« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-01-16 14:50:38
Temat: Zimowe jedzenie a'la Ostry :)Nawiazujac do listu Magdaleny pisze co wlasnie zrobilem:
- sporo kiszonej kapusty (2-3kg - ile wejdzie do naczynia),
- suszone grzyby,
- kielbasa, moze byc posledniejszej jakosci np. torunska,
- wedzony boczek,
Kapuste przygotowac jak normalna z grzybami:
grzyby namoczyc, ugotowac, przesiekac,
dodac do kapusty, gotowac, az bedzie prawie miekka,
mozna dodac kostke bulionowa.
Kapuste przelozyc do brytfanny do pieczenia mies,
na wierzch polozyc wedliny: kawal boczku, ponakluwane
kielbaski, szynke, karczek czy co komu do glowy przyjdzie.
I do pieca - piec <> godzine, obrocic miesa i dalej
piec az wszystko bedzie miekkie.
Sprawdzac, czy doda nie wyparowala - uzupelniac
bulionem.
Mozna to zjadac na zimno (wedliny), kapuste
jako kapuste z grzybami, albo skroic do niej
czesc wedlin i zrobic bigos.
Aha - lepiej piec znacznie dluzej na "wolnym" ogniu
niz szybko na ostrym ;-)
--
Jakub Jewuła studio QbA
profesjonalne skanowanie diapozytywów i negatywów
35mm z nagraniem na CD http://www.skanowanie.com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |