Data: 2003-09-28 06:48:58
Temat: Zupa orzechowa.
Od: "Anna Kwiecińska" <l...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Nasze 35 orzechów pieknie obrodziło. Wszyscy chcą, ale do zbierania chętnych
nie ma. W sklepach nie ma też worków z siatki do suszenia. A w kalendarzu
znalazłam ciekawy przepis, ktory polecam ogrodolubnym.
25dkg wołowiny z koscią, włoszczyzna /bez kapusty/, 40 dkg łuskanych
orzechów włoskich, szklanka śmietany, 3 żółtka, łyżeczka soku z cytryny,
sól, pieprz, szczypta cukru.
Z włoszczyzny i miesa gotujemy rosół, przecedzamy. Orzechy mielimy, mieszamy
ze śmietaną i żółtkami, dodajemy do rosołu i wszystko zagotowujemy.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podajemy z kruchymi
słonymi ciasteczkami.
Goldie
|