« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2010-03-18 16:12:18
Temat: KugielW sobotę zrobię. Jadłam to u znajomych, oooo mniammmm...
http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_
p=2831
Kto jadł, ten wie, o czym szumią kubki smakowe :-)
--
Ikselka.//że to nie to samo, co kartoflak, babka, placek itd...
ziemniaczane
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2010-03-18 17:55:19
Temat: Re: KugielDnia 2010-03-18 17:12, niebożę XL wychynęło i cichym głosikiem ryknęło:
> W sobotę zrobię. Jadłam to u znajomych, oooo mniammmm...
> http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_
p=2831
Wyłóż naczynie do pieczenia paskami słoniny.
Oprócz żeberek warto wrzucić do masy pokrojoną w dużą kostkę np. gęsinę.
Generalnie kugiel lubi tłuste.
> Kto jadł, ten wie, o czym szumią kubki smakowe :-)
A najlepszy taki odsmażany na patelni.
Qra
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2010-03-18 18:29:15
Temat: Re: KugielDnia Thu, 18 Mar 2010 18:55:19 +0100, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2010-03-18 17:12, niebożę XL wychynęło i cichym głosikiem ryknęło:
>> W sobotę zrobię. Jadłam to u znajomych, oooo mniammmm...
>> http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_
p=2831
>
> Wyłóż naczynie do pieczenia paskami słoniny.
> Oprócz żeberek warto wrzucić do masy pokrojoną w dużą kostkę np. gęsinę.
> Generalnie kugiel lubi tłuste.
>
>> Kto jadł, ten wie, o czym szumią kubki smakowe :-)
>
> A najlepszy taki odsmażany na patelni.
>
Dzięki. Już mi ślinka na klawiaturę kapie.
--
Ikselka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2010-03-18 19:02:11
Temat: Re: KugielXL pisze:
> W sobotę zrobię. Jadłam to u znajomych, oooo mniammmm...
> http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_
p=2831
>
> Kto jadł, ten wie, o czym szumią kubki smakowe :-)
pyhotka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2010-03-22 07:42:17
Temat: Re: KugielOn 18 Mar, 17:12, XL wrote:
> W sobotę zrobię. Jadłam to u znajomych, oooo
mniammmm...http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_
int.php?id_p=2831
> Kto jadł, ten wie, o czym szumią kubki smakowe :-)
No i co? Jak wyszedł?
Pytam, bo w moim wątku znalazł się ludź, któremu on nie pasował.
http://groups.google.pl/group/pl.rec.kuchnia/browse_
frm/thread/c4bd32e8c348bd81/71ce4d62c62f44d7?lnk=gst
&q=jamyszka#
(daję linka, bo tam jest też ciekawy przepis od BasiBjk:))
A przepis, który otrzymałam, był bardzo prosty:
- zetrzeć gęsiówkę surowych ziemniaków
- przyprawić tak jak na placki ziemniaczane
- zatopić w masie mięso z kością (nieprzyprawione) - to do uznania:
golonka, żeberka, itp.; świnina, baranina
- całość wsadzić do piekarnika na 4 godz. w temp. 160 st.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2010-03-22 21:47:43
Temat: Re: KugielDnia Mon, 22 Mar 2010 00:42:17 -0700 (PDT), JaMyszka napisał(a):
> On 18 Mar, 17:12, XL wrote:
>> W sobotę zrobię. Jadłam to u znajomych, oooo
mniammmm...http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_
int.php?id_p=2831
>> Kto jadł, ten wie, o czym szumią kubki smakowe :-)
>
> No i co? Jak wyszedł?
> Pytam, bo w moim wątku znalazł się ludź, któremu on nie pasował.
> http://groups.google.pl/group/pl.rec.kuchnia/browse_
frm/thread/c4bd32e8c348bd81/71ce4d62c62f44d7?lnk=gst
&q=jamyszka#
> (daję linka, bo tam jest też ciekawy przepis od BasiBjk:))
> A przepis, który otrzymałam, był bardzo prosty:
> - zetrzeć gęsiówkę surowych ziemniaków
> - przyprawić tak jak na placki ziemniaczane
> - zatopić w masie mięso z kością (nieprzyprawione) - to do uznania:
> golonka, żeberka, itp.; świnina, baranina
> - całość wsadzić do piekarnika na 4 godz. w temp. 160 st.
Zrobiłam jak piszesz, z żeberkami i golonka przednią, bo tylnej nie lubimy
- przednia jest delikatna; prawie dokładnie to samo, jak tu podajesz, bo
dla pewności zadzwoniłam po prostu do tych znajomych, u których go jadlam i
oni robią jak Ty :-)
Oni robią w prodiżu i ja też tak zrobiłam - pychota!!! Musiałam zwiększyć
moje treningi ranne i wieczorne z 30 do 45 minut... ale warto było :-)
--
Ikselka.//
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |