| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-12-08 19:33:21
Temat: agar - jak stosować?Dostałam agar, niestety bez żadnej instrukcji stosowania. Chciałabym zrobić
galaretę z warzywami i mam problem, co do niej wrzucić. Macie może jakieś
przepisy? I ile tego agaru zastosować?
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-12-08 20:25:10
Temat: Re: agar - jak stosować?Ewap napisał(a):
> Dostałam agar, niestety bez żadnej instrukcji stosowania. Chciałabym zrobić
> galaretę z warzywami i mam problem, co do niej wrzucić. Macie może jakieś
> przepisy? I ile tego agaru zastosować?
Agar o wiele bardziej zwiera od zwykłej żelatyny, więc z tym uważaj. O
ile pamiętam, to łyżeczkę na pół litra wody. Może mnie ktoś poprawi.
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-12-08 20:29:15
Temat: Re: agar - jak stosować?medea napisał(a):
> Ewap napisał(a):
>
>> Dostałam agar, niestety bez żadnej instrukcji stosowania. Chciałabym
>> zrobić galaretę z warzywami i mam problem, co do niej wrzucić. Macie
>> może jakieś przepisy? I ile tego agaru zastosować?
>
>
> Agar o wiele bardziej zwiera od zwykłej żelatyny, więc z tym uważaj. O
> ile pamiętam, to łyżeczkę na pół litra wody. Może mnie ktoś poprawi.
Agary bywają różne stąd metoda ćwiczeń jast zwykle polecana do skutku.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |