Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zupka z mlodej kapusty

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zupka z mlodej kapusty

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-04-24 18:32:05

Temat: Re: Zupka z mlodej kapusty
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>Oj, tak, tak, pychotka!! Ale czasem trzeba rozwiazac problem, jaka zupe
>jeszcze wymyslec. Taka kapustka-jarzynka to u mnie podstawa wiosenno-letniej
>kuchni. I fasolka!
>
>Agata
>

Fasolka CO?

Krysia

K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-04-24 22:32:51

Temat: Re: Zupka z mlodej kapusty
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:k...@4...com..
.


> Fasolka CO?
>
> Krysia

Tez podstawaletniej kuchni. Bez fasolki ani rusz!

Agata


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-25 06:13:33

Temat: Re: Zupka z mlodej kapusty
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> Fasolka CO?
>>
>> Krysia
>
>Tez podstawaletniej kuchni. Bez fasolki ani rusz!
>
>Agata
>
Na ile sposobow? czy tylko ten podstawowy, ktory mnie osobiscie
najbardziej sie poodoba. tak sie tylko pytalam fasolka
co...zapiekana, w ciescie czy co?

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeeds.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-25 07:15:52

Temat: Re: Zupka z mlodej kapusty
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


Agata Solon napisala:
(...)

> I fasolka!

Fasolkę sadzę pod gankiem - fioletową. Kwitnie ślicznie, a potem
ma strąki jak wymoczone w denaturacie. Nikt tego nie ukradnie,
niektórzy pytają "czy to na pewno jadalne", a w gotowaniu kolorek
znika :-)

Krycha


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-25 16:13:26

Temat: Re: Zupka z mlodej kapusty
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:m...@4...com..
.

> Na ile sposobow? czy tylko ten podstawowy, ktory mnie osobiscie
> najbardziej sie poodoba. tak sie tylko pytalam fasolka
> co...zapiekana, w ciescie czy co?
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
>
Aaaaaa! To ja tepawa jestem. Przewaznie fasolka z wody, posolonej,
pocukrzonej. Jak rozpusta to z maselkiem, jak ostroznie to s sosem
jogurtowym z zielenina. Czasem sie fasolka przez zupe jarzynowke przewinie,
ale najlepsza jest po prostu sama. Dozeram zimne resztki z rondla, jak sie
uda przychamecic przed rodzina. A'propos fasolki to najmilsze z nia
wspomnienie to jak w 9 miesiacu ciazy, w czerwcu, nie mialam juz sily sie
poruszac o wlasnych silach, upal sakramencki. Przysnelam sobie na sofie i
wtem budzi mnie delikatne potrzasanie za ramie. A to moj mily, taki co to
herbate i kanapki zrobi ale calkiem niekulinarny jest, mowi slodkim glosem:
"Agatku, obudz sie, obiad ugotowalem". Szczeka odbila mi sie od mojego
monstrualnego brzuszyska gdy zobaczylam kubek kefiru, parujacy talerz a na
nim porcje mlodych ziemniakow, posypanych koperkiem i obok porcje fasolki.
Wszystko polane maslem z buleczka, zrumienione jak trzeba. Ziemniaki i
fasolka dogotowane idealnie, nie za miekkie- akurat. Wzruszyl mnie tym do
lez, bo to na prawde byl jeden z najwiekszych aktow milosci i poswiecenia.
Wiec jeszcze bardziej kocham fasolke, choc po tych maselkach bylam jeszcze
grubsza.

Rozmarzona Agata Solon, naturalna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-25 17:42:51

Temat: Re: Zupka z mlodej kapusty
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>Aaaaaa! To ja tepawa jestem. Przewaznie fasolka z wody, posolonej,
>pocukrzonej. Jak rozpusta to z maselkiem, jak ostroznie to s sosem
>jogurtowym z zielenina. Czasem sie fasolka przez zupe jarzynowke przewinie,
>ale najlepsza jest po prostu sama. Dozeram zimne resztki z rondla, jak sie
>uda przychamecic przed rodzina.
>Rozmarzona Agata Solon, naturalna
>
ja tez lubie taka zimna, z sagana...ale z zimnych warzyw to
najbardziej kocham wykradac kartofle z zupy. w miare dowolnej,
choc jarzynowa/pomidorowa ...to sa dopiero dobre zimne ugotowane
kartofelki!

Krysia, rozmarzona tez
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeeds.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pomocy!!!! :)
faszerowana papryka
prosze o przepis na gofry
Czym posypac capuccino - kropka nad i ...
nalesniki z pieczarkami

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »