| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-08 14:46:15
Temat: bakłażanWitam.
Mam pytanie: czy ktos wie, jaki indeks glikemiczny ma bakłażan?
A taki smazony na oliwie?
Jak mozna go podawać aby był jak najmniej tuczący?
Pozdrawiam- Gisia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2003-08-08 15:00:57
Temat: Re: bakłażan
Użytkownik "Gisia" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:5199-1060354130@as3-126.starogard.dialup.inetia
.pl...
> Witam.
> Mam pytanie: czy ktos wie, jaki indeks glikemiczny ma bakłażan?
> A taki smazony na oliwie?
>
> Jak mozna go podawać aby był jak najmniej tuczący?
> Pozdrawiam- Gisia
>
>
IG >15 można go podawać z oliwa
ps. oliwa ani żaden inny tłuszcz nie ma wpływu na indeks glikemiczny
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2003-08-08 15:07:12
Temat: Re: bakłażan
Użytkownik "czarnyjanek" <c...@p...onet.pl> napisał
> IG >15 można go podawać z oliwa
>
Masz racje, znam pania która bakłazany z oliwką przyjmuje dowcipnie i gruba
nie jest.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2003-08-10 10:56:29
Temat: Re: bakłażan
Użytkownik "czarnyjanek" <c...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bh0dl1$27k$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Gisia" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:5199-1060354130@as3-126.starogard.dialup.inetia
.pl...
> > Witam.
> > Mam pytanie: czy ktos wie, jaki indeks glikemiczny ma bakłażan?
> > A taki smazony na oliwie?
> >
> > Jak mozna go podawać aby był jak najmniej tuczący?
> > Pozdrawiam- Gisia
> >
> >
>
> IG >15 można go podawać z oliwa
>
>
> ps. oliwa ani żaden inny tłuszcz nie ma wpływu na indeks glikemiczny
Tłuszcz ma wpływ na IG. Tłuszcz utrudnia wchłanianie cukrów, a więc
spowalnia ten proces. Ma to przełożenie na IG.
Pozdrawiam
Leszek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2003-08-10 12:12:56
Temat: Re: bakłażan
> > ps. oliwa ani żaden inny tłuszcz nie ma wpływu na indeks glikemiczny
>
> Tłuszcz ma wpływ na IG. Tłuszcz utrudnia wchłanianie cukrów, a więc
> spowalnia ten proces. Ma to przełożenie na IG.
masz racje to był skrót myślowym do bakłażanów :) które maja niskie IG i w
tym przypadku spowolnione czy nie wchłanianie nie ma znaczenia, również
białko i błonnik spowalnia /utrudnia przyswajanie wegli przez co obniża IG
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2003-08-17 13:19:34
Temat: Re: bakłażan
Użytkownik "czarnyjanek" <c...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bh5cht$npo$1@news.onet.pl...
> masz racje to był skrót myślowym do bakłażanów :) które maja niskie IG i w
> tym przypadku spowolnione czy nie wchłanianie nie ma znaczenia, również
> białko i błonnik spowalnia /utrudnia przyswajanie wegli przez co obniża
IG
>
Czy czegoś nie zrozumiałam? Czy nie jest tak, że im dłużej
gotujemy/smażymy/pieczemy np. bakłażana tym wyższe IG?
pozdrawiam
barbarella
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2003-08-22 11:36:48
Temat: Re: bakłażandobra rada jak smażycie bakłażana to nie lejcie oliwy z oliwek (
oczywiście ) na patelnie tylko pędzelkiem posmarujcie talarki bakłażana
oliwą w ten sposópb będziecie wiedzieli ile bakłażanowa "gąbka "
wchłonie oliwy
jak się leje oliwe na patelnię to bakłażan ma niograniczone zdolnbości
pochłaniania jej
pozdrawiam Pogoda
Użytkownik "BarBarella" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:GhL%a.89044$kc5.928081@news.chello.at...
>
> Użytkownik "czarnyjanek" <c...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości
> news:bh5cht$npo$1@news.onet.pl...
> > masz racje to był skrót myślowym do bakłażanów :) które maja niskie
IG i w
> > tym przypadku spowolnione czy nie wchłanianie nie ma znaczenia,
również
> > białko i błonnik spowalnia /utrudnia przyswajanie wegli przez co
obniża
> IG
> >
> Czy czegoś nie zrozumiałam? Czy nie jest tak, że im dłużej
> gotujemy/smażymy/pieczemy np. bakłażana tym wyższe IG?
> pozdrawiam
> barbarella
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2003-08-22 11:58:06
Temat: Re: bakłażannie lej oliwy na patelnię tylko posmaruj nią bakłażana - w ten sposób
będziesz wiedziała ile wchłonął b. oliwy
Użytkownik "BarBarella" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:GhL%a.89044$kc5.928081@news.chello.at...
>
> Użytkownik "czarnyjanek" <c...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości
> news:bh5cht$npo$1@news.onet.pl...
> > masz racje to był skrót myślowym do bakłażanów :) które maja niskie
IG i w
> > tym przypadku spowolnione czy nie wchłanianie nie ma znaczenia,
również
> > białko i błonnik spowalnia /utrudnia przyswajanie wegli przez co
obniża
> IG
> >
> Czy czegoś nie zrozumiałam? Czy nie jest tak, że im dłużej
> gotujemy/smażymy/pieczemy np. bakłażana tym wyższe IG?
> pozdrawiam
> barbarella
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2003-08-22 12:01:09
Temat: Re: bakłażanUżytkownik Pogoda napisał:
> dobra rada jak smażycie bakłażana to nie lejcie oliwy z oliwek (
> oczywiście ) na patelnie tylko pędzelkiem posmarujcie talarki bakłażana
> oliwą w ten sposópb będziecie wiedzieli ile bakłażanowa "gąbka "
> wchłonie oliwy
> jak się leje oliwe na patelnię to bakłażan ma niograniczone zdolnbości
> pochłaniania jej
O bogowie! Umiesz cztać w myślach? Właśnie miałem zapytać na prk
(masochizm) jak smażyć bakłażana nie zurzywając przy tym całej butelki
oliwy. :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2003-08-22 12:03:06
Temat: Re: bakłażan
Użytkownik "Pogoda" <o...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bi4v8i$5cf$3@SunSITE.icm.edu.pl...
> dobra rada jak smażycie bakłażana to nie lejcie oliwy z oliwek (
> oczywiście ) na patelnie tylko pędzelkiem posmarujcie talarki bakłażana
> oliwą w ten sposópb będziecie wiedzieli ile bakłażanowa "gąbka "
> wchłonie oliwy
> jak się leje oliwe na patelnię to bakłażan ma niograniczone zdolnbości
> pochłaniania jej
>
NO TO SUUUPPPEERRR!!!!! jutro kupję bakłażana ;)))
Slawek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |