« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-26 21:45:15
Temat: "albocoś" ;-)))Właśnie mąż powiedział mi, że zjadłby kanapeczkę albo coś...
I zrobiłam to drugie...
czerstwy chlebek pokrojony na cienkie kromki... obsmażony na tłuszczu...
umaczany w roztrzepanym jajku z przyprawami i usmażony ponownie...
mniam...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-26 22:04:39
Temat: Re: "albocoś" ;-)))musiało być super chyba i ja zjem to coś
Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:9mbqgp$hl1$...@n...onet.pl...
> Właśnie mąż powiedział mi, że zjadłby kanapeczkę albo coś...
> I zrobiłam to drugie...
> czerstwy chlebek pokrojony na cienkie kromki... obsmażony na tłuszczu...
> umaczany w roztrzepanym jajku z przyprawami i usmażony ponownie...
> mniam...
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-26 22:12:29
Temat: Re: "albocoś" ;-)))
Użytkownik Wojciech Skraiński <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3b89731b$...@n...vogel.pl...
> musiało być super chyba i ja zjem to coś
> Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości
do
> grup dyskusyjnych napisał:9mbqgp$hl1$...@n...onet.pl...
> > Właśnie mąż powiedział mi, że zjadłby kanapeczkę albo coś...
> > I zrobiłam to drugie...
> > czerstwy chlebek pokrojony na cienkie kromki... obsmażony na tłuszczu...
> > umaczany w roztrzepanym jajku z przyprawami i usmażony ponownie...
> > mniam...
> > --
> > Joanna
> > http://jduszczynska.republika.pl
W filmie Kramer vs. Kramer mówili na to francuskie tosty, tylko jeszcze
moczyli je w mleku
pozdrawiam
Quef
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 04:18:51
Temat: Re: "albocoś" ;-)))> W filmie Kramer vs. Kramer mówili na to francuskie tosty, tylko jeszcze
> moczyli je w mleku
> pozdrawiam
>
> Quef
Ach pamietam ta scene w kuchni gdy Dustin Hofman przygotowywal te tosty
maluchowi, zainspirowana robilam je potem przez caly tydzien :-).
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 06:52:19
Temat: Re: "albocoś" ;-)))
>
>W filmie Kramer vs. Kramer mówili na to francuskie tosty, tylko jeszcze
>moczyli je w mleku
>pozdrawiam
>
>Quef
>
ale to wtedy nie zwykly (NIEzwykly?? hehe) chleb sie bierze a
bulke tostowa albo chalke i macza porzadnie w mleku rozbeltanym z
jajem.
Dosc wczesnie jest (dobra, dobra), to moze mowie od rzeczy, ale
widzi mi sie, ze to tak. kiedyz robilam i wychodzilo mi pozornie
zlote i chrupiace. okazywalo sie troche za bardzo a la zwiedla
marchew. ale smaczne bylo
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 07:20:11
Temat: Re: "albocoś" ;-)))
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:a9pjotch62alj0idhsgk5h2haugs5i8odn@4ax.com...
>
> >
> >W filmie Kramer vs. Kramer mówili na to francuskie tosty, tylko jeszcze
> >moczyli je w mleku
> >pozdrawiam
> >
> >Quef
> >
> ale to wtedy nie zwykly (NIEzwykly?? hehe) chleb sie bierze a
> bulke tostowa albo chalke i macza porzadnie w mleku rozbeltanym z
> jajem.
Moze i z bulka to francuskie, ale widzial kto we Francji polski bialy chleb?
Ja robilam to z chleba... bez maczania w mleku...
Hmm... a na pieprzenie i papryczenie chalki to bym nie wpadla...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 07:22:23
Temat: Re: "albocoś" ;-)))
>
>Moze i z bulka to francuskie, ale widzial kto we Francji polski bialy chleb?
>Ja robilam to z chleba... bez maczania w mleku...
>Hmm... a na pieprzenie i papryczenie chalki to bym nie wpadla...
Ty tej bulki masz nie pieprzyc (ani papryczyc), raczej ja
zawaniliuj lub cynamonuj. i osyp cukrem-pudrem, lub narzuc
konfitiury
Krysia, juz naprawde ide z tym cholernym psem, bo tupie mi pod
drzwiami
P.S. Bialy chleb to chyba oni maja wlasny i z Polski nie musza
importowac.....
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 07:36:02
Temat: Re: "albocoś" ;-)))
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:t4tjot0m60mnqe0vomjj1b5ec34518srta@4ax.com...
>
> >
> >Moze i z bulka to francuskie, ale widzial kto we Francji polski bialy
chleb?
> >Ja robilam to z chleba... bez maczania w mleku...
> >Hmm... a na pieprzenie i papryczenie chalki to bym nie wpadla...
>
>
> Ty tej bulki masz nie pieprzyc (ani papryczyc), raczej ja
> zawaniliuj lub cynamonuj. i osyp cukrem-pudrem, lub narzuc
> konfitiury
Tak tylko jak to poitewm podac prawdziwemu mezczyznie na kolacje? '-)
> P.S. Bialy chleb to chyba oni maja wlasny i z Polski nie musza
> importowac.....
Ja tak o smaku, a nie o imporcie... ;-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 07:49:03
Temat: Re: "albocoś" ;-)))On Mon, 27 Aug 2001 09:36:02 +0200, "Joanna Duszczynska"
<j...@p...onet.pl> wrote:
>
>Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
>wiadomosci news:t4tjot0m60mnqe0vomjj1b5ec34518srta@4ax.com...
>>
>> >
>> >Moze i z bulka to francuskie, ale widzial kto we Francji polski bialy
>chleb?
>> >Ja robilam to z chleba... bez maczania w mleku...
>> >Hmm... a na pieprzenie i papryczenie chalki to bym nie wpadla...
>>
>>
>> Ty tej bulki masz nie pieprzyc (ani papryczyc), raczej ja
>> zawaniliuj lub cynamonuj. i osyp cukrem-pudrem, lub narzuc
>> konfitiury
>
>Tak tylko jak to poitewm podac prawdziwemu mezczyznie na kolacje? '-)
>
>> P.S. Bialy chleb to chyba oni maja wlasny i z Polski nie musza
>> importowac.....
>
alez to danie sniadaniowe. dla mezczyzn tyz
K
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 08:04:56
Temat: Re: "albocoś" ;-)))
Użytkownik Quefear <q...@i...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mbs9f$r79$...@n...tpi.pl...
>
>
> W filmie Kramer vs. Kramer mówili na to francuskie tosty, tylko jeszcze
> moczyli je w mleku
> pozdrawiam
>
Ja to znam pod nazwą czesterki, ale z białego pieczywa i tez moczone w mleku
i jajku. A na to plaster sera i buch na talerz jak sie stopi.
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |