| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-05-27 20:12:00
Temat: Zupa z kurczecia z makaronem i grzybami1/2 l. bilionu z kury
200g makaronu chinskiego lub domowego
200g kurzych piersi
100g bambusa z puszki
4 grzyby aromatyczne
2-3 dymki
1 bialko
2 lyzki m. ziemniaczanej
1 lyzka sherry
1 lyzka sosu sojowego
1 lyzka oleju, 1 lyzeczka cukru, sol
Grzyby umyc, zalac letnia woda i odstawic na 15 min.
Nastepnie gotowac w tej samej wodzie przez 30 min.
Wyjac z wywaru odciac i odrzucic nozki, reszte pokroic
na paseczki.
W duzej ilosci wody ugotowac makaron, odcedzic i rozlozyc
do miseczek. Pedy bambusa pociac na paski, dymke umyc
i pokroic na kawalki dl. 2,5 cm.
Zdjac skore z kurzych piersi. Ostrym nozem pokroic
mieso na cienkie plastry a nastepnie wymieszac z bialkiem,
sola i m. ziemniaczana.
Na glebokiej patelni rozgrzac olej, smazyc kawalki kury,
bambusa i dymke przez 2 min. Wyjac i osaczyc z tluszczu.
Zagotowac bulion, dodac sherry, sos sojowy, grzyby,
bambus, dymke, kure, sol i cukier. Jeszcze raz zagotowac.
Goraca zupe wlac do miseczek z makaronem.
Smacznego.
Beata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |