 14:42:12
Temat: Re: ŻeberkaUżytkownik "Misiek" napisał:
> > Jakiś pyszny przepisik poproszę :)
> Kupic "pomysł na soczyste żeberka"
A bez kupowania mogę coś poprosić (się dołączę perfidnie)? Mam 3 kotlety
i kilkanaście cm żeberek. Ma to być miękkie i nie "gryzące" w gardło, bo
dzieć wczoraj biegał za autobusem i mu zamarzło ;) Aha, no i bez kapusty
:)
--
Pozdrawiam - Aicha (płci niewiadomej;))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2010-03-17 20:19:46
Temat: Re: Żeberka"Aicha"
> Mam 3 kotlety i kilkanaście cm żeberek. Ma to być miękkie i
> nie "gryzące" w gardło, bo dzieć wczoraj biegał za autobusem
> i mu zamarzło ;) Aha, no i bez kapusty :)
Sama sobie odpowiem:
http://www.fajneprzepisy.pl/go/4902afd964bb18501b4e8
8ae680f6e31
zamiast moreli - śliwki, zamiast vegety - sól. Wystarczyło półtorej
godziny z przewróceniem pod koniec pieczenia (ale większość stanowiły
schabowe).
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2010-03-17 20:37:31
Temat: Re: Żeberka
"Aicha" <b...@t...ja> wrote in message
news:hnrdj4$847$1@inews.gazeta.pl...
> "Aicha"
>
>> Mam 3 kotlety i kilkanaście cm żeberek. Ma to być miękkie i
>> nie "gryzące" w gardło, bo dzieć wczoraj biegał za autobusem
>> i mu zamarzło ;) Aha, no i bez kapusty :)
>
> Sama sobie odpowiem:
> http://www.fajneprzepisy.pl/go/4902afd964bb18501b4e8
8ae680f6e31
> zamiast moreli - śliwki, zamiast vegety - sól. Wystarczyło półtorej
> godziny z przewróceniem pod koniec pieczenia (ale większość stanowiły
> schabowe).
Takie jedzonko pokroić na kawałki (poporcjować) obsmażyć na oleju, na
ostrym ogniu, a następnie podlewać wodą lub bulionem. Pod koniec dodać
posiekanej cebuli i ząbek - dwa czosnku - można przetłoczyć przez praskę,
poddusić. Gdy woda, bulion odparuje posypać mięso mąką i przesmażyć,
rozprowadzić wodą, bulionem lub winem, dodać przyprawy. Można też przed
ostatnim podlaniem przesmażyć w rondlu paprykę słodką i koncentrat
pomidorowy i dopiero wtedy rozprowadzić. Poddusić na bardzo wolnym ogniu,
aby nie przypalić, do gotowości. dla niekoszernych - do sosu dodać śmietany.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2010-03-17 20:39:00
Temat: Re: ŻeberkaDnia 2010-03-17 21:19, niebożę Aicha wychynęło i cichym głosikiem ryknęło:
> "Aicha"
>
>> Mam 3 kotlety i kilkanaście cm żeberek. Ma to być miękkie i
>> nie "gryzące" w gardło, bo dzieć wczoraj biegał za autobusem
>> i mu zamarzło ;) Aha, no i bez kapusty :)
>
> Sama sobie odpowiem:
> http://www.fajneprzepisy.pl/go/4902afd964bb18501b4e8
8ae680f6e31
> zamiast moreli - śliwki, zamiast vegety - sól. Wystarczyło półtorej
> godziny z przewróceniem pod koniec pieczenia (ale większość stanowiły
> schabowe).
Ha! Miałam wrzucić bardzo podobny przepis, jedyna różnica, że cebula
pokrojona w kostkę. Miesza sie tę cebulę z ketchupem i dżemem morelowym
(jakoś po szklance każdego) i wykłada na pokrojone żeberka. Reszta jak w
zlinkowanym przepisie. Najlepszy jest sos.
Qra
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2010-03-17 21:51:08
Temat: Re: ŻeberkaUżytkownik "Qrczak" napisał:
> Najlepszy jest sos.
Juz czekam na śniadanie ;)
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2010-03-18 07:03:45
Temat: Re: Żeberka
Użytkownik "Aicha" <b...@t...ja> napisał w wiadomości
news:hnqpq3$nvo$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "Misiek" napisał:
>
>> > Jakiś pyszny przepisik poproszę :)
>> Kupic "pomysł na soczyste żeberka"
>
> A bez kupowania mogę coś poprosić (się dołączę perfidnie)? Mam 3 kotlety
> i kilkanaście cm żeberek. Ma to być miękkie i nie "gryzące" w gardło, bo
> dzieć wczoraj biegał za autobusem i mu zamarzło ;) Aha, no i bez kapusty
> :)
>
> --
> Pozdrawiam - Aicha (płci niewiadomej;))
1. http://winiary.pl/produkt.aspx/338/pomysl-na-soczyst
e-zeberka
2. http://winiary.pl/przepis.aspx/9301/zeberka-na-kapus
cie
3. http://winiary.pl/przepis.aspx/9300/zeberka-miodowo-
musztardowe
4. http://winiary.pl/przepis.aspx/9237/zeberka-z-papryk
a
ale wszedzie wystepuje ta przyprawa winiar heh...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |